Her hafta birbirinden önemli konukları ‘Fresh Gündem’ programı ile misafir ederek gündeme dair önemli bilgiler veren Radyo Fresh, bu haftada Gençlik ve Spor Hizmetleri Kahramanmaraş İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’yı konuk etti. Radyo Fresh Genel Müdürü Serdar Salma moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda yoğun ve zorlu bir süreci geride bırakan öğrencilerin bu yaz sezonunda hangi tür spor faaliyetlerini yapacağını anlatan Kabakçı, Kahramanmaraş’ın bu sezonda spora doyacağını söyledi. Programda Serdar Salma’nın Kahramanmaraş’ın spor faaliyetleri hakkında sorduğu soruları yanıtlayan Kabakçı, programda önemli bilgiler verdi.

İşte gerçekleşen programın detayları:

Kahramanmaraş spor faaliyetlerine yapılan yatırımlar konusunda ne durumda ?

Yaklaşık 6 yıldan bu yana Kahramanmaraş’ta gençlik hizmetleri ve spor alanında spor tesisleri çok güzel bir şekilde tamamlandı. Tamamlanmaya devam eden çalışmalar var ilçelerimizi kompleks haline getirdik. Spor salonları, futbol sahaları, tenis kortları ve gençlik merkezleri gibi birçok tesis donatıldı. Gençlik merkezleri, bakanlığımızın da ortaya koyduğu performansla gerçekten çok donanımlı merkezler haline geldi. Son yıllarda gençlik merkezlerimizi başta merkez ilçemiz olmak üzere Kahramanmaraş’ımız da 2 tane mevcut. Elbistan ve Afşin’de yapımına devam ediliyor. Yine Pazarcık’ta da çalışmalar yapılıyor. Pazarcık gençlik merkezimizi de inşallah 10 gün içerisinde gençlerin kullanımına hazır hale getireceğiz. Kahramanmaraş’ımız il ve ilçelerimizde dahil bu yıl spor faaliyetlerine doyacak.

Açılan merkezler hangi yaş aralığına hitap ediyor ve bu alanlarda spor dalından başka sosyal faaliyetler gerçekleştiriliyor mu?

Bu merkezlerimiz özellikle 12-24 yaş arası gençlerimizin aktif kullanabildiği geleneksel sanatlar, güzel sanatlar ve tüm gençliği sadece spor alanında değil sanatsal ve görsel alanda da yararlanabildiği çok donanımlı entegre tesislerdir. İçerisinde spor salonlarımız var. Kareoke denilen müzik ile ilgili alanlarımız var. Has oda diye tabir ettiğimiz tarihimizle iç içe olan gençlere yönelik kitap okuma alanları var. Tamamen gençlerimizin de istediği özelliklerde alanlar oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bunların yanı sıra sporda, güzel sanatlarda hakka bilardoda, masa tenisinde alanlarım oluşturulduğu, kütüphanelerin olduğu aynı zamanda dinlenme alanlarının olduğu gençlerimizin çat kapı girip rahatlıkla kendi eviymiş gibi rahat edebilecekleri mekanlar oluşturduk.

Gençlik merkezlerinde hizmet veren her branşın uzman bir eğitmeni var mı?
Her branşta bir usta öğreticimiz bulunuyor. Hat, tezhip, sim sırma gibi eğitimler veriliyor. Okçuluk eğitimini de başlattık. Özellikle gençlerimize tatil döneminde başlattık okçuluk kursunu. Bu yıl çok farklı branşları hem gençlik merkezinde hem de gençlik spor il müdürlüğümüzde açacağız.

Ata sporlarında ne durumdayız?

Kahramanmaraş’ta atlı spor kulübü oluşturuldu. Gerçekten güzel bir poligon bölgede alan oluşturuldu. Atlarımız hazır vaziyette. Yaz spor okullarında biz onları da destekliyoruz. Kesinlikle çocuklarımızı atlı binicilikte aynı zamanda da atlı okçulukta o alanda yapılacak. Göreve geldiğim günden bu yana en büyük hedefim geleneksel sporları öğrencilerimize kazandırmaktır. Bu isteğimi de yerine getirebilmek beni çok mutlu ediyor. Spor tesislerimiz de de hiçbir şekilde ücret talep edilmiyor.

Yaz spor okullarında bu yıl hangi branşlarla hizmet verilecek?

Yapılmayan branş kalmasın sloganı ile hareket ederek, su sporları merkezimizde kano, kürek ve su maratonu da dair branşlar mevcut. Kano kürek merkezimiz şu anda Türkiye genelinde çok fazla ses getiriyor. Kentimizin tanıtımı için bu alanda da bir yarışma düzenlemeyi hedefliyoruz. Rüzgar sörfünü de yapmak istiyoruz bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor.

Merkezlerin dışında günün her saatinde gençlerimizin spora kolaylıkla ulaşabilmesi için ne tür faaliyetler gerçekleştiriyorsunuz?

Parklarda spor projesini de ortaya koyduk. Hem parklarda hem de spor tesislerimizde mevcut olarak vatandaşlara sahura kadar hizmet veriyor. İnşallah parklarımızda da dolu dolu spor organizasyonları yapılacak. Mahalle kültüründe ki spor yapma takımlaşma özelliğini yeniden ortaya koyacağız. Bu yaz ise 2 projemiz var bir tanesi ‘Sitem de spor yapıyorum’ bunula da öğrencileri kendi bahçelerinde sporla ilgili etkinliklerle yarıştırabilmek hedefleniyor. Parklar da sporu da faaliyete geçiriyoruz. Ödüllü bir program olarak parklarda hizmete sunulacak.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz