Yeni sezonda Kahramanmaraş 2. Amatör Küme Büyükler Ligi'nde mücadele edecek olan Hartlap Ali Doğanspor Kulübü, iddialı geliyor.
Kahramanmaraş'ta daha önce Güreş sporu branşında faaliyet gösteren Hartlap Ali Doğanspor Kulübü, 2015-2016 sezonunda futbolda da boy gösterecek. Kahramanmaraş'ta 19 Mart'ta başlayacak olan 2. Amatör Küme Büyükler Ligi'ne katılacak olan Hartlap Ali Doğanspor Kulübü, hazırlıklarını sürdürüyor. Sezon öncesi kadrosuna 25 futbolcu katan bordo-yeşilli ekip, yoğun bir tempo ile hazırlıklarını sürdürüyor. Haftanın 3 günü Saim Çotur Futbol sahasında lige hazırlanan Hartlap temsilcisinde, hedef lig sonunda şampiyonluk olarak belirlendi. Kulübün Başkanlığını Fatih Aytemiz yaparken, Futbol Şube Sorumluluğu görevini ise Yunus Bakır yapıyor.
 
'AHLAKLI VE KALİTELİ SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİZ'
Hartlap Ali Doğanspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Yunus Bakır, Gazetemize Kulüp hakkında bilgi vererek, hedeflerini anlattı. Kulüplerinin daha önceki yıllarda kurulduğunu kaydeden Bakır, "Sadece Güreş branşında faaliyet gösteriyorduk, bu sezon aldığımız bir kararla futbolada katılalım istedik" dedi. Mahalle halkınında desteği ile bu işin içine girdiklerini kaydeden Bakır şöyle konuştu; "Kulüp yönetmek zor bir iş, bizde işimizin zor olduğunu biliyoruz ve bunun farkındayız. Amatör takımların ne zorluklar içerisinde sahaya çıktığı bir gerçektir. Mahalle halkımız ile el ele vererek bu zorluğun üstesinden geleceğiz. Biz gençliğe hizmet etmek için, güvenilir, üretken, dürüst ve öz güven sahibi bireyler yetiştirmek amacıyla bu Kulübü kurduk. Spor bizim hayatımızın vazgeçilmezleri arasında olması lazım. Bugün toplumuzda ihtiyaç duyduğumuz ömür boyu sporun hayatımıza yerleşmesini amaçlıyoruz. Türk sporuna ahlaklı ve kaliteli sporcu kazandırmak istiyoruz. Bunun içinde gece gündüz çalışarak gençlerimizi sporun içine çekeceğiz. Zaten Kulübümüzün kuruluş amacıda bu yöndedir."
 
'BİZ TAKIM OLARAK BAŞARIYA ODAKLANDIK'
Bakır, "Bilindiği üzere 19 Mart tarihinde Kahramanmaraş 2. Amatör Küme Büyükler Ligi müsabakaları başlayacak, bizde bu lige katılacağız. Sıfırdan bir takım oluşturduk ve kadromuza 25 futbolcu kattık. Bu futbolcularımızın çoğu gençlerden oluşuyor. Biz rakiplerimize göre daha erken bir çalışma içerisine girdik. Yaklaşık 2 aydan bu yana çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İyi bir mesafe kat ettik. Oynadığımız hazırlık maçlarında sergilediğimiz oyun son derece memnuniyet verdi. Ligde oynayacağımız maçlarda iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Biz Takım olarak başarıya odaklandık. İnşallah lig sonunda şampiyon olarak adımızı 1. Amatör Küme'ye yazdıracağız. Gelecek yıllarda daha farklı spor branşlarına katılacağız. Mahallemize Büyükşehir Belediyesi tarafından saha yapılacak onun içinde çalışmalar başladı. Burası tamamlandığı takdirde saha sorunumuz ortadan kalkacak" şeklinde konuştu.
 
'KULÜBÜMÜZE ESKİ BAKAN'IN İSMİNİ VERDİK'
Kulüplerinin isminin neden Hartlap Ali Doğanspor Kulübü olduğuna değinen Bakır, "Bilindiği üzere eski Devlet Bakanımız Ali Doğan Hartlap mahallesinde doğdu, büyüdü. Bu yüzden mahalle halkımızla bir karar alarak Kulübümüzün ismini Hartlap Ali Doğanspor belirledik. Çünkü Ali Doğan ismi geçince Kahramanmaraş'ta ve Türkiye'de bir çok kişi tarafından tanınır. Kendiside Kulübümüze geçmiş yıllarda maddi ve manevi destekde bulundu. Bundan sonrada desteğini esirgemeyeceğini biliyoruz ve Hartlap mahallesi olarak kendisine buradan teşekkürlerimizi bilidiriyoruz" dedi.
 Haber: Mahmut Beyaz
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: Mahmut Beyaz