Yaklaşık 4 yıldan bu yana Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulunda top koşturan Ali Osman Kalın, 4 yıllık sürede kendini geliştirerek, yaşıtlarından daha iyi yetenekler sergilemeye başladı. Galatasaray Futbol Kulübü’nün gözlemci yöneticileri tarafından takibe de alınan Kalın, sahalarda gösterdiği performansı ile yöneticilerden tam not aldı. Daha sonra yöneticilerin uzun izlenimleri sonrası Kalın, Galatasaray Futbol Kulübüne çağrıldı. İlk olarak Antalya’da 10 yaş grupları arasında düzenlenen turnuvada Galatasaray takımı adına top koşturan Ali Osman Kalın, takımla birlikte geçtiğimiz hafta özel bir turnuvada şampiyonluk yaşadı. Oynanan bu turnuva sonrası Galatasaray alt yapı izleme koordinatörlüğü tarafından Florya’ya davet edilen Kalın, önümüzdeki günlerde İstanbul’un yolunu tutacak. Kalın burada Galatasaray alt yapısı ile çalışmalara başlayacak. Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulu Koordinatörü Yahya Canlı, Ali Osman Kalın’ın Galatasaray’da çok iyi yerlere geleceğini söyleyerek, “Kahramanmaraşlı vatandaşlarımız Şifo Mehmet’i 3 büyüklerde oynayan iyi bir oyuncu olarak bilirlerdi önceden. Şimdi ise 3 büyük kulüpte devam ettirme noktasında Ali Osman önemli bir başlangıç yapacaktır” dedi.

“ALİ OSMAN BİZDE BÜYÜDÜ”
Ali Osman Kalın’ın 4 yıldan beri Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulunda iyi bir performans gösterdiğini ve şuanda hak ettiği yerde olduğunu ifade eden Yahya Canlı, “Çocuğumuz Galatasaraylı yöneticiler tarafından takip ediliyordu, yeteneklerini yöneticilere de yansıttı ve şuanda da Galatasaray takımında. 4 yıldan bu yana aralıksız şekilde futbol okulumuzda çalışmalara devam etti. Bu çalışma dilimlerinde zaman zaman Galatasaray Florya Tesislerinden gelen yöneticiler, hocalar, zaman zamanda bizim yaz ve kış kamplarımıza götürdüğümüz sporcumuzdu. Bugüne kadar hep takipte kalınıp izlendi sporcumuz. Daha sonra çocuğumuzun ileriye dönük ve yetenekli bir futbolcu olabileceği noktasında birleşti Galatasaray Futbol Okulu yöneticileri. Geçen yıl itibariyle de ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşilmesi söylendi. Ailesi de buradaki işlerinden dolayı İstanbul’a yerleşmeyi kabul etmedi. Bu yıl itibariyle de çocuğumuzu Antalya’daki kampına, Türkiye geneli itibariyle alt yapıdan 10 yaştan başlayarak Galatasaray Futbol Okulları Galatasaray’ın üst yapısına sporcu yetiştirmek için öz verili bir çalışma yapmaktadır. Ali Osman bu sene itibariyle de Antalya kampına davet edildi. Antalya kampında da Galatasaray alt yapı takımıyla birlikte orada şampiyon oldu. Orada çok güzel bir performans göstererek Galatasaray futbolcusu olma yolunda hızla ilerlemektedir. Geldiğimiz nokta itibariyle de pasaportunu buradan çıkardık. Yurt dışı turnuvalarına da artık bundan sonra Galatasaray futbolcusu olarak devam edecektir. Gerekli belgelerini de bugünlerde Galatasaray futbol takımına göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

“ŞİFO MEHMET’TEN SONRA ALİ OSMAN BAŞLANGIÇ OLACAKTIR”
Geçmiş yıllarda tüm Türkiye’de 4 büyüklerde adından söz ettirmeyi başaran Şifo Mehmet’ten sonra Ali Osman Kalın’ın iyi bir başlangıç olacağını söyleyen Canlı, “Biz bu konuda Kahramanmaraş’ta Galatasaray Futbol Okulu olarak gururluyuz, mutluyuz ve sevinçliyiz. Daha önceki benim dönemimde futbol oynadığım yıllarda takım arkadaşım olan Şifo Mehmet’i, 3 büyüklerde oynayan bir Kahramanmaraşlı futbolcumuz olarak görmüştü insanlar. Şimdide Şifo Mehmet’ten sonra 3 büyük kulüpte devam ettirme noktasında Ali Osman başlangıç olacaktır diye düşünüyorum. Umuyorum çocuğumuzun şansı açık gider. Allah yardımcısı olsun. Bizim herhangi bir beklentimiz, şuydu, buydu istemiyoruz. Biz sadece Kahramanmaraş’ta, Kahramanmaraşlı çocukların gençlerin her sektörde olduğu gibi futbolda da, sporda da başarılı olabileceğinin en büyük kanıtlarından bir tanesidir. Biz bunun gururunu yaşıyoruz. Ben şahsen geçmişte de futboldan hayatımı kazandım, hayatımı idam ettim. Yani kendimizi futbol mesleğine adadık. Biz bunun verdiği vefa ile bu şekilde bir Galatasaray Futbol Okulu vesilesi ile memleketimizden çocuklarımızı çıkarmaya devam edeceğiz. Burada Kahramanmaraş’ta ülkemizin iftarı olan 3 büyük kulüplerinden biri olan Galatasaray’ın temsilcisiyiz. Çocuklarımız her zaman Galatasaray takımının yanındadır. Çocuklarımızın geleceği noktasında hayatını futboldan kazanmayı kendine bir şey edinen gençlerin yanında olduklarını bilmelerini isteriz. Biz Kahramanmaraş’tan da futbolcu olacağını, futbolcu çıkacağını en büyük kanıtı Ali Osman Kalın olarak inanıyoruz. Bu çocuğumuzda Kahramanmaraş’ın öz ve öz çocuğudur. Biz daha önümüzdeki yıllarda Ali Osman Kalın gibi çocuklarımızı Galatasaray’a gönderme mutluluğuna erişeceğimize de inanıyorum” şeklinde konuştu.

“ALİ OSMAN DIŞINDA TAKİP EDİLEN ÇOCUKLARIMIZ VAR”
Canlı, “Bizim şuanda 200 kişi farklı yaş gruplarında aynı şekilde takip edilen çocuklarımız var Galatasaray takımında. Takip edilen 3 oyuncumuz daha var, onları da yönetici arkadaşlara sık sık bildiriyoruz. Ayrıca bölge Milli Takımına giden çocuklarımızda var, onlarda aynı şekilde yine Galatasaray’ın bilgisi dâhilinde, onlarında gelişmelerini Galatasaray’ımıza bilgilendiriyoruz. Onlarda önümüzdeki aylarda bir gelişme yapacak ve Ali Osman Kalın’dan sonra Galatasaray alt sınıf futbolcusuna girecekler” dedi.

“HEDEFLERİMİZ VAR”
Galatasaray Futbol Okulu olarak Kahramanmaraş’ta bazı hedeflerinin olduğunu söyleyen Canlı, konuşmasını Ali Osman Kalın üzerinden sürdürerek, şu ifadeleri kullandı: “Biz gerçekten çok gururluyuz. İlimizden, Galatasaray gibi büyük bir kulübe futbolcu kazandırmaktan dolayı onurluyuz. Burada alt yapı hocalarımızın da katkıları var, onlarında emeği çok büyük. Altyapıdan yetiştirdiğimiz çocukları Kahramanmaraş’ta 1. Amatörden oynayan Kahramansaray adı altında çıkartıyoruz. A takımımızda da altyapıdan oynayan çocuklarımız var. Onlara da bir üst liglerden teklifler var. Bir önümüzdeki yıl transfer sezonunda inşallah onlarda futbol oynayacaklar. Bizim işimiz futbolcu yetiştirmek. İyi insan, iyi birey ve iyi sporcu anlayışıyla 5 yıl önce bir denklem üzerine kurmuştuk çalışmalarımızı. Kurduğumuz bu denklem üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımızın hemen hemen hepsi takdir ve teşekkür belgeleri alıyorlar. Eğitim bizim en önemli ilkelerden bir tanesi. Biz, eğitimli sporcuların daha iyi spor yapabileceğini düşünen ve defalarca dile getirmiş bir futbol okuluyuz. Daha önceki çocuklarımıza futbol okulumuzda yabancı dil eğitimini vermiş bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde de tesisleşme konusunda adımlar atma hedefimiz var. Allah nasip ederse inşallah kendi tesisimizi açmayı düşünüyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor.”
Haber: Hakan Aydın


 

Editör: Mahmut Beyaz