Spor Toto 2. Ligde son 4 sezondur mücadele eden ve geride bıraktığı 3 sezonda küme düşme hattından son haftalarda kurtulan temsilcimiz, bu sezon yine küme düşmeme savaşı veriyor. Geçtiğim hafta Pazar günü Nazilli Belediyespor ile ikinci yarının ilk müsabakasına çıkan Kahramanmaraşspor’un, ligin ilk yarısındaki panorama derlemesini sporsever vatandaşlarımız için hazırladık.

İşte Kahramanmaraşspor’un 2017-2018 sezonundaki ilk yarı panoraması:

ASLANLAR, CAFER AYDIN İLE İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORDU…

2017-2018 Futbol Sezonuna Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta başlayan ve bu yıl diğer yıllara göre kendine şampiyonluk hedefi koyan Kahramanmaraşspor, sezon başında anlaştığı Teknik Direktör Cafer Aydın ile lige iyi bir başlangıç yapmak istiyordu. Ligin ilk maçında Cafer Aydın yönetiminde Nazilli Belediyespor deplasmanına giden Kırmızı-Beyazlılar, maça 3 puan parolasıyla çıkmasına rağmen, 90 dakika sonunda taraftarı da arkasına alan Nazilli Belediyespor, sahadan 1-0 galibiyetler ayrıldı. İlk maçta lige mağlup başlayan Kahramanmaraşspor, hesapları ikinci haftaya Altay maçına taşımıştı. İkinci haftada yine Teknik Adam Cafer Aydın yönetiminde kendi evinde Altay’ı konuk eden Kahramanmaraşspor, ilk maçta Nazilli deplasmanında kaybettiği puanı Altay maçıyla telafi etmek istiyor ve ligde ilk puanını almak istiyordu. Ancak ilk yarısı 0-0 tamamlanan maçın ikinci yarısında kalesinde üst üste iki gol gören Kahramanmaraşspor, durumu 2-1’e getirmesine rağmen ikinci golü bulamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Lige Cafer Aydın ile kötü bir başlangıç yaparak 8’inci haftaya kadar 3 puanı hanesine yazdıramayan Kırmızı-beyazlılar, Ligin 7’inci haftasında Sakaryaspor deplasmanından da 2-1 mağlup ayrıldı ve Kahramanmaraşspor yönetimi Cafer Aydın ile yollarını ayırmıştı. Ligde 8. Hafta maçında Silivrispor karşısında 2-1 galip gelen Kahramanmaraşspor, sezonun ilk 3 puanını almıştı.


OKTAY DERELİOĞLU TAKIMIN BAŞINA GETİRİLDİ
Kırmızı-Beyazlılar, bu haftadan sonra Oktay Derelioğlu ile anlaşma sağlamıştı. Oktay Derelioğlu yönetiminde 9’uncu haftada Bandırmaspor deplasmanından 1 puanla dönen Kahramanmaraşspor 10’uncu haftada ise Karşıyaka ile evinde 3-3 berabere kalmış ve yine 1 puanla ayrılmıştı. 11’inci haftada Bugsaşspor deplasmanından 1-0 mağlup dönen Kırmızı-Beyazlılar, Bugsaşspor maçı sonrası Teknik Direktör Oktay Derelioğlu ile sıkıntılı günler geçirmişti. Kahramanmaraşspor yönetimi, ligin 12’inci haftasında Oktay Derelioğlu ile yolları ayırma kararı almış ve karşılıklı olarak sözleşmeyi fesh etmişti. 12’inci haftadan sonra Teknik Direktör arayışlarına giren Kahramanmaraşspor, 15’inci haftaya kadar bu arayışlarını devam ettirmişti.


