Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve bu sezon ligde gösterdiği performansla son 6 sezonun en iyi başarı grafiğini yakalayan Piserro Kahramanmaraşspor, son oynadığı maçta Bayburt İl Özel İdarespor’u 3-0 mağlup ederek puanını 38 yapıp Play-Off’a bir adım daha yaklaştı. Elde edilen galibiyetle Play-Off için umutlarını artıran temsilcimizde, Teknik Sorumlu Bülent Akan, açıklamalarda bulundu.

HER BİRİNİ YÜREKTEN KUTLUYORUM

Karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan Akan, “Bayburt karşısında galibiyetle ayrılmak bizi mutlu etti. Geldiğimizden bu yana iyiye gidiş vardı. Son iki haftada talihsiz puanlar kaybettik. Oyuncularımızla yaptığımız konuşmalarda Bayburtspor karşısında deplasmanda kazanmamız, mental ve fiziksel olarak bu maça eksizsiz girmemiz gerekiyordu. Nitekim maçın başından sonuna kadar oyun bizim kontrolümüzde geçti. Hücumda fazla acele etmeden savunmada ise takım halinde topun arkasında kalarak olgun oyun anlayışımızı daha iyi duruma getirdik. Bayburtspor’uda tebrik ediyorum, oyunu çirkinleştirmeden direnç gösterdiler.  Ama oyuncularım son ana kadar maçı istedi. Her birini yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Sonuçların iyi oldukça beklentilerin doğal olarak değiştiğini ve hedefe yaklaşma umutlarının arttığının altını çizen Akan, “Bu süreci tüm şehir olarak doğru yönetmemiz gerekiyor. 1 hafta önce Zafer coşkusu yaşarken 1 hafta sonra olumsuz bir sonuçta oyuncularımızı yerden yere vurmak kimseye fayda sağlamayacak. Süreci sağlıklı yönetmek adına bu tarz yıpratıcı eleştirileri doğru bulmuyorum. Galibiyetlerde puan kayıpları da çok fazla abartılmamalı daha dingin ve sakin kalarak, empati kurarak yapıcı eleştiriler yapılmalı. Şuana kadar bilinçli taraftarlarımızın desteğini her geçen gün saha içinde ve saha dışında hissediyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor desteklerini bekliyorum.”

HEM BİREYSEL HEM DE TAKIM OYUNU OLARAK HER GEÇEN GÜN GELİŞİYORUZ

Akan, “Daha önceki sezonlara baktığımızda istatistik olarak ilk yarıda 22 puan ve altı puan toplayıp ta 11. Sıradaki bir takımın Play-Off oynaması matematiksel olarak biraz zor gözüküyor. Fakat biz diyoruz ki yüzde 1 ihtimal varsa biz o ihtimali değerlendirmeliyiz. Doğru oyunun yanı sıra Play-Off’a inanan yürekler birleştikçe neden olmasın diye düşünüyor ve umutlanıyoruz. Tabi koyduğumuz hedefimize ulaşıp ulaşamayacağımızı zaman gösterecek. İyi niyetli ve yetenekli oyuncularımız var. Hem bireysel hem de takım oyunu olarak her geçen gün gelişiyoruz.  Zaman bizi nereye taşır bilemeyiz ama davaya inananların sayısı arttıkça hedeflere ulaşılır.”

KİME İHTİYACIMIZ OLURSA ONU DEĞERLENDİRECEĞİZ

Bayburt maçındaki kadro rotasyonuna da değinen Akan, “Geldiğimizden bu yana farklı oyuncular sahaya sürmemize karşın çoğu katkı sağladı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Taktiksel ve fiziksel olarak bazı oyuncularımızı dinlendirmemiz takımın ve kendilerinin faydasına olacağını düşündük. Bazen oyuncuların dinlenme gereksinimleri olur. Bu süreçte yeni oyuncuların enerjilerinden faydalanmak istedik farklı oyunculara şans verdik. Oynayan oynamayan tüm oyuncularımız takım için ellerinden gelen gayreti gösteriyor birbirlerine saygılı bir şekilde forma kapma rekabeti içerisindeler. Buda bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Farklı özelliklere sahip, farklı yetenekleri olan karakterli bir kadro var elimizde. Kime ihtiyacımız olursa onu değerlendireceğiz. Ciddi şekilde çalışıyorlar, birbirlerine saygı duyuyorlar, birlikte sevinip birlikte üzülüyorlar, takımdaşlık duygusu her geçen gün artıyor.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Mahmut Beyaz