Kahramanmaraş Amatör Mahalli Lig U19 Küme maçlarının 5’nci haftasında Fidanspor, rakibi Maraşgücüspor’u 6-3 mağlup ederek, Grup’ta liderliğini sürdürdü.

Bu sezon yaptığı flaş transferlerle şimdiden takımların korkulu rüyası haline gelen Fidanspor, rakip tanımıyor. U19 Lig’inde Fidanspor 5’nci maçından da galibiyetle ayrıldı. Kahramanmaraş Amatör Mahalli Lig U19 Küme maçları, oynanan karşılaşmalarla devam etti. Dün U19 B grubunda yer alan Fidanspor ve Maraşgücüspor takımları, karşı karşıya geldiler. Karşılaşmayı Fidanspor, 6-3 gibi farklı bir skorla kazandı. Bu sonuçla Fidanspor, yenilmezlik ünvanını sürdürdü.

İLK YARI MARAŞGÜCÜ’NÜN 2-1’LİK ÜSTÜNLÜĞÜ İLE SONA ERDİ
Vali Saim Çotur Futbol sahasında Lig’in 5’nci hafta mücadelesinde karşı karşıya gelen Fidanspor ve Maraşgücüspor takımları kozlarını paylaştı. Maçın başlama düdüğü ile birlikte Maraşgücüspor, oyunda ağırlığını hissettirmeye başladı. Zaman zaman gol bulmak için Fidanspor kalesinde görülmeye başlayan Maraşgücüspor, aradığı golü bularak, maçta 1-0 öne geçti. Bulduğu bu golden sonra ataklarına devam eden Maraşgücüspor, aradığı 2’nci golü de bularak, maçta durumu 2-0’a getirdi. Aradaki farkı indirmek için bu kez Fidanspor rakibi karşısında baskısını artırarak, Maraşgücüspor kalesine yüklenmeye başladı. Geliştirdiği atakların birinde golü bulan Fidanspor, karşılaşmada durumu 2-1’e getiren golü Maraşgücüspor fileleriyle buluşturdu. Maçın ilk yarısı Maraşgücüspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

MAÇIN 2’NCİ YARISINDA FİDANSPOR, RAKİBİNİ SAHADAN SİLDİ
Karşılaşmanın ilk yarısını 2-1 önde kapatan Maraşgücüspor, 2’nci yarının hemen başlarında bir gol daha bularak durumu 3-1’e getirdi. 3-1’lik skorun avantajıyla saha içinde rahat hareken eden Maraşgücüspor, oyundan iyice düşmeye başladı. Bu dakikadan sonra Fidanspor, adeta rakibini sahadan sildi. Rakibi karşısında atak üstüne ataklar geliştiren Fidanspor, durumu 3-2’ye getiren golü kaydetti. Farkı 1’ indiren yeşil-sarılı ekip, üst üste 2 penaltı atışı kazandı. Bu penaltı atışlarını gole çeviren Fidanspor maçta, 4-3 öne geçen taraf oldu. Karşılaşmanın bitimine dakikalar kala Fidanspor Maraşgücüspor karşısında 2 gol daha bularak, sahadan 6-3’lük bir galibiyetle ayrılmasını bildi. Fidanspor, oynadığı U19 Küme karşılaşmalarının 5’nci haftasında 5’nci galibiyetini alarak, grupta liderliğini sürdürdü.

AKÇAY, “BİZ HER MAÇI FİNAL HAVASINDA GÖRÜYORUZ”
Fidanspor U19 takımı Antrenörü Yılmaz Akçay, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Sezon başından bu yana iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade eden Akçay, “İnşallah sezon sonunda takımımız şampiyon olur ve Kahramanmaraş’ı başka illerde başarıyla temsil ederiz” dedi. Akçay sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkanımız Yalçın Çanakçı bizlere maddi manevi her türlü desteği veriyor. Geçtiğimiz günlerde takıma bir kulüp binası ve servis aracı kazandırdı. Öncelikle kendisine teşekkür ediyorum. Futbolcularımız her türlü imkanlardan yararlanıyorlar. Bizim her takım yenecek gücümüz var. U19 maçında da bugün Maraşgücüspor ile karşı karşıya geldik ve 1-3 geriye düşmemize rağmen, maçtan 6-3’lük bir galibiyetle ayrıldık. Şu anda grubumuzda lider durumdayız, bu liderliği de devam ettirmememiz için, hiçbir neden yok. Biz her maçı final havasında görüyoruz. Bizim amacımız fair-play çerçevesinde maçlarımızı oynamak ve sezon sonunda Fidanspor U19 takımı olarak, şampiyon olup Kahramanmaraş’ı Türkiye şampiyonalarında temsil etmektir” dedi.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz