Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, yapımı tamamlanan Güreş Antrenman Salonu faaliyete başladı.
Batıpark Spor Kompleksi içerisinde yıllarca atıl vaziyette bulunan boş arazi değerlendirilerek, yerine Güreş Antrenman Salonu yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 6 aylık gibi kısa sürede tamamlanan Antrenman Salonunda, pehlivanlar çalışmalara başladı.
Yapımı tamamlanan Güreş Antrenman Salonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Güreş Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Ayman ve Batıpark Tesisler Şefi Şeref Karpuz ile birlikte incelemelerde bulundu.
 
KABAKÇI: 'TÜRKİYE STANDARTLARININ ÜSTÜNDE KALİTELİ BİR SALON OLDU'
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Kahramanmaraş'ın Güreş sporunun alt yapısının en hakim olduğu yerlerden birisi olduğunu söyledi. Kahramanmaraş'ın bir Güreş kenti olduğunu belirten Kabakçı, "Şehrimizde büyük bir potansiyel var, yoğun bir takım ağırlığımız var. Güreş salonuna ihtiyaç vardı. 6 ay gibi kısa sürede burayı projelendirerek güzel bir Güreş Salonuna kavuşturduk. 3 tane minderin iç içe olduğu yekpare bir çalışmayla da başta Olimpiyat Hazırlık Merkezi, Güreş Eğitim Merkezi ve tüm diğer Kulüplerimiz buradan yararlanıyor. Güzel ve nezih bir salon oldu. Kahramanmaraş Güreş sporunun alt yapısının en hakim olduğu yerlerden birisidir. Bu yüzdende bu güzel salona ihtiyaç vardı.Türkiye standartlarının üstünde kaliteli bir salon oldu. İnşallah buradan yeni şampiyonlar çıkması içinde mücadele edeceğiz. Sporcularımız buna layık dedik, çokta güzel bir alt yapı oluşumuda olduğu için örnek teşkil edecek bir salon oldu. İnanıyorum ki buradanda çıkacak sporcularımız hem Kahramanmaraş'ı en iyi şekilde temsil edecek, hemde Milli Takımlarda çok daha güzel yarışmalarda, uluslararası yarışmalarda, hem minderde kendini ispat edecek, hemde şanlı Bayrağımızı inşallah Kahramanmaraş'tan aldığı destekle daha güzel yerlerde dalgalandıracaktır diye düşünüyorum" dedi
 
AYMAN: 'BÖYLE BİR GÜREŞ ANTRENMAN SALONUNA İHTİYAÇ VARDI'
Güreş Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Ayman'da şunları kaydetti: "Yeni salonumuz 6 ay gibi kısa sürede hizmete girmiştir. 350 metrekare kapalı alan içerisinde her türlü ısıtması, 3 minderi ile beraber Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi sporcuları ile birlikte, Güreş Eğitim Merkezi, Belediyespor Kulübü, Sosyal Güvenlik Kurumu, Güreş İhtisas Kulübü Güreş takımlarının Antrenman Salonu olarak kullanılacak. Güreş'te Kahramanmaraş İlimiz pilot bir bölge idi, potansiyel itibari ile baya bir yoğunluk vardı. Mevcut Güreş antrenman Salonumuz yeterli değildi, böyle bir güreş Antrenman Salonuna ihtiyaç vardı, bu ihtiyaçta giderilmiş oldu. Gelecek aylarda yapılacak olan kondisyon aletleri ile birlikte burası daha enteğre bir hale gelecek. Burada Güreş takımlarımıza daha sağlıklı, daha bilimsel bir çalışmanın alt yapısı oluşacak."
Haber: Mahmut Beyaz
 
Editör: Mahmut Beyaz