Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler ligi maçında, rakibi Ferhuşspor'u 2-1 mağlup eden Büyüksırspor, kümede kaldı.
Kasım ayı içerisinde başlayan 1. Amatör Küme Büyükler Ligi karşılaşmaları, son hafta maçları ile tamamlanırken haftanın ön önemli karşılaşmalarından birisi nitekim B grubunda Ferhuşspor ve Büyüksırspor arasında oynandı. Oynanan bu maç öncesinde her iki takımında 7'şer puanı bulunuyordu. Yenen takımın kümede kalacağı, yenilenin ise küme düşeceği maçta her iki yarıda da 2 gol bulan Büyüksırspor, rakibini 90 dakika sonunda 2-1 mağlup ederek, ligde kalmayı garantiledi.
 
İLK YARI BERABERLİKLE TAMAMLANDI
Kazanan takımın kümede kalacağı karşılaşma, Vali Saim Çotur futbol sahasında oynandı. Maç, Ferhuşspor'un vuruşu ile başladı. Her iki takımda maçın ilk 15 dakikalık bölümünde kontrollü oyunu tercih etti. Bu dakikadan sonra Ferhuşspor, cılız ataklarla Büyüksırspor kalesine yüklenmeye başladı. Maçın 19. dakikasında Ferhuşspor, Büyüksırspor ceza sahası içinde geliştirdiği bir atakta penaltı atışı kazandı. Atışı gole çeviren Ferhuşspor, maçta 1-0 öne geçen taraf oldu. Yediği golü üzerinden çabuk atmaya çalışan Büyüksırspor, zaman zaman rakibi kalesinde tehlikeli pozisyonlar geliştirmeye başladı, ancak bunlardan sonuç alamadı. Maçın 33. dadikasına gelindiğinde Büyüksırspor, maçta 1-1'lik eşitliği yakaladı. Maçın ilk yarısıda 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.
 
ATANIN KAZANDIĞI BİR MAÇ OLDU
Maçın ikinci yarısıda oldukça tempolu geçti. Her iki takımda birbirlerinin kalesinde oldukça net pozisyonlar geliştirdi. İki takımında kalecileri, yüzde yüzlük pozisyonlara gol izni vermezken maçada damga vurdular. Maçın 65. dakikasında Büyüksırspor bir penaltı atışı kazandı. Atışı gole çeviren Büyüksırspor, maçta 2-1 öne geçen taraf oldu. Yediği golden sonra Ferhuşspor, beraberliği yakalama adına sağlı sollu ataklar geliştirsede Büyüksırspor, takım halinde savunma yaparak adeta etten duvar ördü ve rakibine gol yollarında izin vermedi. 90 dakika sonunda maçta gülen taraf Büyüksırspor oldu. Alınan bu sonuca göre, Büyüksırspor kümede kalırken, Ferhuşspor ise 2. Amatör Küme'ye düştü. Maçtan sonrası kümede kalmayı garantileyen Büyüksırsporlu oyuncular, büyük sevinç yaşadılar.
 
AVANOĞLU: 'HAK ETTİĞİMİZ BİR GALİBİYET OLDU'
Büyüksırspor Kulübü Başkanı İsmail Avanoğlu, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını kaydetti. Kümede kaldıkları için çok mutlu olduklarını kaydeden Avanoğlu, "Büyüksırspor büyük bir camiadır. Bu sezon büyük sıkıntılar yaşadık, ama bunları artık aştık. Bu sezon ligde genç bir ekiple mücade ettik ve ligin son maçında da aynı puana sahip olduğumuz Ferhuşspor ile karşı karşıya geldik. Gerçekten güzel bir maç oldu. Öncelikle futbolcularımı aldıkları bu galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Bu maçın önemini takım olarak haftlar öncesinden biliyorduk. Ona göre hazırlandık. Atanın kazandığı bir maç oldu" dedi.
 Haber: Mahmut Beyaz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: Mahmut Beyaz