Son yıllarda Türk Taekwondo’sunun kazandığı başarılar dünya çapında ilgi görmeye başladı. Temelinde zorlu bir eğitim olan bu spora gönül vermiş Türkiye ve Uluslararası  şampiyonlukları bulanan 4’üncü Dan Milli Taekwondo’cu ayrıca Türkiye Taekwondo Federasyonu Antrenör Kurulu Üyesi Kerim Delle, milli sporcuların başarısının temelinde eğitim olduğunu belirtti.

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) öğrencilerinin de Kahramanmaraş’a geleceğine vurgu yapan Delle, 2018 yılından başarı elde etmek için ilk etap hazırlık maçlarının şehirde yapıldığını belirtti.

OLİMPİYAT SPORCULARI KAHRAMANMARAŞ’TA HAZIRLANACAK

2020 olimpiyatları yolunda çalışan sporcuların buraya iştirak edeceklerini  belirten Delle: “Kahramanmaraş ilinde geçtiğimiz yıllarda düzenlediğimiz hazırlık kampının 18 Kasım Cumartesi günü ilk ayağı burada yapılacak. Yaklaşık 13 il katılacak. Burada milli sporcular ve Türkiye derecesi olan yaklaşık 200 sporcu Kahramanmaraş’a misafir olaraktan gelecek. Burada hazırlık kampları yapılık birlikte müsabakalar yapılacak. Gaziantep, Mersin, Adana, Diyarbakır Hatay, Kilis, Osmaniye, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Kahramanmaraş, Konya illerimizden sporcuları misafir edeceğiz. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcuları Konya ve Gaziantep illerinden gelecekler. 2020 olimpiyatlarına hazırlanan sporcuların hepsi iştirak edecekler” dedi.

200 SPORCU GELECEK

Kahramanmaraş’ta 2 gün sürecek muhteşem bir organizasyon olacağını belirten Delle şöyle konuştu: “Bu sporcuların hepsi milli sporcu, Türkiye derecesi olan ortalama 200-250 sporcu gelecek. Bu çalışmaların hepsinden 2018 yılından verim alacağımızı düşündüğümüz için birinci etabı Kahramanmaraş’ta yapıyoruz. Daha sonra13 ilde muhtelif zamanlarda düzenlenecek. İllerin kendi milli sporcuları, Türkiye derecesi yapmış sporcular gelecek, Taekwondo branşımız son yıllarda, dünya, olimpiyat, Avrupa şampiyonalarında güzel başarılar elde etmekte. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın spora ve sporcuya verdiği destek ayrıca  Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin’in cabaları ile gerçekleşiyor. Kahramanmaraş ilimizde de daha çok kesime ulaşmak için bizler elimizden geleni yapıyoruz. Bize yardımcı olan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Onikişubat Belediyesine yardımlardan ve desteklerinden ötürü teşekkür ederim”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz