İçişleri Komisyon Başkanı ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, referandum çalışmaları kapsamında Kahramanmaraşspor’u ziyaret ederek, Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, yönetim kurulu üyeleri ve taraftarla bir araya geldi.

“CEYHAN KAHRAMANCA ÇALIŞIYOR”

Kahramanmaraşspor yönetim kurulu üyeleri ve taraftarların sorularını yanıtlayan Celalettin Güvenç, Kahramanmaraşspor’un gelecek sezon yeni bir ruh ve heyecanla şampiyonluğa oynayan bir takım olacağına inandığını söyledi. Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan için “Kahramanca ve çok fedakarca bu takımı ayakta tutmaya çalışıyor” diyen Güvenç, taraftarların “Kahramanmaraşspor sizinle gurur duyuyor” tezahüratlarına ise “Genç olmak tabi güzel, taraftar olmak daha da güzel durum” şeklinde cevap verdi.

“TAKIMLARA SAHİP ÇIKILMASI GEREK”

Kahramanmaraşspor’un ligdeki konumu itibariyle kötü bir yerde olmadığına vurgu yapan Güvenç, bütün şehirlerin marka spor takımlarına sahip çıkması gerektiğine inandığını belirterek, “Biz bu işin heyecanını içinde duyan, bu işi çok seven bir insanız. Siyasetçi olarak yada kamuda bulunduğumuz dönemlerde hep gençlere iç içe olduk. Her yaşta herkese spor yapmalarını öneriyoruz. Ayrıca her şehrin de marka spor takımına sahip çıkması gerektiğine yürekten inanıyorum. O takımın o şehre mutlaka çok fazla değer katacağına inanıyorum. Ama maalesef tüm şehirlerimizde profesyonel futbol adına çok cidi sorunlar, sıkıntılarımız var. Kahramanmaraş’ta bunlardan birtanesi. Fatih Mehmet Ceyhan kardeşimle uzun süredir sürekli temas halindeyiz. Kendisi kahramanca ve çok fedakarca bu takımı ayakta tutmaya çalışıyor. Maalesef tek başına desem yeridir, mücadele ediyor uğraşıyor. Ve takım da samimiyetle uğraştığı için kötü bir yerde değil. İkinci yarıya başlarken düşermi, düşmezmi denilen takım bugün 11. sırada ve gerçekten şanssız kaybettiği puanları da eklersen play-off şansı olabilecek bir takımdı” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANMARAŞSPOR’A SAHİP ÇIKILMALI”

Kahramanmaraşspor’un gelecek sezonda şampiyonluğa oynayacağına inandığını belirten Güvenç, bütün Kahramanmaraş’ın takıma sahip çıkması gerektiğini de dile getirdi. Celalettin Güvenç, “Takımızı ziyaret ettik, dertleştik. Takımın sorunlarını bir kez daha sizler huzurunda taraftarlarla değerlendirdik. Dileğim bu şehrin bu takıma sahip çıkması, yeni bir ruh ve heyecanla gelecek yıl şampiyonluğa oynayan bir takımın olması. Ama açıkça ifade ediyorum bu, bütün hepimizin tüm bu şehrin potansiyelinin bu işe sahip çıkması ile olur. Fatih Başkan’ın bana söylediği şu, ben her türlü işbirliğine, her türlü yönetim şekline hazırım ne fedakarlık yapmak gerekiyorsa yaparım. Yeterki takım ayakta kalsın Hesaplarımı herkese açayım, ne gerekiyorsa paylaşayım diyor. Bu anlamda kendisine teşekkür ediyorum. Umarım bu sezon artık bitti gibi ileriki sezonda yeni bir ruhla bir araya gelinir, şehrin Valisi, belediyeleri, milletvekilleri, sanayicileri, iş adamları hep beraber bu takıma sahip çıkarız diyorum. Bana göre stattan önceki işte bu takımın bir sahiplenilmesi iyi top oynayan bir konuma gelmesi. Ne bileyim bir 15 bin kişiyi stada getirmesi ve Kahramanmaraşspor’un Türkiye’de ses getirmesinin arkası gelir diye düşünüyorum. Bu şehrin bir çocuğu olarak bunu çok arzu ediyorum. Ama benim bu dilek ve temennimin gerçeğe dönüşmesi için herkesi bu işe davet ediyorum. Benim yapabileceğim şey bu. Fatih başkan biliyor ki bu konuda çok fazla çaba sarfediyorum. İlgililerle görüşüyorum, anlatıyorum. Sorun Kahramanmaraşspor’un sorunu değil, Türkiye’nin sorunu. Bu sorun Fatih Ceyhan’ın sorunu değil, Türk futbolunun böyle bir sorunu var. Uzun süredir yaşananlarla iş adamları ve siyasetçiler futbola yaklaşmak istemiyorlar. İnşallah bunu çeviririz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan ise ziyaretten dolayı Celalettin Güvenç’e teşekkür ederek, Güvenç’in her zaman Kahramanmaraşspor’un yanında olduğuna inandığını söyledi.

Haber:Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz