9-10 Aralık’ta İstanbul Tozkoparan Yüzme Havuzunda Açık Su Yüzme Test Yarışları gerçekleşti. Türkiye’nin çeşitli illerinden sporcular bu müsabaka da ter dökerken, Kahramanmaraş’tan ise 8 sporcu Açık Su Yüzme Test Yarışlarına katılım sağladı. Daha öncede birçok şampiyonlukları bulunan Gençlik Spor Kulübü sporcusu Doğukan Demir, burada gösterdiği performans ile Türkiye 2’incisi oldu. Konun hakkında gazetemize açıklamada bulunan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörü Soner Özdemir, “Doğukan Demir’in Türkiye 2’incisi olması Kahramanmaraş adına bizleri gururlandırdı” dedi.Milli takım aday kadrosuna girebilmek için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini aktaran Özdemir, 21 Ocak’ta düzenlenecek olan Milli takım aday kadrosunun açıklanma yarışmasında daha iyi bir derece kazanacaklarını söyledi.
 


“KULÜBÜMÜZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR”
Kulüp olarak Mili takıma aday olmak için çok çalıştıklarını belirten Özdemir, Bu yıl Kulüplerinde 10 bin metre de Türkiye 2’incisi olan Doğukan Demir’in çok iyi bir performans gösterdiğini söyledi. Özdemir, “ Yaklaşık olarak 1 buçuk yıldır gençlik hizmetlerinde yüzme antrenörlüğü yapmaktayım. Kahramanmaraş’ta yüzme branşının haricinde, açık su branşında 8 sporcuyla bu sene 2017-2018 döneminde, İstanbul ilimizde Tozkoparan Yüzme Havuzunda açık su müsabakalarına katılımda bulunduk. Geçen yıl 1 öğrenciyle katıldığımız açık su yüzme yarışlarında bir sporcumuz Doğukan Demir Türkiye 2’incisi olarak bizleri gururlandırdı. Tabi bu sene ki derecesi biraz düşük olmasına rağmen, yine bu senede iddialı olduğumuzu gösterdik İstanbul’da. Bu sene ki katılım geçen yıla göre çok fazlaydı. Geçen yıl 15 kulüp vardı fakat bu sene 31 kulüp ile yarışma seyri heyecanlıydı. Bu sene hedefimiz normalde 8 sporcudan 4 olacaktı ama istediğimiz başarıya ulaşamadık. Doğukan Demir ile yine bu sene açık suda devam edeceğiz. Katılımda baraj geçen sporcularımızda oldu. bu tip yarışlar daha çok kısa mesafeli değil, uzun mesafeli yarışlardır. Uzun mesafeli yarışlarda 11 yaş gruplarından başlayıp 18 yaş grubuna kadar devam eder. 2 bin, 3bin, 5bin, yedi bin 500 ve 10 bin metrede sporcularımız yarıştı. 2 kilometre de 2 oyuncuyla katılımda bulunduk, bunlar Mert Doğuç ve Ceyhun Demir. Bu iki yarışmacılarımız kendi kategorilerinde ilk defa katıldı açık su yüzme yarışlarında ve daha sonra 14’üncü ve 15’inci oldular. 3 kilometre yarışlarında Mert Kırveli barajı açamadı. 5 kilometre de iki tane kızımızla yarışmaya katıldık, bunlar Eceay Öz ve Dilara Serçe. Eceay Öz 5 kilometrede 1,25 derecesiyle 4’üncü olmuştur. Dilara Serçe yine Barajı geçememiştir. 7 buçuk kilometre de ise Ahmet Emre Taş sporcumuzla katıldık. Bu sporcumuz da 1 saat 58 dakika yüzerek 6’ıncı oldu. 10 kilometre de ise Doğukan Demir ve Burak Genç isimli sporcularımızla katıldık. Doğukan Demir Türkiye 2’incisi oldu ve Milli takım aday kadrosu içi aday yarışmaya hak kazandı. İleriki dönemlerde sıkı bir 40 günlük antrenman dönemlerimiz var. 21 Ocak’ta Milli takım aday belirleme kadrosu yarışlarında bu derecemizi biraz daha indireceğimizi düşünüyoruz. Umarım ilerleyen sürçlerde de açık suda daha çok sporcumuz başarı getirmesi beklentimiz var. bu yarışları da tamamlayıp iyi bir sonuçla dönmeyi düşünüyoruz. Bu yarışlar normalde Uluslararası yarışlar, açık su yarışları. Geçen sene ki dönemler de Uluslararası açık su yarışlarına katıldık, kampta Türkiye 3’üncüsü olduk yine. Ukrayna’nın Kiev şehrinde düzenlenen Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Yarışlarına girmeye hak kazanmıştık fakat Federasyonumuz bu konuyla ilgili katılım sağlayamadı. Bundan dolayı biz yine de bırakmadık, pes etmedik. Bu sene kesinlikle katlanılacağı söylenildi. Bizde şansımızı deneyerek yurt dışına sporcumuzu götürmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

YÜZME BRANŞINA OLAN İLGİ HER SENE ARTMAKTA”
Kahramanmaraş’taki yüzme branşının eskiye göre bu yıl biraz daha talep gösterdiğini belirten Özdemir, şu ifadelere yer verdi: “Geçen yıl ki katılımlara göre katılım katılımlar her sene biraz daha artıyor yüzme branşına. Aslında yüzme branşı dayanıklılıkla ilgili. Yani ne kadar dayanıklıysan açık uzun yüzme de o kadar daha başarılı olursun. Bizim de Kahramanmaraş olarak geçen yıllara göre yüzme branşından çok bir katılım olmuyordu ama bu her sene giderek artıyor. Yani kendi ilimizde ki istek ve gayret artıyor. Genelde de 11 ile 18 yaş aralığı katılıyor sporcularımız.”

SU SPORLARININ DÜZENLENMESİ ŞEHRİMİZE BİR KAZANIM GETİRECEKTİR”

Bu yıl Kılavuzlu Barajı’nda düzenlenen Su Sporları yarışmasıyla ilgilide açıklamalarda bulunan Özdemir, “Kahramanmaraş’ta bizim Kılavuzlu Su Sporları merkezinde ki eğitim merkezimiz var. kano gibi buna benzer su sporlarıyla ilgili etkinlikler daha şok artmaya başladı. Bizde be sene Kılavuzlu Barajı’nda düzenlenen yarışma da bulunduk. Çocuklarımız orada açık su olarak yarıştı. Tabi bu tür yarışmaların şehrimizde daha çok faaliyet göstermesi hem şehrimiz için hem de sporcularımız için faydası olacaktır diye düşünüyorum. İlerleyen yıllarda da bu tür buna benzer sporlara ilgi ve alaka aratacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


Haber: Hakan Aydın


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz