Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Kahramanmaraş genelinde gençleri spora teşvik etmek, bir spor dalı olarak fazla bilinmeyen ata sporumuz BİLEK GÜREŞİNİ gençlere tanıtmak, sevdirmek ve yetenekli sporcuları tespit ederek, spor camiasına kazandırmak amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2016 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklediği “Sağlıklı Nesiller İçin, Harekete Geçin” projesi kapsamında 19 Kasım 2017 Pazar günü 09-17 saatleri arasında Osman Sayın Kapalı Spor Salonunda “5.Kahramanmaraş Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması” düzenleyecek.

Yarışma ile ilgili görüşlerini aldığımız Kulüp başkanı Ahmet Özkul; Kahramanmaraş’ta sağlıklı ve zinde nesillerin yetişmesi adına 5 yıl önce çıktıkları yolda, gençleri spora yönlendirip, gençler arasında sevgi ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirerek onları şiddetten ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, bir spor dalı olarak fazla bilinmeyen ata sporumuz BİLEK GÜREŞİNİ gençlere tanıtmak, sevdirmek, yetenekli sporcuları seçerek spor dünyasına kazandırmak amacıyla yarışmanın bu yıl 5.sini düzenlediklerini söyledi.

Kulüp başkanı Özkul, yarışmaya Milli sporcu olmayan 1999-2004 doğumlular dahil sağ kol olarak, 50,55,60,65,70,75,80,+80 kg sıkletlerinde Kahramanmaraş genelinden gençlerin katılabileceğini belirtti.

Özkul, yarışma sonunda dereceye girenlere madalya ile birlikte para ödülü de vereceklerini, aynı zamanda yarışmada birinci olan sporcuları, 09 -10 Aralık 2017 tarihlerinde Ankara’da, İstanbul Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, ile Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonunun birlikte düzenleyeceği, “5. Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması” na Kulüp takımıyla birlikte, götüreceklerini iletti.

Özkul;“Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü olarak “Sağlıklı Nesiller için, Harekete Geçin” projemize desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, projemizin yürütülmesinde yerelde katkılarından dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüze teşekkür ediyor, her yıl olduğu gibi yarışmanın dostluk ve kardeşlik havasında geçmesini temenni ediyor, sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Sporcular Yarışma başvurularını 17 Kasım 2017 Cuma günü saat 17:00 ye kadar Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün www.lidergenclik.org sitesinden online olarak yada 0533 412 30 64 nolu telefonu arayarak yapabilecekler.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz