Uzun bir süredir Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Spor Kulübü, geçtiğimiz aylarda Faruk Köklü Başkanlığında isim değişikliğine giderek, Pehlivanlar Spor Kulübü olmuştu. Yaklaşık 3 ay önce yeni ismiyle birlikte basın karşısına çıkan Pehlivanlar Spor Kulübü, Kahramanmaraş’ta güreşin gelişmesine katkı sağlayacaklarını söylemişti. Toplantıdan sonra Başkan Faruk Köklü öncülüğünde Güreşin gelişmesi adına yetkililerle görüşmeler yapan Pehlivanlar Spor Kulübü, siyasilerden destek istemişti. Birkaç aydır adından söz ettirtmeye başlayan ve ileriki tarihler için çalışmalar yapamaya adım atan Pehlivanlar Spor Kulübü Başkanı Faruk Köklü, asıl amaçlarının kentte güreş alanında iyi projeler yaparak güreşi canlandırmak olduklarını söyledi.


“GÜREŞİMİZE SAHİP ÇIKMAK İSTİYORUZ”
Kulübün neler yapmak istediği, hangi amaçlar peşinde olduğu, kente neler kazandıracağına dair açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Faruk Köklü, şu ifadelere yer verdi: “Kulübümüz geçtiğimiz Ekim ayında yaptığımız genel kurul sonunda Pehlivanlar Spor Kulübü olarak değişti. Buradaki amacımız, Kahramanmaraş’ın milli değerlilerinden, en önemlilerinden biri olan güreş sporumuza sahip çıkmak, ata sporumuz güreşi yaygınlaştırmak, gençleri kahve köşelerinden, barlardan, spor alanlarına çekerek sağlıklı bir nesil yetiştirmek, milli ve manevi değerlerine bağlı, büyüklerine saygılı bir nesil yetiştirmek. Pehlivanlarımızı bir çatı altından toplayarak dertleriyle dertlenmek, sorunlarını çözmek, hastalarını ziyaret etmek ve rahmetli olanları anmak maksadıyla böyle bir kulübümüzü kurduk.”

GELECEĞE YÖNELİK PROJELER YAPIYORUZ”
Kulübün geleceğe yönelik projeler yaptığını söyleyen Faruk Köklü, “Öncelikle ben Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı Beye çok teşekkür ediyorum. Bize geçici olsa da bir yer imkânı sağladı. Önce bir mekânımızı kurduk, şimdi ise geleceğe yönelik projeler yapıyoruz. Alt yapımızı oluşturduk, iki tane antrenörümüz nezaretinde hocalarımız çalışmalarını sürdürüyor. Sporcuları lisanslarını çıkarmaya başladık. Bunun dışında yaz döneminde Allah izin verirse öncelikle Kümbet’te, Döngel’de ve Kahramanmaraş’ımızı muhtelif yerlerinde karakucak güreşleri düzenlemeyi düşünüyoruz. Bunun içinde siyasilerimiz bize destek sözü verdiler. Bu güreşler neticesinde bir sürü gencimizi güreşe kazandırır, yeni şampiyonlar yetiştiririz” dedi.

GÜREŞTE KAYBEDİLEN MANEVİ DEĞERLER VAR”
Köklü, güreşin Kahramanmaraş’taki değerinin nasıl olduğuna dair şunları söyledi: “Bundan 10 yıl öncesine kadar güreş Kahramanmaraş’ta bir numaralı spordu. Batıpark’ta karakucak güreşleri yapılırdı ve seyircilerin tezahüratları Kıbrıs Meydanı’ndan duyulurdu tabiri caizse o kadar büyüklükte bir ilgi vardı. Maalesef içten ve dıştan yitirilen kaybedilen manevi değerler, ihmal edilen milli hasretler yüzünden, onlara sahip çıkmayan bir takım münevverler türemiş. Bugün güreşimiz, en çok şampiyonluklar getiren, bayrağımızı en çok dalgalandıran sporumuz ama maalesef içeride en az değer verilen, hiçbir sosyal teminatı olmayan bir spor dalı haline geldi. Güreş sporunu Kahramanmaraş’ta birkaç kişinin şahsi gayretleriyle ayakta durmakta. Başta il müdürümüz Ali İhsan Kabakcı, milletvekilimiz Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil ve Fahrettin Oğuz Tor gibi kişiler her zaman güreşimize destek olmuşlardır. Çünkü bu arkadaşlarımız bizim içimizden gelmiş insanlar.”

DESTEK VERMELERİ LAZIM”
Güreş alanında desteklerin az olduğunu belirten Köklü, son olarak şunları söyledi: “Biz çok zor şartlar altında bu işi yürütüyoruz ama yakında inşallah destek almayı bekliyoruz. Hükümetimizden ve kuruluşlarımızdan sözünü aldığımız destekler var. Önceden zaten Kahramanmaraşlı iş adamlarımız güreş sporuna müthiş ilgi gösterirdi. Şuanda bu işi yapanlar çoğaldı ama güreşe iş adamlarının desteği hiç yok denecek kadar az. Faruk Arıkan ağabeyimiz vardı geçmiş dönemlerde ünlü bir iş adamıydı. Biz onun yanına gittiğimiz zaman bize yardımda bulunmak için kapıda karşılardı. Şimdiki genç nesil destek bulamıyor. Belediyelere özellikle görevler düşüyor. Belediyelerimiz özellikle amatör spor kulüplerimizin ayakta durabilmesi için yardımcı olmaları lazım. Objektif bir gözle bakmaları lazım. Bu vesile ile kulüplerimize yardımcı olmalarını temenni ediyorum. Son olarak ta geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan milli güreşçimiz rahmetli Mahmut Doğan’a Allah’tan rahmet diliyor, mekânının cennet olmasını temenni ediyorum.”

Haber: HAKAN AYDIN

Editör: Mahmut Beyaz