KIRMIZI-BEYAZLILAR ERDAL ALPARSLAN İLE GÜLDÜ
Ligin 15’inci haftasında takımın eski Teknik hocalığını da yapan Mehmet Erdal Alparslan ile anlaşan Kırmızı-Beyazlı ekip, Ligdeki kötü gidişata son vermek istiyordu. Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, Teknik sorumlu Erdal Alparslan’ın daha öncede takımı iyi tanıdığını ve takımı daha iyi noktalara getireceğini söylemişti. Bunun üzerine Ligin 15’inci haftasında Zonguldak Kömürspor’u konuk eden Kahramanmaraşspor, 6 hafta aradan sonra yeniden galibiyet yüzü görmüş ve Zonguldak’ı 2-0 mağlup etmişti. Ayağının tozuyla takımına ilk maçında 3 puanı aldıran Erdal Alparslan, taraftarlardan da tam not almıştı. Sonraki karşılaşmalara da Alparslan yönetiminde 3 puan parolasıyla çıkan Kahramanmaraşspor, 16’ıncı haftada Niğde deplasmanına gitmiş ve 1-0 götürdüğü karşılaşmayı, 90+5’de yediği talihsiz bir golle 1-1 bitirmiş ve sahadan 1 puanla ayrılmıştı. Takıma ikinci maçıyla birlikte daha da çok alışan Teknik sorumlu Erdal Alparslan, ligin ilk yarısının son hafta maçında Şanlıurfaspor ile karşılaşacaktı. Ligin güçlü takımlarından 17’inci haftada Şanlıurfaspor’u konuk eden Kırmızı-Beyazlı ekip, sahaya 3 puan parolasıyla çıkmış ve ilk yarıyı 3 puanla kapatma peşine düşmüştü. Sahasında taraftarında desteğini arkasına alan Kahramanmaraşspor, Şanlıurfaspor’u kendi evinde 2-1 mağlup etmiş ve ilk yarıyı galibiyetle kapatmıştı. Takıma 3 hafta da 7 puan kazandıran Teknik Direktör Erdal Alparslan, 14 haftada toplanan 7 puanı kendisi tek başına 3 haftada toplamıştı. Taraftarlardan ve yönetimden büyük takdir toplayan Alparslan, son haftalardaki çıkışı ikinci yarıda da sürdürmek için ikinci yarı planını hazırlama gayreti içine girmişti ve hazırlıklara başlamıştı.


DEVRE ARASINDA 4 OYUNCUYLA ANLAŞMA SAĞLANDI
Ligin ilk yarısının son haftalarındaki çıkışı ikinci yarıda da sürdürmek isteyen Kahramanmaraşspor, diğer yandan da kanat ve santrafor açığını kapatmak istiyordu. İkinci yarı hazırlıklarına ilk olarak kendi tesislerinde başlayan ve daha sonra Antalya Kampıyla sürdüren Kırmızı-Beyazlı ekip, Antalya kampında yaptığı 3 hazırlık müsabakasında 1 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet almıştı. 13 günlük bir Antalya kampı sürdüren Kahramanmaraşspor, daha sonra kendi tesislerine dönerek burada devam ettirmişti. Kamp ve hazırlık süresince transfer çalışmalarını sürdüren Teknik Adam Erdal Alparslan ise hazırlık süresinde 4 oyuncuyla el sıkışmış ve takımına kazandırmıştı. Cemal İşleyen (Eyüpspor), Mert Sinan Pekesen (Eyüpspor), Okan Şahingöz (Şanlıurfaspor) ve Ramiz Ok (Pendikspor) ile anlaşan Kahramanmaraşspor, ikinci yarıya daha iyi bir kadroyla çıkmak için yoğun bir hazırlık dönemi geçirmişti. Kadroyu bu dörtlü transferlerle güçlendiren Kahramanmaraşspor, ikinci yarıdaki maçlara 3 puan parolasıyla çıkıp alt sıralardan kurtulmak istiyordu.


İKİNCİ YARIDA 3 PUAN HEDEFİ VARDI
ilk yarıdaki bazı eksiklikleri kapatarak transferlerle kadroyu daha da güçlendiren Kahramanmaraşspor, ikinci yarı için kendine hedef koymuştu. Hazırlıkları tamamladıktan sonra ikinci yarı ilk maçı olan Nazilli Belediyespor müsabakasına konsantre olan Kırmızı-Beyazlılar, Nazili maçına büyük bir önem vermiş ve 3 puanı kendilerine hedef koymuştu. Geçtiğimiz hafta Pazar günü 12 Şubat Stadyumu’nda Nazilli ile karşılaşan Kahramanmaraşspor, iyi bir performans ortaya koymuştu. İlk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlanan karşılaşmada, Nazilli’ye göre daha baskılı olan takım Kahramanmaraşspor’du. Maçın ikinci yarısında ise yine ilk yarıdaki gibi üstün başlayan Kırmızı-Beyazlılar, dakikalar ilerledikçe gol bulmaya çalıştı ama defanslarda da boşluklar vermeye başladı. Bunu fırsat bilen Nazilli ise dakika 65’te Kahramanmaraşspor karşısında 1-0 öne geçti. Kahramanmaraşspor ise dakikalar ilerledikçe gol yollarında etkili ataklar yapmaya çalışıyordu. Son dakikalara doğru Devrim ile durumu 1-1’e getiren Kahramanmaraşspor, aynı zamanda skoru belirleyen golü atmış ve karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 eşitlikle tamamlanmıştı. İkinci yarının ilk karşılaşmasından 1 puan ile ayrılan Kırmızı-Beyazlı ekip, sonraki karşılaşmalardan iyi sonuçlar alıp ligde alt sıralardan kurtulmak istiyor. Nazilli maçından 1 puanla ayrılan Kahramanmaraşspor, 15 puanla 15. Sırada yer alıyor. Pazar günü Altay deplasmanına gidecek olan Kırmızı-Beyazlılar, bu maça 3 puan parolasıyla çıkıp, rakibini mağlup etmek istiyor.
Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz