KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Üniversiteli Beşiktaşlılar Birleşik Anadolu Komitesi Başkanı Ramazan Cömert, Çarşı Grubu'nun kurucusu Alen Markaryan, Şafak Malatya, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ÜNİBJK Başkanı Hacı Burak Dinçaslan ve çok sayıda öğrenci katıldı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen konferansta Şafak Malatya ile Alen Markaryan öğrencilerin futbolla ilgili sorularını yanıtladı.

“BEŞİKTAŞ'I HİÇ YAŞAMAYAN EN ÜCRA KASABALARA KADAR ULAŞTIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
Konferansta konuşan Üniversiteli Beşiktaşlılar Birleşik Anadolu Komitesi Başkanı Ramazan Cömert, şunları söyledi: “Öncelikle bölgemiz içerisinde düzenlediğimiz ilk büyük etkinliğimize bizleri kırmayarak katılan Alen Markaryan ve Şafak Malatya'ya çok teşekkür ediyorum. Biz sezon başında bu göreve geldiğimizde bölgemizde pasif durumda sadece 2 tane şehirde UNİBJK oluşumu vardı. Ama biz arma aşkımızdan, tribünümüzden aldığımız güç ile bütün imkânlarımızı zorlayarak ve insanüstü bir çaba göstererek bu sayıyı çok kısa sürede 17 tane şehre çıkarmayı başardık. Oluşumlarımızla kurduğumuz ağabey kardeşlik ilişkisi ile hızlı bir şekilde çalışmaya başlayıp tüm Türkiye Beşiktaş'ın sadece İstanbul ve çevresinde değil Anadolu'nun en ücra köşesinde İstanbul'a en uzak şehirlerde bile savunulduğunu ve sahiplenildiğini gösterdik. 18 Kasımda Diyarbakır'da İstanbul oluşumlarının bile çok nadir başarabildiği Ağrı, Van, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Gaziantep, Adıyaman Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Tunceli gibi 800 kilometrelik bir alana yığılmış şehirleri bir araya getirip büyük bölüme toplantı düzenledik. Doğu sınırı hattı boyunca İstanbul'a Beşiktaş'a en uzak yerler olarak bilinen Ardahan, Kars, Ağrı ve Van'da görevlendirilmiş arkadaşlarımızın başarısıyla çok ciddi kitlelere ulaştık. Özellikle Van'da bir kadın başkanımızla kaydettiğimiz çok ciddi ilerlemeler var. Etkinliğimizi sahiplenerek buraya gelen bölge sorumlularımızdan ve aynı zamanda Elazığ Fırat Üniversitesi Başkanımız İbrahim Kuruş'un ve ekibine Malatya İnönü Üniversite Başkanımız Hakan Özdemir ve ekibine Şanlıurfa Harran Üniversite Başkanımız Necati Çetin ve ekibine Bitlis Eren Üniversitesi Başkanımız Erkan Irmak ve ekibine teşekkür ediyorum. Şimdi Allah nasip ederse en uzakta olduğu için kimi çevreler tarafından yok sayılan bu şehirlerde yakaladığımız başarımızı Beşiktaş'ı hiç yaşamayan en ücra kasabalara kadar ulaştırmaya çalışacağız. Bizler burada Sultan Alparslan'ın 1071'de açtığı kapıdan yeniden girerek Beşiktaş'ımız için en doğudan başlayarak Anadolu'yu tekrar fethedeceğiz. Bugün buraya bir araya gelmemiz için üstün çabalar sergileyen Kahramanmaraş Başkanımız Hacı Burak Dinçaslan kardeşime ve değerli yönetimine de teşekkür ediyorum. Bu azimle Beşiktaş adına çok güzel yerlere geleceklerinden hiç şüphem yoktur. Ağabeyleri olaraktan da bizlerde her zaman destekçileri olacağız. İnşallah bundan sonra doğu da Beşiktaş için çok farklı olacak.”

“BEŞİKTAŞLILIK MİLLİYETÇİLİKTİR, ÜLKEYE OLAN SEVDADIR”
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ÜNİBJK Başkanı Hacı Burak Dinçaslan ise şunları kaydetti: “Bizlere bu ev sahipliğini yapmamız için izin veren Sayın Rektörümüz Niyazi Can'a bizi kırmayıp davetimize icabet eden değerli konuklarımıza ve Alen Markaryan ve Şafak Malatya'ya çok teşekkür ediyorum. Türk sporunun bu zor günlerinde böyle bir organizasyonu sizlerle buluşturmak son derece önemli görülebilecek bir faaliyettir. Toplumsal sorunları ülkemizin Uluslararası arenada temsili bakımından Türk sporu önemli bir örnek teşkil etmektedir. Elbette bu problemi düzeltmeye başlamak için, bir ses olmak için buradan başlıyoruz ve doğudan tekrar yükselteceğiz. Sayın Başkanımızın da dediği gibi 1071'de Malazgirt'te Sultan Alparslan'ın girdiği gibi bizde Beşiktaşlılar olarak doğudan tekrar gireceğiz ve doğuda Beşiktaşlılığın ne kadar zor olduğunu herkese göstereceğiz. Beşiktaşlılık Milliyetçiliktir, ülkeye olan sevdadır, haksızlığa olan dik duruştur, saygıdır, sevgidir, en önemlisi ahlaktır. Beşiktaş bir değerler manzumesidir. Beşiktaşlılık din, dil ve ırk ayrımı gözetmeyen tarihiyle bir değer olan armasındaki ay yıldızın ve renklerin anlamını temsil ettiği değerlere layık olan dürüstlük ve adalet olmak üzere ahlaki unsurları ve insani değerleri en yukarda tutan Türkiye Cumhuriyetinin en köklü spor kültürüne sahip kültürüdür. Şu anda öğretmenlik yaptığım lisenin öğrencileri de buraya beni kırmayıp geldiler Siz bizim ilerdeki yeni neslimizsiniz. Bizim bir lise oluşumumuz var.  Biz sizi iyi yetiştirirsek bu ülke daha aydınlık günlere gelecektir inşallah. Konuşmamı sonlandırmadan önce gerek organizasyonda gerekte Kahramanmaraş ÜNİBJK ailemizde her zaman bize desteklerini esirgemeyen bizim aramıza katıldıkları günden beri her olayımızda her organizasyonumuzda bizi yalnız bırakmayan ÜNİBJK aileme çok teşekkür ediyorum.”

Haber: Mehmet Can Tekdöş - Mustafa Bilgiç

Editör: Mahmut Beyaz