Büyükşehir Belediyesi, yaz spor okullarına katılan 700 sporcu arasından seçilen yaklaşık 80 öğrenci Hanefi Mahçiçek Stadyumunda çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen spor organizasyonda öğrenciler antrenörler tarafından futbolun temel eğitimlerini alarak, eğitiliyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Adnan Alagöz konuyla ilgili yaptığı açıklamada 700 kişi içerisinde seçilen 80 öğrencinin burada futbolun temel eğitimlerini aldığını ve yetişen sporcuların ihtiyaç olması halinde kentteki amatör spor kulüplerine yönlendirileceğini söyledi. Amaçlarının Türk futboluna ahlaklı sporcular yetiştirmek olduğunu ifade eden Alagöz, Büyükşehir Belediyesi olarak altyapıya önem verdiklerini belirtti.

HEM KENT FUTBOLUNA HEM DE TÜRK FUTBOLUNA HİZMET EDECEKLER”
Burada yetişen sporcuların hem Kahramanmaraş futboluna hem de Türk futboluna hizmet edeceğini kaydeden Alagöz, şöyle konuştu: “Bilindiği gibi geçen yıl yaz okullarında çok büyük bir sporcu topluluğuna burada eğitimler verildi. Bu eğitimler neticesinde yaz spor okuluna katılan çocuklarımızın içerisinden yetenekli olan 80-85 öğrencimizi alarak, bir futbol akademisi oluşturduk ve bu akademi çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürlüğümüzün hocaları tarafından bir yıla yakın bir süre içerisinde bu çocuklarımıza futbolla ilgili temel bilgiler verildi ve dolayısıyla şu anda Kahramanmaraş’taki ki amatör spor kulüplerine gidecek seviyeye geldi. İnşallah bu çocuklarımız bundan sonra amatör spor kulüplerine yönlendireceğiz. Orada özellikle bu takımlarda kendilerini daha çok yetiştirecekler. Hem Kahramanmaraş’ımıza hem de Türkiye’nin diğer spor kulüplerine futbolcu olarak gidecekler.”

ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ”
Altyapıya önem verdiklerini belirten Alagöz, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bizim burada ki amacımız sadece spor değil. Bunun yanında bu gençlerimize özellikle manevi değerlerimizi, medeniyet değerlerimizi de öğretmek, hem sporcu olmak hem ahlaklı sporcu olmayı öğretiyoruz. Hocalarımız bu yönde de çocuklarımıza eğitim verdiler. İnşallah bu gençlerimiz, ahlaklı, dürüst, çalışkan aynı zamanda da iyi bir sporcu olarak Türk futboluna hizmet edeceklerdir. Bundan sonra ki süreçte yine aynı şekilde yaz spor okullarında yeni öğrenciler alacağız ve bu süreç bu şekilde devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımızın söylediği gibi altyapıya önem veriyoruz. Bu altyapıda inşallah buralardan çıkacak. Biz önce kendimizi yetiştireceğiz, daha sonra amatör spor kulüplerine vereceğiz.”

BİRÇOK BRANŞA SPORCU YETİŞTİRİYORUZ”
Büyükşehir Belediyesi olarak sadece futbola değil diğer spor branşlarına da sporcu yetiştirdiklerini söyleyen Alagöz, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Yaz spor okullarında sadece futbol değil, futbolun dışında birçok alanda öğrencilerimiz çalıştırılıyor. Futbolun dışında, basketbol, voleybol, yüzme, tekvando gibi spor alanlarında da kendi hocalarımız tarafından eğitim veriliyor. İnşallah bundan sonrada futbolun dışındaki diğer alanlarda da Türkiye çapında sporcular yetiştiririz.”

FUTBOLUN TEMEL EĞİTİMLERİNİ VERİYORUZ”
Sporcu antrenörü Ali Gitmiş ise şöyle konuştu: “Her yıl Büyükşehir Belediyemiz tarafından geleneksel olarak yapılan yaz okullarımızda 750 kayıt alıyoruz. Bu öğrenciler arasından seçtiğimiz yaklaşık 80-85 tane öğrencimizi futbolun ilk temel eğitimlerini veriyoruz. Sonrasında buradaki yetenekli gençlerimize altyapı eğitimini verdikten sonra ilimizin amatör takımlarına kaynak sağlıyoruz. Amatör spor kulüplerine istedikleri oyuncuyu veriyoruz. Buradaki amaç futbolun altyapısını beslemek, Kahramanmaraş’taki futbolumuzun gelişmesini sağlamaktır.”

BIKMADAN, USANMADAN ÇALIŞIYORUZ”
Kaleci antrenörü Ahmet Bayrakçı, şunları kaydetti: “Proje uzun süreden bu yana devam ediyor. Benimde 9 yaşından 13 yaşına kadar genç kalecilerim var. Bıkmadan, usanmadan, sabırsızlıkla çalışıyoruz. İnşallah elimizden gelenin en iyisini yapıp, Türk futboluna ahlaklı sporcu, kaliteli kaleciler kazandırmaya çalışacağız.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz