Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Güreş takımı sporcusu Fatih Mehmet Kaplan, TEOG sınavında Türkiye birincisi oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8'inci sınıflara yönelik düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi (TEOG) sınav sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Türkiye Güreş Federasyonu 1. Ligi'nde mücadele eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Güreş takımı sporcusu ve aynı zamanda Osman Gazi Ortaokulu öğrencisi olan Fatih Mehmet Kaplan'da TEOG sınavında ter döktü. Geçtiğimiz hafta içerisinde açıklanan TEOG sınavı sonuçlarına göre bütün sorulara doğru cevap veren 13 yaşındaki Fatih Mehmet Kaplan, 700 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.
Eğitim ve sporu bir arada götüren Kaplan, aldığı bu başarı ile Kahramanmaraş'ın gururu oldu.
 
BABA KAPLAN: 'OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM'
5 yıldır Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Güreş takımı sporcusu olan Kaplan'ın Antrenörlüğünü ise Babası Murat Kaplan yapıyor. Baba Murat Kaplan, oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Oğlunun hem sporu, hem eğitimi bir arada götürdüğünü belirten Baba Kaplan: "Oğlum çalıştırdığım SGK Güreş takımının aynı zamanda sporcusudur. Benim için diğer sporcularım nasılsa, oğlumda onlarla aynıdır. TEOG sınavı için iyi bir çalışma dönemi geçirdi. Okul eğitiminin yanında 12 Şubat ilçe Gençlik Merkezi'nde ek dersler alarak bu başarıyı yakaladı. Gençlik Merkezleri son yıllarda öğrencilerin eğitim hayatına büyük katkıları oluyor. Oğlumun aldığı bu başarıdan dolayı gurur duyuyorum" dedi.
 
GEMCİ: 'GENÇLİK MERKEZLERİ SON YILLARDA HER KESİMİN TERCİHİ HALİNE GELDİ'
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Güreş Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda 12 Şubat İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü olan Kadir Gemci'de, Diğer küçük yaştaki sporcuların Fatih Mehmet Kaplan'a örnek olacaklarını söyledi. Bu başarının azimle geldiğini kaydeden Gemci, "Sporcumuz Gençlik Merkezimizde aldığı ek derslerle 700 tam puan olarak gerçekten büyük başarıya imza attı. Alınan bu başarıya diğer sporcularda örnek olmalılar. Bizim Gençlik Merkezimizde gençler her türlü faaliyetten yararlanıyor ve derslerle ilgilide ek ders alabiliyorlar. Geçmiş yıllara nazaran Gençlik Merkezleri son yıllarda her kesimin tercihi haline geldi. Buda bizleri ziyadesi ile memnun ediyor. Türkiye birincisi olan sporcumuz Fatih Mehmet Kaplan'a başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Haber: Mahmut Beyaz
 
Editör: Mahmut Beyaz