Kahramanmaraş’ta düzenlenecek olan Türkiye Yıldızlar Güreş Şampiyonası için hazırlıklar tamamlandı.
Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası, 15-16 ve 17 Nisan 2016 tarihinde Kahramanmaraş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 30 İlden 500 sporcunun katılımı ile gerçekleşecek olan Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası, Osman Sayın Spor salonunda yapılacak. Şampiyonaya, Kahramanmaraş adına ise Büyükşehir Belediyespor Güreş takımı katılacak. Şampiyona öncesi hazırlıklar tamamlanırken, Güreş Federasyonu As Başkanı ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Halil Bozdoğan,  Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi Koordinatörü Kadir Gemci ve Güreş Antrenörleri, Osman Sayın Spor salonunda Basın Mensuplarına açıklamalarda bulunarak, yapılacak olan Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası’nı değerlendirdi.

KABAKÇI: ‘KAHRAMANMARAŞ’TA GÜREŞ SPORU ARTIK KURUMSALLAŞTI’
Yapılan toplantıda konuşan Güreş Federasyonu As Başkanı ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Yapılacak olan Şampiyona’nın çok önemli bir organizasyon olduğunu kaydetti. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası’nda Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil edeceklerine vurgu yapan Kabakçı,  “İlimizde gerçekten önemli bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Başta takımlarımız olmak üzere kurumumuzda çok iyi hazırlandı. İlk kez spor salonumuza 3 minder serdik ve Türkiye şampiyonasını da burada yaparak, önümüzdeki yıllarda da daha büyük organizasyonları, uluslararası organizasyonları da artık ilimizde yapmaya başlayacağız. Türkiye Yıldızlar Güreş Şampiyonası çok önemli bir şampiyona, ilimiz adına önemli bir şampiyona. Çünkü ilimizdeki takımlarımızın da iddialı olduğu Türkiye Şampiyonası’nda şampiyonluk kovaladığı hem teknik ekibimiz tarafından, hem diğer otoriteler tarafından da belirtiliyor. Buradaki bu şampiyonayı inşallah başta sporcu kardeşlerimiz, antrenörlerimiz, idarecilerimiz olmak üzere iyi bir şekilde gerçekleştiririz ve takımlarımızda buradan derece alarak çıkar. Çünkü buradan çıkacak çocuklarımız Milli Takımlarda görev yapıyorlar. Kahramanmaraş’ta da Güreş sporu artık kurumsallaştı. Bir tarafta desteğini aldığımız Büyükşehir Belediyemiz, diğer tarafta Güreş Eğitimi Merkezimiz ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezimiz. Bu Kahramanmaraş’ta Güreş’in Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu gösteriyor. Yani kurumsal bir yapıya büründü, buda bizi alt yapıdan üst yapıya kadar A Milli Takım seviyesine kadar gerçekten kaliteli bir Güreş anlayışına doğru götürdü. Gurur duyulacak bir tablo bunu zaten şampiyonada da göreceğiz. Bu şampiyonanın sonuçlarında da Kahramanmaraş ili başta olmak üzere inşallah güreş adına güzel gelişmeler olacak. Çünkü Milli Takımların alt yapısını tamamen bu şampiyonalar oluşturuyor” dedi.
 
KABAKÇI: ‘ŞEHRİMİZ EKONOMİK ANLAMDA DA HAREKETLENİYOR’
Şampiyonada kente bin kişinin üzerinde bir giriş olacağını ifade eden Kabakçı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şampiyonaların düzenlenmesinde en büyük pay Bakanımız Mahir Ünal ve Milletvekillerimizindir. Bu tür şampiyonaların ekonomik anlamda da şehrimize girdisi oluyor. Tabi ki buna bir spor turizmi olarak bakmak lazım. Binlerce gencimizi, sporcumuzu ilimizde ağırlamak hem ilimizi bu organizasyonla tanıtabilmek, hem de konaklamada lokanta, otel ve benzeri hediyelik eşyalarda dâhil bu gençler bir il spor turizmi gerçekleştirmiş oluyorlar.  Her dönemde de organizasyonlarımızı yapıyoruz, tesislerimiz hiç boş kalmıyor. Geçen yıllarda Türkiye şampiyonası ve yüzmede önemli bir şampiyona yaptık. Diğer branşlarda bölge ve yarı final müsabakaları gerçekleştirdik. Güreşte de birçok şampiyonayı Kahramanmaraş'ta yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Gençlikspor olarak ilimizde spor turizmi olarak ele aldığımız organizasyonları yaparak ekonomik anlamda da şehrimizin bu konuda hareketlenmesi ve desteklenmesi adına bir çalışma olarak görüyoruz. İnşallah düzenlenecek şampiyona centilmenlik içerisinde geçecektir."
 
BOZDOĞAN: ‘KAHRAMANMARAŞ’I 27 SPORCU İLE TEMSİL EDECEĞİZ’
 Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Halil Bozdoğan’da, Belediyespor Güreş takımının Türkiye’de en iyi alt yapılardan birine sahip olduğunu söyledi. Bozdoğan, “Bilindiği üzere geçen yıl Türkiye Şampiyonu Belediyespor takımımız oldu. İnşallah bu yılda bu konuda iddialıyız. Sistematik bir şekilde çalışıyoruz. Belediye Başkanımızın talimatları ile birlikte 2 yıldır alt yapımızı güçlendirdik. Yavaş, yavaş bunların meyvesini almaya başladık. Türkiye Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda Kahramanmaraş’ı 27 sporcu ile temsil edeceğiz. Bunun 21 tanesi Büyükşehir Belediyespor’un sporcularıdır. Biz buradan Avrupa’da bizi temsil edecek sporcular çıkartmayı hedefliyoruz. Tüm Kahramanmaraş halkını müsabakalara bekliyoruz.”
 
GEMCİ: ‘TOHM KULÜPLERİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ’
Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Koordinatörü Kader Gemci’de ise, “Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi olarak ilimizde yapılacak olan Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası’na en işi şekilde hazırlandık. Burada da Türkiye’de var olan madalyaların yüzde ellisine talibiz. Olimpiyat Merkezi Türkiye’de bütün Kulüplerin artık besin kaynağı oldu. Kulüplerin cazibe merkezi haline geldi. İlk etapta bazı Kulüpler sporcularını vermeye çekiniyorlardı, ancak biz kendimizi Avrupa, Dünya ve Balkan Şampiyonalarında ispatladıktan sonra Kulüplerimizde bunu gördü ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi daha da cazip hale gelmeye başladı” ifadelerini kullandı.
15 Nisan 2016 tarihinde Osman Sayın Spor salonunda başlayacak olan Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası, saat 10.00’da başlayacak.
Haber: Mahmut Beyaz
Editör: Mahmut Beyaz