Kahramanmaraş 2. Amatör Küme Büyükler 12. Hafta karşılaşmaları ile devam ediyor. Ligin sonu yaklaştıkça karşılaşmalarda birbirinden çekişmeli maçlara sahne oluyor. A ve B grubunda toplam 16 takımın katılımı ile gerçekleşen ligde, geçtiğimiz hafta B grubu takımlarından Ekinözü Cela Belediyespor, şampiyonluğunu garantilemişti. A grubunda zirveyi yakından ilgilendiren ve haftaya 25’er puanla giren As Vefaspor ve Çağlayanceritspor takımları karşı karşıya geldi. Maçı Çağlayenceritspor 4-3 kazanmasını bildi.

AS VEFASPOR KONTROLLÜ BAŞLADI

Yenen takımın 1. Amatör Kümeye yükselmede büyük avantaj elde edeceği maç Batıpark futbol sahasında oynandı. Adem Şahan’ın düdük çaldığı karşılaşma ev sahibi ekip AS Vefaspor’un vuruşuyla başladı. Oyuna oldukça kontrollü başlayan AS Vefaspor, maçta 1-0 öne geçti. Öne geçmenin avantajı ile rakip kalede baskı kurmaya çalışan sarı-beyazlı ekip, bunda başarılı olamadı. Maçta beraberliği yakalamak adına rakip kaleye yüklenen Çağlayanceritspor ise, aradığı golü bularak durumu1-1’e getirdi. Maçta beraberlik sonrası saha ve seyirci desteğini elinde bulunduran AS Vefaspor, üst üste iki gol bularak ilk yarıyı 3-1 önde kapattı.

İKİNCİ YARI ÇAĞLAYANCERİTSPOR FIRTINA GİBİ ESTİ

Maçın ikinci yarısında ise mağlup durumda olmasına karşın Çağlayanceritspor oyunu bir türlü bırakmadı. Özellikle kanatları iyi kullanan mavi-beyazlı ekip, ikinci yarıya golle başlayarak durumu 2-3’e getirdi. Rakibi adeta kendi yarı sahasına hapseden Çağlayanceritspor, maçın son dakikasına kadar mücadele vererek karşılaşmayı 4-3 kazanmasını bildi. Alınan bu sonuçla puanını 28’e yükselten Çağlayenceritspor, şampiyonluk için büyük bir avantaj elde etti. Ligin bitimine 2 maç kalırken Çağlayanceritspor, bu iki maçı da kazandığı takdirde şampiyonluğu elde edecek.

 Lig sonunda puan cetvelinde gruplarında ilk 2 sırayı alan toplam 4 takım 1.Amatör Kümeye yükselecek. Böylelikle 1.Amatör Kümeye çıkan ilk takım B grubunda Ekinözü Cela Belediyespor olmuştu. 1. Amatör Kümeye yükselecek 3 takım ise önümüzdeki hafta oynanacak olan maç sonuçlarına göre belli olacak.
Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz