Kahramanmaraş’ta spor faaliyetleri alanında birçok başarıların altına imza atarak sporcu sayısını her geçen gün yükseltip hedefleri bir üst seviyelere çıkartan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bu kapsam da Kahramanmaraş genelinde tesisleşmeyle birlikte aktif sporcu sayısını 42 bine çıkartarak, sporcu sayısını her geçen gün arttırmakta. Daha çok Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları ortak çalışmalar ile kente değer katarak bir kazanım yaratan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, yetiştirdiği sporcularla Türkiye’de ve uluslararasında dereceler kazandırıyor. Konuyla ilgili kentteki spor faaliyetleri alanında bazı konuları ele alarak gazetemize açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Kahramanmaraş’ın uluslararasında birçok başarılara imza attığını belirterek, “Spor ve sanatla iç içe olmamız lazım, sporu herkese sevdirmemiz lazım” dedi.


“ARTAN TESİSLEŞME İLE BİRLİKTE SPORCU SAYISIDA ARTTI”


Kahramanmaraş genelinde sporcu sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Kabakçı, “Kahramanmaraş’ta profesyonel anlamda 10 bin civarında sporcu bulunuyor” dedi. Kabakçı, “Kahramanmaraş’ta son yıllarda özellikle tüm şehir merkezi ve ilçelerimizdeki tesisleşme hamlesi ile birlikte toplamda, lisanslı ve sporcu kartımızla birlikte ki sayımız 42 bin. Bu şunu oraya koyuyor; tesisleşme ile birlikte hem branş sayılarımız, yaklaşık 40 civarında branşla çalışıyoruz, hem de 100’ün üzerinde antrenörle çalışıyoruz. 42 bin de sporcu sayısını yakaladık. Tabi bu işin içerisinde profesyonelce spor yapanların da yaklaşık 10 bin civarında olduğunu söyleyebilirim. Bizim nihai hedefimiz, sporcu sayılarımızın artması, tesislerimizin ve antrenörlerimizin de çoğalması, aynı zamanda da vatandaşımıza, gençlerimize, okulda ki öğrencilerimize bu tesislerin sunulmasından geçiyor. Şuan da sporcu kartında Türkiye’de ilk 3’deyiz. Yani bu demek oluyor ki Kahramanmaraş olarak aktif sporcu yapılanmasında çok iyi durumdayız” ifadelerini kullandı.

BRANŞ FAALİYETLERİ


Kabakçı, “Özellikle son yıllarda Kahramanmaraş’ta 40 civarı branşı, tüm vatandaşlarımızın, gençlerimizin hizmetine sunduk. O bilinen branşların dışında, kano, kürek, rafting, badminton, havalı tabanca, havalı tüfek, boks ve judo da önemli gelişmeler var, halter de yine Avrupa çapında gelişmeler var, güreşte zaten uluslararası ve dünya çapında sporcular çıkarmaya devam ediyoruz. Bunun yanında voleybolda, Fabrika Voleybol diye bir proje başlattık. Buna bağlı olarak, basketbol branşının çok daha öne çıkartıp okul sporlarında katılımların sağlanması fazlasıyla bu işin öne çıkmasını ortaya koyuyoruz. Eskirim branşı Kahramanmaraş’ta yeni başlamıştı, bu da büyüyerek devam ediyor. Özellikle olimpik okçuluk yeni başlamamıza rağmen çok büyük katılım oldu. gençlerimiz bu konuda çok büyük ilgi gösteriyor. Yani bu demek oluyor ki; yaklaşık ilk olarak 10 branştan başlanmasına rağmen bugün 40’a yakın branşta faaliyet üretiyoruz. Çok önemli başarılar ve gelişmeler var. bunu da şampiyonluklarla uluslararasında taçlandırıyoruz. Çok iyi durumdayız. Hedefimiz zaten bizim çeşitliliği arttırmaktı. Branş çeşitliliğini arttırdıktan sonrada dereceler katlanarak devam ediyor ama bizim esas nihai hedefimiz, hem şampiyonlar yetiştirmek hem de daha geniş kitlelere sporu sevdirmek, hayatımızda sporu yaşam felsefesi olarak oturtturmak, hem sağlıklı nesiller yetiştirmek hem de teknolojik bağımlılık diye tabir ettiğimiz, insan zihnini esir alan bağımlılığa karşıda bir alternatif oluşturalım. Tabi teknolojiye karşı değiliz ama bu bağımlılığın karşısında toplumumuzda ki 7’den 70’e herkesi hareketlendirmek, önemli olsa gerek diye düşünüyorum. Bunun için uzmanlarımızla çalışma yürütüyoruz. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz. Yani sporla hayata tutunmanın ve mutlu olmanın modellerini hep beraber araştırıyoruz ve saha da uygulamaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş’ta en çok güreş dalında dereceler kazanılıyor. Dünya çapında yine şampiyonluklarımız ve derecelerimiz mevcut. Halter de, havalı tabanca da, buna bağlı olarak takım sporlarında derecelerimiz var. branş çeşitliliği bakımından geniş yelpazede çalışıyoruz. Şuan da havalı tabanca takımımız, Ankara’da olimpik merkezin tüm sporcuları bizde. Bizim sporcularımız oradaki olimpik havuzda. Geleceğin olimpiyat sporcuları olarak çalışıyorlar” şeklinde konuştu

SU SPORLARI

Su sporları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kabakçı şunları kaydetti: “Türkiye’de sayılı yerlerden biri olarak su sporları merkezimiz var. Buna bağlı olarak 3 tane antrenörle çalışıyoruz. Çocuklarımız yaz ve kış Kano ve Kürek takımı olarak antrenman yapıyor. Buna bağlı olarak ta diğer branşlardan da Kano ve Kürek dışında da, hem şehrimizde ki yetenekli çocukları keşfetmek hem de şehrimizin bu potansiyelini tanıtmak için çalışıyoruz. Bu yaz Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla birlikte çok güzel bir çalışma yaptık. Kılavuzlu Barajı’nda Flyboard ve Su Jeti şampiyonası düzenlendi ve şehrimizin de tanıtımına büyük katkı sağladı. Biz her zaman şunu söylüyoruz; Kahramanmaraş büyükşehir, bu şehrin çok önemli büyük potansiyelleri var, bu potansiyelleri alan da ve saha da gösterebilmek önemli. Bizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü teşkilatı olarak, bunu her alanda ortaya koymaya çalışıyoruz. Su Sporlarında çok önemli gelişmeler devam ediyor. Her yılda bu katlanarak, büyüyerek devam edecek. Aynı zamanda da iyi şampiyonalar alacağız. Yani şehrimizin bu potansiyelinin tanıtımı için. Zaten tesisi açısından mükemmel bir tesise sahibiz.”

SPOR TESİSLERİ


Kabakçı, “İlçelerimizde ve merkezimiz de önemli tesislerin inşaatı devam ediyor. Şuan da baktığımızda Elbistan’da önemli bir spor salonu inşaatı çok kısa sürede bitmek üzere. Yine Afşin’de büyük bir gençlik merkezi inşaatı devam ediyor. Kahramanmaraş’ta merkez spor kompleksi içerisinde, içinde 3 tane salonu bulunan büyük bir spor salonu bitti. Yine bu kompleksin içerisinde kapalı tenis kortları, spor eğitim merkezi, kamp eğitim merkezi 100 yataklı 5 katlı olarak onun çalışması başlayacak. Diğerleri de zaten bitti. Bu sayede önemli bir komplekse kavuştuk. Çağlayancerit’te Spor salonumuzun inşaatı devam ediyor. Ekinözü’nde de tribün gece ışıklandırılmış ve özellikle sentetik saha da FİFA kriterlerine uygun futbol sahası inşaatı da devam ediyor” diye konuştu.

YEDİKUYULAR KAYAK MERKEZİ

Yedikuyular Kayak Merkezi’nin Kahramanmaraş’a çok değer katacağının altını çizen Kabakçı şu ifadelere yer verdi: ““Diğer yandan Yedi kuyular Kayak Merkezi Kahramanmaraş’a çok büyük bir değer katacak. Aynı zaman da kayak sporunda önemli sporcular çıkaracak. Başta spor turizmi ve turizminden diğer alanlarında, biz tabi burada Kayak Federasyonu alanında birlikte çalışma yürüteceğiz. Temennimiz oradan da bu şehir de kayak sporcuları çıkması yönünde, bu çok önemli bir proje. Şehrimiz bu proje ile hem bölge alanında hem diğer yerler de farklı bir spor branşı ile de karşılaşmış olur. Ayrıca burada Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un çok emeği var, çok iyi şeyler yapıyor ve yapmakta.”


“HAYATIMIZDA SPORA YER VERMEMİZ LAZIM

insanların sporla iç içe olması gerektiğini belirten Kabakçı, “Kahramanmaraş’taki okullarımızın spora olan ilgilisi yeteri kadar değil. Biraz daha katkı yapmalarını istiyoruz. Tabi ki çeşitli aksaklıklar olabilir ama her çocuğumuz okulda, okullarda sporları yerleştirmek gerekiyor. Hem spor alanlarına hem de idarecilere önemli görevler düşüyor. Birde burada önemli olan, çocuklarımızın obezite ile ilgili sorunlar yaşadığı bu çağda birazda geçmiş zamana göre hareketsizliğin başladığı, teknolojik bağımlılığın olumsuz yansımaları maalesef gençlerimiz üzerinde sıkıntılı bir süreç başlayacağını gösteriyor. Bunun için mutlaka okullara sporları yerleştirmemiz gerekiyor. Tabi velilere, bizlere ve idarecilere önemli görevler düşüyor. Hayatımıza, çocuklarımıza ve herkese sporu sevdirmemiz lazım. Bizim çok daha yönlü gençlere ihtiyacımız var. Spor ve sanatla iç içe olmamız lazım ve herkesin mutlaka bunlardan birini gerçekleştirmesi lazım” ifadelerini kullandı.


Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz