Dünyada yıllardır erkeklerin egemenliğinde olan futbola şimdilerde kadın eli değdi.
 
Kahramanmaraş Futbol tarihinde ilk kez bir bayan hem Kulüp Başkanı, hem Antrenör olarak tarihe geçti.
Kahramanmaraş spor tarihinde ilk bayan Kulüp Başkanı ve Futbol Antrenörü olan Özlem Dağlı, bayanlara örnek teşkil ediyor. 2012 yılında eşi ile birlikte Maraşgücüspor Kulübü'nü kuran Dağlı, ilk olarak Kahramanmaraş'ta kadın Futbol takımı kurdu. Kahramanmaraş'ta açılan Futbol Antrenörlük kursuna katılan ve buradan başarı göstererek Futbol Antrenörlük diplomasını alan Dağlı, şu anda ise eşi ile birlikte kurduğu Maraşgücüspor Kulübü takımının hem Başkanlığını, hemde Antrenörlüğünü yaparak gençleri sporun içine çekiyor.
 
'HEDEFİMİZ MİLLİ TAKIMA BAYAN OYUNCU GÖNDERMEK'
Maraşgücüspor Kulübü'nün Başkanlığını ve Antrenörlüğünü başarı ile yürüten Dağlı, hedeflerinin gelecek nesillere iyi bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Kendisinin Beden Eğitim Öğretmeni olduğunu kaydeden Özlem Dağlı, hem Başkanlığı, hemde Antrenörlüğü severek yaptığını ifade etti.
2012 yılında eşi ile birlikte şehrin ilk kadın Futbol takımını kurduğunu belirten Dağlı, "Futbolun sadece erkek oyunu olmadığını, kızlarımızın da yapabileceğini kavrayabilmek ve bunları milletimize gösterebilmek adına böyle bir oluşum başlattık. Eşimle birlikte içimizdeki spor aşkını kadın futbol takımıyla devam ettiriyoruz. Kahramanmaraş'ta en büyük eksiklerden birisi Bayan bir Futbol takımının olmayışı idi. 2012 yılında eşimle birlikte Bayan Futbol takımı kurarak bu işin içerisine girdik. Eşim ile birlikte çalışmamız ailelere güven veriyor. Biz ister futbol olsun, ister başka bir spor branşı olsun genç kızlarımızın küçüklükten itibaren bir spor dalıyla uğraşmış olmasını istiyoruz. Çünkü, bir bayan spor dalıyla uğraştığı zaman orada disiplin olacaktır. Disiplin de insana çok şey kazandıracaktır. Biz aile kulübü olarak kurulduk. Biz bu işe emek vermeyi çok istiyoruz. Çalışkanlığımızın ve spor aşkımızın sermayemiz olduğunu düşünüyoruz. En büyük hedefimiz de milli takıma bayan oyuncu göndermek” dedi.
Haber: Mahmut Beyaz

 
 











Editör: Mahmut Beyaz