Güreş Federasyonu tarafından Yalova’nın ev sahipliğinde Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası düzenlendi. Şampiyonada, 17 ilden 79 sporcu mindere çıkarak ter döktü.

Düzenlenen şampiyonaya Kahramanmaraşlı olan ve Kahramanmaraş’taki Spor Kulüplerinin sahip çıkmadığı Esra ve Merve Pul kardeşler İstanbul ENKAspor Kulübü adına katıldılar. Takımlar sıralamasında 235 puan toplayan Enka Spor Kulübü birinci olurken, Merve Pul, Türkiye şampiyonu kardeşi Esra Pul ise 3. Olarak derece yaptılar. Aynı zamanda Merve Pul, Edirne Beden Eğitimi Meslek Yüksekokulu 2. Sınıf öğrencisi olurken, kardeşi Esra Pul, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi birinci sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdürüyor.

“BU MEMLEKET SAHİPSİZLİKTEN DOLAYI DAHA ÇOK ŞEY KAYBEDER”

Esra ve Merve Pul kardeşlerin babası Mustafa Pul, kızlarının 13 yaşında güreş sporuna başladığını belirterek, “Bende geçmişte güreş sporuyla uğraştım. Bundan esinlenerek çocuklarımı da spora yönlendirdim. Bana karşı çıkanlar dahi oldu, kız çocuğunun sporla ne işi olur diyenlere karşı ben onları güreş sporuna yönlendirdim. Kızlarım 13 yaşında spora başladı ve kısa zamanda iyi bir çalışmayla kentin tek bayan sporcusu haline geldiler. Kızlarımın ilk lisansını Serintepespor Kulübü adına çıkarttım ve bu Kulüple Yıldızlar ile Gençler müsabakalarında Türkiye şampiyonu oldular. Aynı zamanda kızlarım Liseler arası dünya şampiyonu oldular ve birçok uluslararası turnuvalarda derece elde ettiler. Derecelere rağmen Kahramanmaraş’ta kızlarımın adına bir Kulüp ve sponsor bulamadım. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübü yetkilileri ile görüşmeme karşın bunlar dahi sahip çıkmadı. Bende bunun üzerine kızlarımı İstanbul ENKAspor Kulübüne gönderdim. Güreş Federasyonu tarafından Yalova’nın ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonasında kızlarım Türkiye adına büyük bir başarıya imza attılar. Biz Kahramanmaraşlı olmamıza karşın memleketimizin insanları sahip çıkmıyor, bir İstanbul Kulübü sahip çıkıyor. Bu memleket sahipsizlikten dolayı daha çok şey kaybeder” diyerek sitemini dile getirdi.

Haber: Selma Erdemgür

Editör: Mahmut Beyaz