2012 yılında Özlem ve Mustafa Dağlı çifti tarafından kurulan Maraşgücüspor Kulübü, kentin ilk bayan futbol takımı olma özelliğini de taşıyor. Geçtiğimiz yıl sosyal destek programı SODES desteğiyle Kadınlar 3. Ligi'nde şampiyon olan Maraşgücüspor, Akademi liglerinde de Süper Lig ve PTT1. Lig takımlarının alt yapılarının yer aldığı liglerde başarılı sonuçlar almıştı. Bu sezon ise Kadınlar 2. Lig başta olmak üzere 1. Amatör Küme Büyükler, U11, U12, U13, U14, U15, U16 ve U17 kategorilerinde boy gösterdi. 400’ü aşkın sporcusuyla Kahramanmaraş sporuna hizmet eden Kulüp, gençleri geleceğe sporla hazırlıyor.

"15 Temmuzu unutmadık Unutturmayacağız"

Hem erkek, hem kız olarak şehrin gençlerine sahip çıkan şehrin marka spor kulübü Maraşgücüspor, 15 Temmuz da yaşanılan darbe teşebbüsünü unutturmama adına da özel yaptırdığı formaları Kahramanmaraş'ın sevilen sayılan Siyasetçilerinden, iş adamlarına, Belediye Başkanlarından İl Müdürlerine, vatandaşlara kadar sayısız kişilere isimlerine özel formalarla "15 Temmuzu unutmadık Unutturmayacağız" armalı formalar hediye ediyor.

‘KENTİMİZDE BAYAN FUTBOLUNU SEVDİRDİK’

Kulüp Başkan Vekili Mustafa Dağlı, gelecek yıllarda bir spor fabrikası haline gelmek isteklerini söyledi. Kulüp yönetmenin zor iş olduğunu belirten Dağlı, “Ben eşimle bu Kulübü imkânlarımız ölçüsünde 2012 yılında kurdum. Tabi ikimizde eğitimci olduğumuzdan dolayı öncelikle bu kentin bir bayan futbol takımı eksiğini görerek Maraşgücüspor isminde bayan futbol takımını kurduk ve kısa zamanda da başarılar elde ederek kentimizde bayan futbolunu sevdirdik. Onun yanında Amatör liglerde de hemen hemen bütün kategorilere katılarak gençlerimizi sporun içine çekiyoruz ve gençlerimizi geleceğe sporla hazırlıyoruz. Kulüp yönetmek gerçekten zor bir iş, geçtiğimiz yıl SODES kapsamında aldığımız desteklerle bu işi götürmeye çalıştık, ancak bu sezon tamamen kendi öz kaynaklarımız ve sponsorlarımızın destekleriyle liglere katıldık. Biz Kulüp olarak gençlerimize sahip çıkıyoruz, bu gençlerimiz inşallah gelecek yıllarda iyi birer sporcu olacaklardır. İmkân verilse hangi imkânsız olan başarıyı sergileyebileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ve Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuşa verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz