Türkiye’ye haklı bir guru yaşatarak Dünya birinciliğini elde eden Berat Söyüncü, ayağın ın tozuyla Kahramanmaraş’ta başarı hikâyesini anlattı. Dünya birincisi olmak için sabah saat 06.00’dan gece saat 00:00’a kadar hummalı bir çalışma yürüten Söyüncü, emeğinin karşılığını9 dünya birinciliği olarak aldı.

Manşet Gazetesi ve Manşet Tv ortak yayının da konuşan Söyüncü, başarı hikâyesini şöyle özetledi…

TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU”
Şampiyonada ödülü verildiği sırada çok duygulu anlar yaşadığını söyleyen Berat Söyüncü, “Emeğimin karşılığını aldığıma inanıyorum” dedi. Söyüncü, “Biz Romanya’da düzenlenen ülkelerarası dünya şampiyonasına milli takımla birlikte gittik ve bende kendi sıkletimde dünya şampiyonu oldum. Yaklaşık 10 ülkeden 20 ‘ye yakın farklı sporcu vardı ve bütün ülkelerin en iyi sporcuları katılmıştı. Sadece orada ben şampiyon olduğum için bizim istiklal marşımız okundu. Bütün salon, orada ki bütün insanlar sizin için saygı duruşuna geçiyor, benimde tüylerim diken diken oldu, gözlerim doldu ağladım. Bu duygu çok güzel bir şey, anlatılamayacak bir duygu. Aslında çok zor bir spor bu, çünkü aylarca bir hazırlık süremiz var bizim, diyet olsun, antrenmanlar olsun baya bir aşama var. Biz günde çift antrenman yapıyorduk her gün sabah 06.00’da kalkıp aç karnına 1 saat hazırlığımız vardı ve akşama kadar sürüyordu. Antrenmanda ki hocam beni iyi günümde de kötü günümde de hiç yalnız bırakmadı. Daha sonra kupa töreninde o çektiğiniz çileyi, emeği, kupa alırken gözünüzün önünden geçiriyorsunuz ve her şey değiyor çektiğiniz onca şeye rağmen. Başarmanın vermiş olduğu duygu her şeye değiyor. Yani o 30 saniyelik kısımda ben kupa alırken nefes alamaz oldum çünkü çok güzel bir an ve çok güzel bir duyguydu” dedi.


“BU SPOR DİĞER SPORLARA GÖRE DAHA ZOR”
Vücut geliştirmenin diğer sporlara göre daha zor olduğunu söyleyen Söyüncü, şunları kaydetti: “Ben tüm insanlarımızın sporu sevmesini isterim. Özellikle gençlerin, sadece bu spora değil, yüzme olur, basketbol olur, voleybol olur, futbol olur, bütün sporlara yönlenmesini isterim, çünkü onların gelişimi açısında çok güzel bir şey. Ayrıca bizim bu sporumuz biraz daha zor, çünkü diğerlerine göre daha çok emek istiyor. Hem vakitten yana hem emekten yana aylarca diyet yapıyoruz. Yeri geliyor et ve pirinç bile yerken yağsız ve tuzsuz yiyorsunuz. Ekmek yemiyorsun, tatlı yemiyorsun, şeker bile almıyorsun vücuduna, çok disiplinli bir spor. Aylarca ben emek verdim ve açlıktan yatamadığım günler bile oldu. Bununda karşılığına verdiğim emeklerle aldım.”

ÜLKE OLARAK SPORA DESTEK VERMEMİZ LAZIM”
Söyüncü, “Türkiye de son 5 yılda hemen hemen her alanda bir madalya kanıyoruz, aslında bu gençlerimizin spora vermiş olduğu değeri gösteriyor. Sonuçta bizim ülkemizi temsil ediyorlar ve gurur verici bir şey. Uluslararası tüm spor dallarında biz kendi ülkemizi temsil ediyorsak buna çok iyi destek vermemiz gerekir. Bu sadece benim için değil mesela güreşte bir arkadaşımız dünya şampiyonu olduğunda biz gurur duyuyoruz. Bundan sora bende Antrenörlüğe başlayıp artık insanlara daha çok yardımcı olmak istiyorum. Daha sonra ise bir süre dinlendikten sonra tekrar yarışmayı düşünüyorum” diye konuştu.

İNSANLARA FEYZ OLMAK İYİ BİRŞEY”
Söyüncü’nün Antrenörlüğünü yaptığı hocası Samet Birlik ise, Söyüncünün şampiyon olmasından dolayı çok gurur duyduklarını söyleyerek şu ifadelere yer verdi: “Çok fedakârlık isteyen bir spor bu. Neredeyse tek çeşit besleniyorsun. Yaklaşık 10 yıldır bu sporla uğraşıyorum ben çünkü çok kiloluydum. 115 kilo ile başladım şuan çok formda oldum. Dolayısıyla zamanla hoca olduk ve berat kardeşimize feyz olduk, o da dünya şampiyonu olarak bizi gururlandırdı”

FEDAKÂRLIK İSTEYEN BİR SPOR”
Vücut geliştirmenin çok fedakârlık isteyen bir spor olduğuna vurgu yapan Bilik, “Bu spor aslında deli işi biraz, gerektiğinde fedakârlık isteyen bir iş, gerektiğinde ise aç kalıyorsun, tek tip besleniyorsun. Yani çok pahalı yemek yiyorsun ama istemediğin bir şekilde yiyorsun, et yiyorsun tuzsun ve yağsız yiyorsun. Bu sporda böyle bir spor ama bizde buna gönül verdik. Herkes, tüm insanlar kesinlikle bir spor yapmalı. Spor yapan insanlar gün içinde bunun inanılmaz derecede faydasını görecektir” ifadelerini kullandı.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz