Kahramanmaraşlı kısmi görme engelli Mustafa Çakmak, sosyal medya hesabından kendisi gibi Fenerbahçeli olan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’i Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini birlikte izlemek üzere evine davet etti. Çakmak attığı twitte ‘Sayın Vekilim Celalettin Güvenç, sporun ve sporcunun dostu olarak oynanacak olan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini izlemek üzere sizleri kendi evime davet ediyorum’ ifadelerini kullandı. Celalettin Güvenç ise Çakmak’ın davetine kayıtsız kalmayarak, ‘Maça geliyorum İnşallah, engel tanımayan Dünya şampiyonu Mustafa kardeşim’ şeklinde cevap verdi. Spora verdiği büyük destek ve Fenerbahçeliliğiyle bilinen Güvenç, maçtan kısa bir süre önce Mustafa Çakmak’ın kapısının zilini çaldı. Çakmak kısa süreli şaşkınlık yaşasa da, Celalettin Güvenç’in geleceğine inandığını söyledi. Celalettin Güvenç ve Mustafa Çakmak, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini yan yana izlerken, zaman zaman Fenerbahçe ataklarında büyük heyecan yaşadı.

“BAŞKANIMIZ HER ZAMAN YANIMIZDA”

Maç sonrası Aksu TV ve gazetemize özel açıklamalarda bulunan görme engelli Mustafa Çakmak, davetini kabul ettiği için Celalettin Güvenç’e teşekkür etti. Çakmak, “TBMM İçişleri Komisyonu Başkanımız ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Celalettin Güvenç’e sosyal medya hesabım twitterdan davet göndermiştim. Kendisi de bir vatan sevdalısı olarak, vatanımızın bayrağını 2012 yılında göklerde dalgalandıran milli sporcu Mustafa Çakmak olarak başkanımız Celalettin Güvenç’e davetimiz kabul ettiği için çok teşekkür ederim. Kendisi zaten her zaman bizim başkanımız ve vekilimiz. Başkanımız her zaman engelli kardeşlerimizin yanında. Başkanıma tekrar bizi kırmayarak onurlandırdığı için teşekkür ederim” dedi.

“MUSTAFA KARDEŞİMİZ BİZİM DEĞERİMİZ”

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise ev sahipliği ve misafirperverliğinden dolayı Mustafa Çakmak ve ailesine teşekkür ederek, “Sezonun ilk derbisini görme engelli kardeşimiz Mustafa Çakmak’ın evinde izledik. İfade ettiği gibi sağ olsun kendisi çok fanatik bir Fenerbahçe taraftarı ve milli sporcumuz. Sosyal ağ twitter üzerinden bizi maça davet etti, maçı birlikte izleyelim dedi. Biz de kabul ettik, geldik. Maç berabere bitti, dostluk kazandı diyelim. Çok çirkinleşmedi bence çok kötü bir gece değil Türk futbolu adına. Mustafa kardeşimizi futbola ve spora olan aşkından dolayı tebrik ediyorum. Zaten kendisi engel tanımayan bir kardeşimiz. 2012 yılında görme engellilerde dünyada çekiçte birincilik, eskrim dalında ikincilik, güllede ise üçüncülük kazanmış bir sporcumuz aynı zamanda Mustafa kardeşim. Güzel bir akşam oldu, ben aile efradına, yenge hanıma, çocuklarına çok teşekkür ediyorum. Hep beraber olduk gazeteci arkadaşlarımız ve bizim ekip de maçı seyretti. Mustafa kardeşim bizim bir değerimiz, burada öğrendik ki görme engellilerin istifadesi için Apple’a servis yapan, yardımcı olan bir kardeşimiz. Bizim insanımız her zaman söylüyoruz, zekidir, akıllıdır, yeter ki önü açılsın. Kardeşimiz de bunun bir örneği. Youtube üzerinden yaptığı yayınlarla Apple’ın dikkatini çekiyor, görme engellilere nasıl bir program geliştiririz diye kendisine soruyorlar. Mustafa kardeşimizi tebrik ediyorum, aile saadetinin devamını diliyorum. Bütün arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum, her yaşta herkes için spor diyoruz” ifadelerini kullandı.

Maç sonrası Çakmak ailesi TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ile hatıra fotoğrafı çekildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz