Futbol tarihi boyuncu ilk kez Bölgesel Amatör Lig (BAL) da mücadele edecek olan Fidanspor, yarın sezonun ilk açında 1920 Maraşspor ile karşı karşıya gelecek.

Geçmiş yıllarda yetiştirdiği futbolcular ve yakaladığı başarılar ile adından sıkça söz ettiren Kahramanmaraş’ın köklü Kulüplerinden olan Fidanspor, Kulüp Başkanı Yalçın Çanakçı’nın göreve gelmesi ile birlikte âdete eski günlerine dönerek geçtiğimiz sezon Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler liginde şampiyon olup BAL’a yükselmişti. Geçtiğimiz sezonki kadrosundan birçok futbolcuyla yeniden anlaşan ve daha çok Kahramanmaraşlı futbolculara yönelen temsilcimiz de, Teknik Direktörlük görevine ise geçtiğimiz sezon Dumlupınarspor’u çalıştıran İbrahim Uyduran getirilmişti. Uyduran ile iyi bir hazırlık dönemi geçiren Yeşil-sarılı ekip, genç ağırlıklı bir futbolcu kadrosuna sahip. Sezonun ilk maçında 1920 Maraşspor ile karşılaşacak olan Fidanspor, hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı. Bu maçı kazanarak lige 3 puanla başlamak isteyen Fidanspor, galibiyete odaklandı. Batıpark futbol sahasında yarın oynanacak olan Fidanspor-1920 Maraşspor maçı saat 15.00’da başlayacak.

 

‘SAHADA ÇOK KOŞAN, AYAĞA PAS YAPAN BİR TAKIM OLGUSUNA BÜRÜNDÜK’

Fidanspor Teknik Sorumlusu İbrahim Uyduran, İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, “İlk maçtan galibiyetle ayrılacağız” dedi. Geçtiğimiz sezonki kadrodaki futbolcuların birçoğu ile tekrar anlaştıklarını ve takımda uyum sorunu olmadığını ifade eden Uyduran, “Futbolcularımızın birçoğu geçen yılki kadromuzdan oluşuyor. Daha çok Kahramanmaraşlı genç futbolculara ağırlık verdik. Yaklaşık 2 aydan bu yana lig maçlarına hazırlanarak uyum sorunumuzu ortadan kaldırdık. Oynadığımız hazırlık maçları ile takımımızın gücünü gördük. Sahada çok koşan, ayağa pas yapan bir takım olgusuna büründük. Yarın ligin ilk maçında diğer Kahramanmaraş BAL temsilcisi 1920 Maraşspor ile karşılaşacağız. Bir nevi bu maç Kahramanmaraş derbisi niteliği taşıyor. Bu maç öncesi bütün eksikliklerimizi tamamladık ve maç saatini beklemeye başladık. İnşallah taraftarımızın desteği ve futbolcularımızın sahada iyi oyunu sonrası maçtan galibiyetle ayrılacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Ahmet Özkars

 

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz