Geçtiğimiz sezon Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Liginde mücadele eden ve ligi o yılın finalist şampiyonu olarak bitiren Elbistan Belediyespor, Bölgesel Amatör Lige yükselmişti. Geçen sezon Ligin Play-Off mücadelesinin final karşılaşmasında 12 şubat Stadyumu’nda Türkoğlu Belediyespor ile karşı karşıya gelen Elbistan temsilcisi, rakibini 2-1 mağlup ederek BAL Ligine yükselmişti. Ara tatilden sonra Kulüp Antrenörü Mutlu Doğan öncülüğünde yoğun bir çalışmadan geçen Elbistan Belediyespor, BAL Ligin’de ilk resmi maçına çıktı. Kendi sahasında grubunda bulunan Sivas Sarkışla Belediyespor’u konuk Elbistan ekibi, rakibine ilk yarı ve ikinci yarıda yediği gollerle 3-0 mağlup oldu.

İLK YARIDA İKİ GOL
Elbistan Sentetik Çim Sahada maçın başlamasıyla birlikte gol arayışları içerisine giren her iki takımda ilk dakikalarda aradığı pozisyonları bulsa da fırsata çeviremedi. Ev sahibi avantajı olmasına rağmen rakibe göre üstünlük sağlayaman Elbistan Temsilcisi, ilk 45 dakikada 2 golü kalesinde gördü. Yediği gol sonrası toparlanamayan Elbistan Belediyespor, ilk yarıda 2-0’lık mağlubiyetle soyunma odasına gitti.

İKİNCİ YARIDA İKİ KIRMIZI KART ÇIKTI
İkinci yarıda da yine istediği oyunu ortaya koyamayan Elbistan ekibi, yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi. Özellikle sık sık rakibi faulle durduran Elbistan Belediyespor’da Tunahan Ersoy kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. İlerleyen dakikalarda kalesinde bir gol daha gören Elbistan, rakibi karşısında 3-0 geriye düştü. Maçın 89. Dakikasında rakip Sarkışla’da Vural Koçyiğit Kırmızı kart görürken, mücadelenin 90 dakikası, Sarkışla Belediyespor’un 3-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Bu sonuçla birlikte BAL Liginin ilk resmi maçına mağlubiyetle başlayan Elbistan Belediyespor, ilk haftayı puansız kapattı.

Haber: HAKAN AYDIN


 

Editör: Mahmut Beyaz