Futsal Ligi'nin final maçında rakibi Kümbetspor'u 8-4 mağlup eden Fidanspor, şampiyon oldu.
Türkiye Futbol Federasyonu organizasyonu ile 20 ilde 123 takımın katılımı ile düzenlenen Futsal turnuvasının Kahramanmaraş ayağı tamamlandı. Kahramanmaraş'ta 8 takımın katılımı ile 2 grupta oynanan karşılaşmalar, tek devreli lig usulüne göre Osman Sayın Kapalı Spor solonunda oynandı.
Turnuvada, bütün rakiplerini geride bırakan Fidanspor ve Kümbetspor takımları final maçında karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz Pazar günü oynanan final maçına taraftarlarda yoğun ilgi gösterdi. Büyük bir heyecan içerisinde geçen maçın ilk yarısı 3-3 beraberlikle tamamlanırken, ikinci yarıda Fidanspor, fırtına gibi eserek rakibini 8-4 mağlup etti. Alınan bu sonuçla Fidanspor, Futsal Ligi'nin Kahramanmaraş İl Şampiyonu oldu. Fidanspor, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan grup müsabakalarında Kahramanmaraş'ı temsil edecek. Oynanan final maçından sonra Fidanspor ve Kümbetspor takımlarına kupaları takdim edildi.
 
KARAKÖSE: 'ŞEHRİMİZDE FUTSAL SPORU BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR'
Kahramanmaraş Futsal İl Temsilcisi Adem Karaköse, "Son yıllarda Türkiye'de gerçekten Futsal sporu büyük ilgi görmeye başladı. Kahramanmaraş'ımızda da son 3 yıldır Futsal ilgi görüyor. Şehrimizde her yıl katılımın fazla olması bizleri ziyadesi ile memnun ediyor. Bu yıl turnuvaya 8 takım katıldı. Takımlarımız ortaya koyduğu mücadele ile isimlerine yakışır şekilde turnuvayı tamamladılar. Fidanspor şampiyonluğu göğüsledi. İnşallah Fidanspor önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş'ı grup müsabakalarında en iyi şekilde temsil edecektir" dedi.
 
TÜRKİYE FİNALLERİNE 20 TAKIM KATILACAK
Türkiye finalleri 1. grup aşamasında takımlar 5'erli 4 grup halinde mücadele edecek. Gruplar kura usulüyle belirlenecek, müsabakalar tek devreli lig usulünde oynanacak. Türkiye finalleri 1. grup aşamasındaki 4 grubun birincisi ve ikincisi, Türkiye finalleri 2. grup aşamasına çıkmaya hak kazanacak. Türkiye finalleri 2. grup aşaması, 4'er takımlı 2 grup halinde oynanacak. Gruplar kura usulüyle belirlenecek ve müsabakalar tek devreli lig usulünde oynanacak. Müsabakalar sonucunda her iki grubun ilk iki sırasında yer alan takımlar, 2016 TFF Futsal Ligi'nin yarı finallerinde yer almaya hak kazanacak. 2016 TFF Futsal Ligi'nin yarı finalleri tek maç eleme usulünde oynanacak. Grup birincileri ile ikincileri çapraz eşleşme ile karşı karşıya gelecek. Kazanan takımlar finalde karşılaşırken, kaybeden takımlar ise 3.'lük  maçında karşı karşıya gelecek. Final maçını kazanan takım 2016 TFF Futsal Ligi şampiyonu unvanını elde edecek ve UEFA Futsal Kupası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını kazanacak.
 Haber: Mahmut Beyaz
Editör: Mahmut Beyaz