Ligin ilk yarısında istediği sonuçları elde edemeyen ve ikinci yarıda yaptığı takviyelerle kadrosunu güçlendiren Kahramanmaraşspor, ikinci yarıya iyi bir giriş yapmıştı. Ancak temsilcimiz daha sonraki haftalarda aldığı sonuçlarla inişli-çıkışlı bir grafik sergileyerek bir türlü istikrar yakalayamadı. Geçtiğimiz hafta Anadolu Üsküdar deplasmanından 1 puanla dönen Kırmızı-beyazlılar, dün ise kendi saha ve seyircisi önünde grubun güçlü takımlarından Ankara temsilcisi Keçiörengücü’nü konuk etti. Mutlak 3 puan parolası ile bu maça çıkan Kahramanmaraşspor, 0-1 geriye düşmesine karşın ilk yarıyı 2-1 önde kapatmasını bildi. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise temsilcimiz maçın uzatma dakikalarında kalesinde gördüğü gol ile sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

KMS İLK YARIYI 2-1 ÖNDE KAPATTI

12 Şubat Stadında oynanan karşılaşma ev sahibi ekip Kahramanmaraşspor’un vuruşuyla başladı. Saha ve seyirci deştiğini arkasına alan Kırmızı-beyazlılar maçın ilk 20 dakikalık bölümünde rakibine baskı uyguladı. Karşılaşmanın 25. Dakikasında kontra ataktan pozisyon bulan Keçiörengücü Uğur’un ayağından bulduğu golle maçta 1-0 öne geçti. Yediği golün şokunu çabuk atlatmak isteyen Kahramanmaraşspor, zaman zaman geliştirdiği ataklarla rakip kalede tehlikeli olmaya başladı. Maçın 36. Dakikasında ev sahibi ekibimiz sol kanattan bir faul atışı kazandı, atışı kullanan Fatih Şen, topu kale önüne ortaladı, burada topa yükselen Kemal Akbaba, kafayla takımının golüne imza attı ve maç 1-1 oldu. Beraberliği yakalayan temsilcimiz, taraftarında desteği ile sağlı sollu ataklar geliştirerek rakibi kendi yarı sahasına hapsetti. Rakip kalede ikinci golü arayan aslanlar, maçın 43. Dakikasında o golü yine Kemal Akbaba ile buldu. Bu pozisyonda yine Fatih Şenle faul atışı kullandı, Fatih’in yine ceza sahasına ortasında Kemal Akbaba topu önünde buldu rakibini de oyundan düşüren Akbaba, topa dönerek bir vuruş yaparak takımını 2-1 öne geçirdi ve bu sokar aynı zamanda ilk yarınında sonucu oldu.

KMS İKİNCİ YARI KENDİ SAHASINA ÇEKİLDİ

Maçın ilk yarısında oynadığı oyunun yarısını bile ikinci yarıya yansıtamayan Kahramanmaraşspor, kalesinde sık sık pozisyonlar atlattı. Kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çeken Kırmızı-beyazlılar, ikinci yarıda rakip kalede pozisyon dahi bulamadı. Rakibin yüzde yüzlük pozisyonlarına ise kaleci Mesut Balkan izin vermezken, maçın uzatma dakikalarında Keçiörengücü, sol kanattan faul kazandı, top direk kale önüne ortalandı, burada bom boş pozisyonda bekleyen Bora, topu filelerle buluşturarak durum 2-2 yaptı ve 90 dakika sonu beraberlikle tamamlandı. Kahramanmaraşspor, alınan bu sonuçla puanını 27 yaparken, 13. sıradaki yerini korudu.

MAÇA HAKEMİN VERDİĞİ YANLIŞ KARARLAR DAMGA VURDU

Trabzon bölgesi hakemlerinden Ramazan Keleş’in yönettiği Keçiörengücü-Kahramanmaraşspor maçı, tam anlamıyla bir fiyasko oldu. Keleş, karşılaşma boyunca Kahramanmaraşsporlu futbolculara gösterdiği sarı kartlar ve verdiği yanlış karar ile adeta maçı katletti. Verdiği yanlış kararlarla Kahramanmaraşsporlu taraftarları da çileden çıkartan Keleş, maçada 6 dakika uzatma verdi ve bu uzatmaların son saniyesinde Kahramanmaraşspor kalesinde golü gördü.

TARAFTAR HOCAYI İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Oyun içerisinde yaptığı değişikliklerle takımı tamamen geri çeken Teknik Sorumlu Mehmet Bulut, maç sonunda taraftarlar tarafından istifaya çağrıldı. Oynanan bu maçta takımın iki golüne imza atan Kemal Akbaba’yı oyundan alan Mehmet Bulut’a taraftarlar ilk tepkiyi bu dakikada gösterdi. Maçın 2-2 berabere bitmesi ve takımın bu hale gelmesinde en büyük sorumlunun Teknik adam Mehmet Bulut olduğunu öne süren taraftarlar maç bitiminde Hocayı istifaya çağırdı.

KEMAL AKBABA İLK GOLLERİNİ ATTI

Öte yandan Kemal Akbaba Kahramanmaraşspor formasıyla ilk gollerine imza attı. Sezonun ilk yarısında Hacateppespor’da forma giyen ve ikinci yarıda Kahramanmaraşspor’a transfer olan golcü futbolcu Kemal Akbaba, Kahramanmaraşspor formasıyla sahaya ilk kez çıktığı 11’de 2 gole birden imza attı.

İKİNCİ YARIDA KENDİ SAHASINDA MAÇ VERMEDİ

Kahramanmaraşspor, bu sezonun ikinci yarısında kendi evinde oynadığı 4 maçı da kaybetmedi. Ligde 27 puanla 13. sırada yer alan Kırmızı-beyazlılar şu ana kadar ligin ikinci yarısında kendi sahasında oynadığı 4 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik alarak kendi evinde hiç maç kaybetmedi. Temsilcimiz, kendi evinde ikinci yarının ilk maçında Konya Anadolu Selçukspor’u ve İstanbulspor’u 2-1 yenmiş, Zonguldak Kömürsporla 0-0 berabere kalmış ve son olarak ta yine kendi sahasında Keçiörengücü ile 2-2 berabere kaldı.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz