Gaziantep’te düzenlenen Şampiyonaya yaklaşık 700 sporcu katıldı. Kendi branşında Büyükler kategorisinde toplam 6 bölümde yarışan Melike Günal, kendi kategorisinde Türkiye Şampiyonluğunu elde etti. Ayrıca daha öncede Türkiye Şampiyonluğu ve Avrupa 3’üncülüğü bulunan Günal, bu seferki şampiyona da kendi rekorunu da kırmış oldu. Daha önce de86 ve 88 Kilo kaldırarak Türkiye Şampiyonu olan Melike Günal, Antep’teki yarışmada da kendi rekorunu yeniden kırarak 92 kilo ve 113 kilo kaldırmayı başararak Şampiyonluğu elde eti. Elde edilen dereceyle ilgili açıklamalarda bulunan Halter Antrenörü Muhammet Nazik, Melike Günal’ın çok iyi bir halterci olduğunu rekorlar kırmaya devam edeceğini söyledi. Şampiyonluk hakkında kısa bir açıklama yapan Melike Günal ise, hedeflerinin daha büyük olduğunu belirterek, amacının şuan için haziran ayında yapılacak Akdeniz olan Oyunlarına katılmak olduğunu ifade etti.


“ULUSLARARASINDA İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUTMAK İSTİYORUM”
Türkiye Şampiyonluğunu aldıktan sonra hedeflerinin daha sonraki karşılaşmalarda iyi dereceler almak istediğini söyleyen Melike Günal, en büyük hedefinin Uluslararasında istiklal marşımızı okutmak odluğunu belirtti. Günal, “Geçen günlerde Gaziantep’te düzenlenen Naim Süleymanoğlu Kulüpler Arası Halter Türkiye Şampiyonasında 3 tane Türkiye rekoru kırmış oldum. Kendi branşımda tabi bu kadar rekor kırmak büyük bir başarı. Ayrıca biz o yarışmaya en çok Naim Süleymanoğlu için gitmiştik. Geçen aylarda vefat ettiği için onun adına düzenmiş bir yarışmaydı, bizde milli takımdan onun adına katıldık. Yarışmada kırdığım Türkiye rekorlarını Naim Süleymanoğlu’na armağan ettim. Zaten ileriki zamanlarda da Naim Süleymanoğlu gibi iyi bir halterci ve sporcu olup, uluslararasında ülkemizi temsil edip, dereceler almak istiyorum. Uluslararasında istiklal marşımızı okutmak istiyorum, en büyük amaçlarımdan bir tanesi de bu. Bundan sonraki hedeflerim tabi benim için önemli. Haziran ayında Akdeniz Oyunları var, oraya katılmak istiyorum. Tabi o yarışmaya isteyen herkes katılamıyor. İlk istediğim şey oraya katılmak ve daha sonra orada bir başarı elde etmek. Ondan sonra da en büyük hedefim 2020 olimpiyatları. Şuanda da zaten o olimpiyat hazırlıklarını sürdürüyorum. Hem milli takım olarak olsun hem kendi bölgemde olsun antrenörüm Muhammet Nazik ile beraber çalışmalarım sürüyor” dedi.


“KAHRAMANMARAŞ’TA HALTERİN GEÇMİŞİ VAR”
Kahramanmaraş’ta halter sporunun geçmiş yıllardan beri önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Halter Antrenörü Muhammet Nazik ise, “Kahramanmaraş’ta geçmişten bu yana halterin önemli bir yeri var. Önceleri milli sporcular çıkartmış ve şampiyonalar çıkartmış bir şehiriz. Sadece bu halter için değil, diğer spor dalları içinde öyle. Yani Kahramanmaraş’ta birçok spor dalında şampiyon çıkmış, iyi dereceler almış sporcularımız var. Halterde de yine şehir olarak iyi bir durumdayız. Bayanlar olsun, erkekler olsun gayet iyi derecelerimiz var geçmişten bu yana. Erkeklerde yine Ramazan Zeydanlı var 15 yaş altı Avrupa şampiyonu. Bende halteri 1971’li yıllardan bu yana sürdürüyorum. Yani bundan 47 yıldır bu işin içindeyim. Bende milli sporcuyum. Daha önceleri madalyalarım ve derecelerim var. Geçmişte büyüklerde yine derecelerim var” şeklinde konuştu. .


“İNSANLAR HALTERLE İLGİLİ YANLIŞ BİLGİYE SAHİP”
Nazik, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Halterde çok yanlış bir anlayış var. Yani vatandaşların, insanların çoğu yanlış bir bilgiye sahip. İnsanlar haltere boy kısaltır diye yönelmek istemiyor ama aksine halter hatta boy uzatır. 3 ile 5 santim arasında daha uzun yapar. Çünkü halter kilo ile zıplama arasında bir spordur. Ne kadar güçlü zıplarsan o kadar halteri kaldırırsın. Bunu bilmeyen kişiler de halteri yanlış biliyor. İnsanlar ağırlık kaldırdıkları için boy kısalacağını düşünüyorlar ama öyle değil. Ama hiçbir spor benim anlayışıma göre boyu direkt olarak uzatmaz. Sadece boy uzatmasına yardımcı olur. Mesela ip atlamakta buna bir örnektir. İp atlarsın boy bir miktar uzar. Bunun temelinde yatan şey de zıplamadır. Halter de böyle bir şeydir. Zıpladıkça boyunun uzamasına yardımcı olur. Kilonuz ile ne kadar zıplarsanız o kadar boyunuzun uzamasına yardımcı olur. Kilo kendisine bağlı olarak zıplıyor, ağırlıkla zıplıyor. Naim Süleymanoğlu’nu görenler halter yüzünden boyu kısa olduğunu düşünüyor ama Naim Süleymanoğlu hafif sıklet bir sporcu. Ferdi bir sporda boy çok uzun olmaz. Çünkü yeterli kas grubuna sahip olamadığı için yeterli çeviklikte ve kuvvette olması da mümkün değildir. Bu branşlar sıklet sıklettir.”


“MELİKE’YE HALTERE YÖNLENMESİNİ BEN İSTEDİM”
Melikeye Halter sporunun kendisinin yönlendirdiğini söyleyen Muhammet Nazik, “Melike benim yanıma geldiğinde ilk önce güreş yapmak istiyordu ama ben kendine güreşçi olamayacağını söyledim. Melikeye sen halterci olabilirsen diyerek o şekilde başlattık. Ailesi ilk olarak haltere çok yanaşmadı ama Türkiye Şampiyonu olduktan sonra ailesi de destek vermeye başladı. Zaten melike gerekli her türlü çalışmaları yapıyor. Artık bundan sonraki hedefleri için daha çok çalışacak ve uluslararasında istiklal marşımızı okutacak” şeklinde konuştu.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz