Atletizm’e başladıktan sonra Türkiye’de ve Yurt dışında dereceler kazanarak ülkemize şampiyonluklar ve madalyalar kazandıran Milli Master Atlet Tuğba Güneş, dünya şampiyonalarına katılmaya devam ediyor. Bu kapsam da uzun bir antrenman dönemi geçiren ve ayrıca sakatlık yaşayan yine de pes etmeyen Güneş, 22-25 Eylül tarihlerinde arasında büyük bir şampiyonaya katılacak. Slovenya’nın Cejle kentinde düzenlenecek olan Balkan Masterlar Pist Şampiyonası’na hem ülkemizi hem de ilimizi temsilen katılacak olan Tuğba Güneş, şampiyonluğu hedefliyor.

UZUN BİR SAKATLIK DÖNEMİ ATLATTIM”
Mart ayından bu yana sakatlandığını ve zor süreçler atlattığını dile getiren Tuğba Güneş, şu ifadelere yer verdi: “En son Mart ayında Balkan Salon Şampiyonasında koşmuştum. Ama ilk kez Balkan Salon Şampiyonası koşmuştum ve sonra da 3 bin metrede şampiyon olmuştum. Beraberinde de Türkiye rekorunu kırmıştım. Uzun süredir kırılamayan bir Türkiye rekoru vardı ve bende bunu bir buçuk dakika geliştirdim. Şuanda 8 aydır salon rekoru hala bende devam ediyor. Tabi o yarıştan sonra Türkiye’ye geldim ve 10 kilometre barış koşusu koştum. Barış koşusundan sonra zaten sakattım ve o zamandan bu zamana kadar tedavi oluyorum kendimi iyi hissettiğim zaman koşuyorum. Tekrar yarışlara gidiyorum ve geliyorum. Sonra 7 gün içerisinde 3 yarış koştum. Bu 3 yarıştan sonra mevcut sakatlıklarım nüks etti ve farklı noktalarda kendini göstermeye başladı. Çünkü bu defa 3 ay hiç yürüyemedim. Bırakın koşmayı, Mart ayından Mayıs ayına kadar ben hiç yürüyemedim. Ama yine de ben şampiyonadan ümidimi kesmedim. Normalde yarın tamamlanacak olan İspanya’nın Malaga şehrinde devam eden dünya şampiyonası var. Ben bu dünya şampiyonasında kayıtlı sporcuydum ama sakatlığımdan dolayı gidemedim. Ben oraya gitseydim eğer o yarışmadan da bu Slovenya’da düzenlenecek olan yarışmaya geçecektim. Ondan sonra tabi birçok yarışı öteledim sakatlığımdan dolayı. Bu süreç 6 ay boyunca il dışında il içinde spor hekimleriyle sakatlığım noktasında tedavilere başladım. Bazı tedavilerde geriye vurdum yanlış tedaviler oldu. Dolayısıyla bundan dolayı da ümitsizliğe kapıldığım oldu. Daha sonra süreç içerisinde inanarak, baktım ayakta durmaya başladığımı hissettiğim andan itibaren ben koşarım dedim. Zihnin gücü bedenin gücünü yener anlayışıyla yola çıktım. Zaten şuan ful antrenman yapıyorum. Şimdilerde hekimlerin gönderdiği programı uyguluyorum. Antrenman eksikliğim olduğu halde yarışmaya yine de gidiyorum. Fakat kendimi güçlü hissediyorum yine de elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIM”
Güneş, “İki yarışta yarışacağım 22-25 Eylül aralıklarında. Birinci gün bin 500 metrede, ikinci gün 3 bin metrede yarışacağım. Rakiplerim benim kategorilerimdekiler gerçekten de çok güçlü. Ama bende 3 bin metrenin ve 5 bin metrenin son iki yılda yapılan şampiyonalarda onların birincisiyim. Tabi elimden gelenin en iyisini yapacağım. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin içinde şuan bulunduğu durum çok önemli. Özellikle dış ilişkilerimiz ve Avrupa ilişkilerimiz, Türkiye’nin yarışması açısından, bizim yağacağımız her bir başarı ve her bir duruş aslında ülkemizin yansıması. Kadın olarak bizler ülkede hala spor yapabiliyoruz, hala barışçılız. Ülkemiz hala sükut içerisinde ve mesajları da vermek istiyoruz çünkü önceki şampiyonlarda da, Türkiye’nin durumuyla ilgili de yabancı sporcularla da kendi aramızda konuşuyoruz ediyoruz. Bizim ülkenin o kadarda dışarından göründüğü olmadığını, ülkede hala şuan a sosyal yaşamın işlediğini biz onlara anlatıyoruz” dedi.

ÜLKE OLARAK 42 SPORCUYLA KATILACAĞIZ”
“Pazartesi günü şampiyonaya gidiyoruz biz. 3 balkan ülkesinde kamp yaparak gideceğiz. 42 kişi milli takımımız. 42 kişi baktığınız zaman 90 milyonluk Türkiye nüfusuna göre gerçekten Balkan ülkeleri arasında çok fark var. Çünkü Avrupa’da Türkiye, genç nüfus olarak ciddi bir popülasyonu var. Sayımız çok fazla ama 42 kişiyle katılım çok çok az sayı. Çünkü Yunanistan şuan 150 kişiyle gelecek baktığımız zaman. Hırvatistan küçücük bir ülke ama 80 kişiyle katılacak. Biz Türkiye 80 milyonluk bir ülke ama 42 kişiyle katılmak çok ayrı bir düşünce oluşturuyor. Bende şampiyona da dediğim gibi iki müsabaka koşacağım bin 500 ve 3 bin metre ve burada da elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

ISKUR’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Kendisine sponsor olduğu için ve sporu ve sporcuyu her zaman desteklediği için ISKUR Grup’a teşekkür etti. Güneş, “Bu arada iki yıldır beni destekleyen ISKUR Grup Limited Şirketi var. Yönetim kurulu başkanı Abdulkadir Kurtul Bey gerçekten de çok bey efendi bir insan her zaman sporun ve sporcunun yanında yer alıyor. Zaten Türkiye’de ve Kahramanmaraş’ta adından söz ettiren ve güçlü bir firma. Onlara da ayrıca çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ben sponsorluk adına uzun süre yazı yazdım. Defalarca sporun ve sporcunun desteklenmesi gerektiğini söyledim. ISKUR Grup Limited’de bunu en iyi şekilde destekliyor. Bundan dolayı da ben kedilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber: HAKAN AYDIN

Editör: Mahmut Beyaz