Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın bu yıl 14’üncüsü açıldı. Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri içerisinde bulunan Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nda düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Belediye olarak spora ve sporculara büyük önem verdiklerini söyledi.

ÇOCUKLARIN YAŞAMINA HAREKETLİLİK GETİRELİM

Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere ve çocuklara sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Erkoç şöyle konuştu: “Belediye olarak her yıl düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarının bu yıl 14’üncüsünü düzenliyoruz. Çocuklarımızın geleceği için Büyükşehir Belediyemiz birçok alanda yatırımlar yapmakta. Biz zengin petrol altın kaynakları olan bir ülke değiliz, sosyal sermayesi ve beşeri gücü olan bir ülkeyiz. Geleceğimizi inşa edecek olan hemen yanı başımızda duran çocuklarımızdır. Bunları ne kadar donanımlı ve ne kadar özgüven içerisinde, zinde yetiştirirsek geleceğimizde o kadar güçlü olacaktır. Onun için spora çok önem veriyoruz. Daha dinamik nesiller için takım ruhunda yetişmiş nesiller için spora önem veriyoruz. Son yıllarda özellikle teknolojinin gelişimiyle beraber çocuklarımız bilgisayar başlarında oyun oynamakta bireyselleşmekte, hantallaşmakta ve birçok hastalıklarında temeli gelecekte yaşayacakları sıkıntıların temeli bu günlerde oluşmakta. Onların yaşamına hareketlilik getirelim Beden Eğitimi alışkanlık haline getirelim kaygısıyla çalışmaktayız.”

GEREKLİ TÜM ALTYAPILARI OLUŞTURUYORUZ

“Şehrimizde spor olanaklarının gelişmesine, yaygınlaşmasına bütün gücümüzle gayret ediyoruz” diyen Erkoç, “Gençlerimizi spora kazandırmak adına, gençlerimizin sporu alışkanlık haline getirebilmeleri adına mahallelerimize spor tesisleri yaptık. Allah’ın izniyle gençlerimizin daha sağlıklı ve daha sıhhatli ortamlarda yetişmesi için,  büyük önem verdiğimiz spor tesislerinin sayılarını artırarak, Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere ve çocuklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü sporun gençlerimizi birçok kötü alışkanlıklardan koruduğuna, takım ruhunu oluşturup, birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğine inanıyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz Spor Şube Müdürlüğümüzle birlikte il genelinde sadece tesis yapımı değil, birçok etkinlik ve organizasyonlarımızda devam ediyor. Bu gençlerimizin sporla tanışabilmeleri için öncelikle alt yapı eksikliklerini gidermek amacıyla tesisler kuruluyor, amatör spor kulüplerine yardımda bulunup, parklardan, okullara kadar her yerde spor alanları oluşturmaya gayret ediyoruz. Toplumumuzu daha dinamik bir hale getirerek, sağlıklı nesiller yetiştirmek için gerekli tüm altyapıları oluşturuyoruz. Yaz spor okullarımızda çocuklarımızın kullanacağı malzemeler ve ulaşım dâhil olmak üzere tamamen ücretsiz hizmet veriyoruz. Bu okullarımızdan yetişecek çocuklarımız Kahramanmaraş sporunun geleceği olacaklar. Hepimiz spor yapacağız, aramızdan şampiyonlar çıkaracağız ve yine hepimiz coşkuyla sevineceğiz” dedi.

Kahramanmaraş Merkez olmak üzere 11 İlçede 14 branşta 9 bin 200 sporcu Yaz Spor Okullarında eğitim alacak. Açılış konuşmasının ardından tüm öğrenciler Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a çiçek takdimi yapıldı.

Çiçek takdiminin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve diğer ilgililer öğrencilere malzemelerini dağıtarak açılışı gerçekleştirdiler.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale


Editör: Mahmut Beyaz