Kahramanmaraş 1. Amatör Büyükler Ligi takımlarından Fidanspor, kendi saha ve seyircisi önünde Play-Off'un ikinci hafta maçında rakibi Afşin Belediyespor'u 3-1 mağlup etti.
Bu sezon hedefini Bölgesel Amatör Lig olarak belirleyen ve kendi grubunu lider olarak tamamlayarak Play-Off'a adını yazdıran Kahramanmaraş'ın köklü Kulüplerinden Fidanspor, hedefine emin adımlarla ilerliyor. Play-Off'un ilk maçında kendi sahasında Dumlupınarspor'u 2-1 mağlup eden yeşil-sarılı ekip, hafta sonuda Batıpark futbol sahasında Afşin Belediyespor takımını konuk etti. Yaklaşık 3 bin taraftarın izlediği maçta Fidanspor, 0-1 geriye düşmesine karşın ilk yarıda bulduğu 3 gol ile rakibini 3-1 mağlup ederek bir engeli daha aştı. Yeşil-sarılı ekip, aldığı bu galibiyetle Play-Off grubunda puanını 6’ya çıkartarak liderliğe yükseldi.
 
İLK GOL KONUK ETİPTEN GELDİ
Batıpark futbol sahasında oynanan karşılaşma konuk ekip Afşin Belediyespor’un vuruşu ile başladı. Maçın başlaması ile birlikte cılız ataklarla gol bulmak için yüklenen Afşin temsilcisi, bu ataklarında sonuç alamadı. Maçın 7. Dakikası‘nda sağ kanattan gelişen bir atakta ceza sahası içine yapılan ortada golü bulan Afşin Belediyespor, maçta 1-0 öne geçen taraf oldu. Yediği golü üzerinden çabuk atmak isteyen Fidanspor, saha ve seyirci desteğinide arkasına alarak rakibi kalesinde tehlikeli pozisyonlar yaratmaya başladı. Maçın 20. Dakikası‘nda aradığı golü bulan yeşil-sarılı ekip, maçta 1-1’lik eşitliği yakaladı. Bulduğu beraberlik golünden hemen 2 dakika sonra Fidanspor, maçta 2-1 öne geçen taraf oldu.  . Yakaladığı pozisyonlarla taraftarı da coşturan Fidanspor, ataklarına devam etti. Üst üste ataklarını sıklaştıran yeşil-sarılı takım, yakaladığı net pozisyonlardan yararlanamadı. Bir topuda direkten dönen Fidanspor, maçın 43. Dakikası‘nda penaltı atışından bir gol daha bularak maçı 3-1’e getirdi, bu sonuç aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu. Maçın ikinci yarısında da etkili bir oyun oynayan Fidanspor, girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve 90 dakikayı 3-1’lik galibiyetle tamamlayan taraf oldu.  Maçtan sonra futbolcular, galibiyet sevincini taraftarları ile birlikte yaşadı.  Fidanspor, gelecek hafta Sakaryaspor ile karşı karşıya gelecek.
 
Stat: Batıpark
Fidanspor: Ali Sümeri, Doğan, Enes, Mehmet, Orçun, Gökhan, Ferdi, Sefa, Ufkun, Cemal, Mesut
Afşin Belediyespor: Ercan, Kürşat, Erhan, Hakan, Fevzi, Melih, Celil, Hüseyin, İbrahim, Sinan, Yakup
Goller: Hakan dk. 7 (Afşin Belediyespor), Orçun dk. 20, Cemal dk. 22 ve 43 (Fidanspor)
 
 
Editör: Mahmut Beyaz