Toplam da 58 takımın katılımıyla genç erkekler ve genç kızlar olarak iki farklı turnuvaya şeklinde oynanan müsabakalar heyecanlı final maçları ile son buldu. Genç erkekler finalinde karşı karşıya gelen Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi ve TOKİ Duran Karabuğaş Anadolu Lisesi arasında oynanan müsabaka nefesleri kesti. Müsabakanın normal süresi 4-4 tamamlanırken, birincilik kupasının sahibini penaltı atışları belirledi. Penaltı atışlarında başarılı bir performans sergileyen Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi takımı mücadeleden mutlu ayrılan taraf oldu. Genç kızlar final müsabakasında ise Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi ve Milli İrade Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Yine seyircilere doyumsuz bir futsal keyfi yaşatan sporcular kıran kırana bir mücadele çıkardılar. Kazananı küçük ayrıntıların belirlediği mücadelede kupaya uzanan taraf genç erkeklerde olduğu gibi Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi oldu. Milli İrade Anadolu Lisesi ise ortaya koyduğu mücadele ile hem rakibinin hem de seyircinin saygısını kazandı. Final müsabakaları ardından Okul Sporları İl Temsilcisi Cahit Ergüven, ". Hepsine inanıyoruz ve güveniyoruz, en ufak bir şüphemiz yok bizleri inanarak temsil edeceklerinden. Final maçı ise çok heyecanlı bir müsabaka oldu. Tribünler tıklım tıklım doluydu. Tüm takımlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Her iki takımı şampiyon olan Mustafa Atçı ise, "Çok heyecanlı bir günü geride bırakıyoruz. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Çok çalıştık ve çalışmalarımızın karşılığını en güzel şekilde aldık. Bugün okulumuz adına başarılı bir gün ama rakiplerimizin de alkışı hak eden performansları oldu. Rakiplerimizi tebrik ediyorum kazananları hep küçük ayrıntılar belirledi. Umarım takımlarımız başarılı sonuçlarına iller arası turnuvalarda da devam edecektir. Hiç şüphe etmedim onlardan bundan sonra da etmeyeceğim. Biliyorum ve inanıyorum ki bu başarıların devamı gelecek ve hem ilimizi hem de okulumuzu birçok sahne de başarı ile temsil edeceğiz."

"FİNAL MAÇI İSE ÇOK HEYECANLI BİR MÜSABAKA OLDU"

Okul Sporları İl Temsilcisi Cahit Ergüven turnuva süreci ve kazanan takımlar hakkında, "Futsal genç erkekler ve genç kızlar turnuvamız bugün yaptığımız müsabakalar ile sona erdi. Erkeklerde toplam 42 ve kızlar 16 takım düzenlediğimiz turnuvaya katıldı. Başarılı bir turnuvayı geri de bıraktık. Turnuva çok güzel müsabakalara sahne oldu. Eğlenceli ve heyecanlı maçlar yaşadık. Bugün gerçekleştirilen müsabakalar sonucunda da erkekler de Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi birinci, TOKİ Duran Karaboğaş Anadolu Lisesi ikinci, Kahramanmaraş Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Kızlar ise Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi birinci, Milli İrade Anadolu Lisesi ikinci, Merkez Atatürk Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Genel olarak değerlendirdiğimizde katılımın çok iyi olduğu bir turnuvayı geride bıraktık. Turnuva b boyunca her şey çok iyi seyretti. Erkeklerimiz birçok açıdan yeterliler ama kı8zlarımızın kendilerini geliştirmeleri gereken alanlar var. Biraz da çalıştıktan sonra yeterli olacaklarını düşünüyorum. Erkeklerimiz ulusal çapta yapılan turnuvalarda başarılı olabilirler ama kızlarımızın biraz daha emek sarf etmeleri gerek. Hepsine inanıyoruz ve güveniyoruz, en ufak bir şüphemiz yok bizleri inanarak temsil edeceklerinden. Final maçı ise çok heyecanlı bir müsabaka oldu. Tribünler tıklım tıklım doluydu. Tüm takımlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"HER MAÇIMIZA AYRI BİR MOTİVASYONLA ÇIKTIK"

Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi Genç Kızlar Futsal Takımı Kaptanı ve aynı zaman da genç kızlar gol kralı Derya Ağcı ise takımı hakkında, "Ayağına ilk defa top değen kız arkadaşlarımız var.  Bu arkadaşlarımız ilk başladıklarında oldukça tedirgindiler. Her maçımıza ayrı bir motivasyonla çıktık. Bu olumsuzlukları hep arkamızda bırakarak hazırlandık" dedi. Kaptan Ağcı, "Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi'nde 11. sınıf öğrencisiyim. Geçen yıldan beri bu turnuvaya katılıyorum. Biz okul takımımızı ilk defa geçen yıl kurduk. Kurulduğundan bu yana 2 senedir şampiyon oluyoruz.  Bizim daha önce tecrübemiz olmadığı için takımı ilk kurduğumuzda karşı çıktılar. Tecrübeniz yok başarılı olamazsınız gibi yorumları sık sık duyduk. Takım içerisinde tecrübeli oyuncumuz neredeyse hiç yok. Ayağına ilk defa top değen kız arkadaşlarımız var.  Bu arkadaşlarımız ilk başladıklarında oldukça tedirgindiler. Her maçımıza ayrı bir motivasyonla çıktık. Bu olumsuzlukları hep arkamızda bırakarak hazırlandık. Yeni kurulmuş bir takıma göre çok da başarılı sonuçlar aldık.

"BAŞARILI OLABİLMELERİ İÇİN ŞARTLAR ÇOK UYGUN"

Geri de bıraktığımız turnuva geçen yıla göre çok daha zorluydu. Daha çok kendine inanmış ve kendini geliştiren kızlar vardı. Turnuvada herhangi bir kulüpte oynayıp sonrasında turnuvaya katılan kızlar da yine vardı. Özellikle Elbistan takımı ço0k iyiydi. Penaltılara kalan çok zorlu bir mücadeleyi şansımızın da yardımı ile geri de bıraktık ve onlar saf dışı kaldılar. Bizim karşımızda oynamasalardı finali görecek takımlardan kesinlikle bir tanesiydi. Onlar adına şanssızlık bizimle eşleşmiş olmaları. Bugün Milli İrade Anadolu Lisesi ve diğer tüm takımların hepsi inanmış güçlü ekiplerdi. Futsala başlamak isteyen kız arkadaşlarıma bir şeyler demek gerekirse, ilk başladığınız da illaki her şey yolunda gitmiyor. Bu işe gönül verip sonuna kadar inanırlarsa il sıralamasında ilk 3'e girmeleri içten bile değil. Kahramanmaraş'ta birçok erkek futsal takımı varken kızların sadece 10 takımı var.  Bu yüzden başarılı olabilmeleri için şartlar çok uygun. İnanmak her şey yolunu açacaktır" ifadelerini kullandı.

"BU DURUMA GELENE KADAR ÇOK ANTRENMAN YAPTIK"

Şampiyon Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi takımı kaptanı ve aynı zaman attığı 17 gol ile turnuva gol kıralı olan Arif Önsel geride kalan turnuva hakkında, ". Biz final mücadelesinin zor olmasını bekliyorduk ama bu kadar zorlanacağımızı tahmin edemezdik. Penaltılara kalan harika bir maç oldu. Daha öncesinde de maç yaptığımız bir okul olduğu için biraz daha kolay geçer gibi bir algı olmasına rağmen bizi şaşırttılar" dedi. Gol kıralı Önsel, "Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi'nde 12. sınıf öğrencisiyim. 3 yıldır salon futbolu takımındayım. Daha önce yine turnuvaya bu yıl olduğu gibi katılık. Önceki yıllar da çok daha iddialı bir şekilde gelmiştik. Bu yılla kıyasladığımızda çok inanmış bir psikolojimiz vardı. Zaten başarılı bir takımız. Geçtiğimiz yıllarda bizimle beraber tüm okullar güçlü kadrolara sahipti. Kıran kırana mücadelelere sahne oluyordu müsabakalar. Bu yıl biz hedeflerimizi daha küçük tutarak geldik. Turnuva başladığında böyle bir sonuç ortaya çıkacağı hiç aklımıza gelmezdi.

"PENALTILARA KALAN HARİKA BİR MAÇ OLDU"

Bence çok büyük bir sürpriz yaptık. Bizden beklenenin çok daha üstünde bir performans sergileyerek birinci olduk. Okulumuzu başarıyla temsil etmeye hız kesmeden devam edeceğiz. Yaz aylarından beri çalışıyoruz. Bu duruma gelene kadar çok antrenman yaptık. Bazen çok yorulduk ama sonucu çok daha güzel oldu. Şuan geriye dönüp baktığımda verdiğimiz emeklerin karşılığını misli misli aldık. Rakiplerimiz gerçekten çok iyiydi özellikle final müsabakasında çok zorlandık. Biz final mücadelesinin zor olmasını bekliyorduk ama bu kadar zorlanacağımızı tahmin edemezdik. Penaltılara kalan harika bir maç oldu. Daha öncesinde de maç yaptığımız bir okul olduğu için biraz daha kolay geçer gibi bir algı olmasına rağmen bizi şaşırttılar. Rakibimiz çok istiyordu kupayı, çok hırslılardı ama biz bu noktaya çok emek vererek geldik. Şanssız olduğumuz dakikalar da oldu 3 topumuz direkten döndü.  Toplamda 8 maçta 17 gol attım turnuva benim adıma da çok başarılı bir şekilde geri de kaldı" ifadelerini kullandı" şeklinde konuştu.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz