Kahramanmaraş Hokey Spor Kulübü, 7-13 Haziran da düzenlenen Açık Alan 1. Lig müsabakalarında üstün bir başarı göstererek namağlup bir şekilde Süper Lig'e çıkma başarısını gösterdi.

Antrenörlerinin temin ettiği kırık malzemelerle 3 yıl önce hokeye başlayan Kahramanmaraşlı sporcular, azimleri sayesinde takımlarını Süper Lig'e taşıdı.

Hokey Federasyonu 1. Liginde mücadele eden Kahramanmaraş Hokey takımı, Süper lige yükseldi. Hokey Federasyonu 2015-2016 sezonu Büyük Erkekler Açık Alan 1. Lig müsabakaları 7-13 Haziran 2016 tarihlerinde 8 takımın katılımı ile Konya Saracoğlu Hokey sahasında gerçekleştirildi. Büyük Erkekler Açık Alan 1. Liginde mücadele eden, ilimiz temsilcisi Kahramanmaraş Hokey Takımı, ligi  namağlup tamamlayarak Hokey Süper Ligine çıkmayı garantiledi. Gelecek sezon Süper Ligde mücadele edecek olan temsilcimiz de, büyük sevinç yaşanıyor.

 

 

‘YAŞADIĞIMIZ ZORLUKLAR BİZE BAŞARIYI GETİRDİ’

Milli Takım ve Kahramanmaraş Hokey takımı Antrenörü Vakkas Çelik, başarılarının devam edeceğini söyledi. Kahramanmaraş'a bir gurur daha yaşattıkları için mutlu olduğunu kaydeden Antrenör Vakkas Çelik, bu sporun Kahramanmaraş'ta benimsendiğini kaydetti. Yaklaşık 3 yıl önce mütevazi imkanlarla kurulan takımın, kısa sürede önemli bir başarıya imza attığını söyleyen Çelik, Sporcularının azminin herkese örnek olması gerektiğinin altını çizerek, büyük bütçeli takımlar karşısında olağanüstü mücadele verdiklerini dile getirdi. Bu işe ilk başladıklarında imkanlarının çok kısıtlı olduğunu belirten Çelik, “hokey malzemeleri satın alacak kaynağımız yoktu. Milli takım oyuncularından temin ettiğimiz kırık malzemelerle antrenmanlara başladık. Çok şükür şu anda yeterli malzemeye kavuştuk ama yaşadığımız bu zorluklar bize başarıyı getirdi” dedi.

 

 


‘BU SPORU KAHRAMANMARAŞ BENİMSEDİ’

Kendisinin Gaziantepli olduğunu ifade eden Çelik, "Kahramanmaraş’ta bu sporun gelişmesi için elimden geleni yapıyorum. Bende aynı zamanda hem Antrenör, hem sporcuyum. 2008 yılında Kahramanmaraş'a Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atandım. O yıllarda Hokey sporunun ismi daha burada anılmıyordu. Bende bu sporu bu şehirde etkin hale getirmek için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile istişare ederek ondan böyle bir takım kurmamızı istedim ve oda sağ olsun bize destek çıkarak, Hokey takımını kurduk. Öncelikle ben burada Kanuni Orta Okulunda görev yaptığım için buradaki gençlerimizi bu sporun içine çektim ve böylelikle bu işe başladık. Şu anda hem kız olsun, hem erkek olsun bu spora büyük bir katılım var, bu sporu Kahramanmaraş benimsedi. Bizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'müzün desteği ile bu sporda iyi mesafe kat ettik. Yaz-kış demeden çalışmalarımızı sürdürdük, bu çalışmalarımızın sonucu ise başarı ile ölçüşüyor. Geçtiğimiz aylarda Malatya'da yapılan 2015-2016 sezonu Çim Hokeyi Kadınlar 1. Ligi'nde namağlup şampiyon olarak, Süper Lige çıktık. Erkek takımımızda şimdi Süper Lige çıktı. Amacımız ilk olarak şehrimizin çocuklarına spor ahlakı ve alışkanlığı kazandırmak daha sonra sporcularımızı Milli Takıma yönlendirmektir. Bizim için önemli olan bu çocukların Milli Takıma alınmasında az da olsa bir katkımız olması. İnşallah gelecek yıllarda da bu başarılarımıza başarı katarak devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Haber: Mahmut Beyaz




 



 

 


Editör: Mahmut Beyaz