Aslen Çanakkaleli olan Feyzullah Aktürk, çalışmalarına Kahramanmaraş Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde devam ederken 1-6 Ağustos 2017 tarihleri arasında Finlandiya’nın Tampere kentinde düzenlenen Gençler Dünya Güreş Şampiyonasında Serbest Stil, 120 kiloda mindere çıkmış ve burada Dünya üçüncüsü olmuştu. Daha öncede birçok Avrupa ve Dünya Şampiyonasına sporcular gönderen Kahramanmaraş TOHM Türkiye’nin madalya şampiyonu ili olarak en başarılı TOHM olarak göz doldurdu. 120 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Feyzullah Aktürk ilk maçında karşılaştığı Bulgar rakibi Daniel Milanov Veselınov’u 3-0 skorla yenerken çeyrek finalde de İranlı rakibi Naeiim Rahim Hassanzadeh’e 3-1 yenildi. Daha sonra rakibinin finale çıkmasıyla birlikte repesaj hakkı elde eden Feyzullah, repesajda da Polonyalı rakibi Jakub Brylewski’yi 2-0 yenerek adını üçüncülük maçına yazdırdı. Feyzullah, üçüncülük maçında karşılaştığı Moğol rakibi Erdenetulga Davaadorj’u 3-0 gibi bir skorla galip gelerek bronz madalyanın sahibi olmuştu.

GURUR VERİCİ BİR DURUM”

Şampiyon sporcu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde davul ve zurnalarla karşılandı. Aktürk’e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, şampiyon çiçeğini ve madalyasını takdim etti. Burada konuşma yapan Kabakcı, şunları kaydetti: “Bugün ilimiz adına sevindirici mutlu olduğumuz spor adına gelişmelerin arka arkaya geldiği ve özellikle güreşin harman olduğu Kahramanmaraş’ımızda Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinin çok kıymetli sporcusu Feyzullah kardeşimizin Dünya Şampiyonasında elde etmiş olduğu derece ile birlikte bugün karşılama törenini gerçekleştirdik. Gerçekten kendisinin bu zamana kadar ortaya koyduğu milli takım seviyesinin başarısı bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bugün bu güzel ortamda karşılamak, ilimizin sporu güreş adına gurur verici bir durumdur. Kahramanmaraş Güreşte geçmişte önemli başarıları alırken kurumsal bir çalışmayla da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezini bakanlığımızdan aldığımız destekle ortaya koymuştu. Bugün çok değerli antrenörlerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın desteği ile kardeşimizin elde etmiş olduğu bu büyük derece hem Türk Güreşi adına, hem Kahramanmaraş’ımız, hem de Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi adına sevindirici bir durum. Bundan sonraki başarılarının da devamını diliyorum. Değerli hocalarına çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen Türkiye Olimpik hazırlık merkezi koordinatör müdürlerimize çok teşekkür ediyoruz. Tüm kardeşlerimize, buraya gelen ailelere ve sporcularımıza tekrar teşekkür ediyorum, bu başarı milletimize hayırlı olsun diliyorum.”


OLİMPİYAT HAZIRLIK MERKEZİ ÇOK ŞEY KATTI”

Dünya üçüncüsü Feyzullah Aktürk ise, Kahramanmaraş Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne gelmeden önce hiçbir dünya başarısı olmadığını söyledi. Aktürk, “Olimpiyat Hazırlık Merkezi bana çok şey kattı. Buraya gelmeden önce bölge şampiyonasından çıkamayan bir sporcuydum. Allah’a şükür hocalarım benimle çok iyi bir şekilde ilgilendi. Kendi emeklerimizin karşılığını şuan da alıyoruz. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Geçen yıl Avrupa Şampiyonu oldum, bu yıl ise Dünya Şampiyonasında sakatlık yaşadım, biraz zorlu geçti ama rabbim bize Dünya Şampiyonasında üçüncülüğü nasip etti. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’ya ve antrenörlerime teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun” dedi.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz