Kahramanmaraşlı genç yüzücü Doğukan Demir (19), küçük yaşlarda başladığı yüzme sporunda elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. 20-21 Ocak 2018 tarihleri arasında 81 ilden 150 farklı sporcunun katıldığı İstanbul’da Açık Su Yüzme Milli Takım aday kadro belirleme yarışmasında, 18 yaş grubu ile yarışan Doğukan Demir, 7 bin 500 ve 10 bin metrede Türkiye 3’ncüsü olmuştu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 2018 yılında düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda da 18 yaş branşında 2 bin 500 kişi arasında Türkiye 8’ncisi olan Demir, ulusal anlamda adını bir kez daha başarılarıyla duyurmuştu. Uzun yıllar Gençlik Spor Kulübü’yle başarıdan başarıya koşan genç Doğukan, açık su yüzücüsü olarak aldığı derecelerle 2 kez milli takım kampına çağrıldı.

TÜRKİYE 5’NCİSİ VE 6’NCISI OLDU

Aldığı başarılarla Kahramanmaraş’ın adını da tüm Türkiye’ye duyuran Doğukan, bir kez daha gururlandırdı. Son olarak Koç Fest 2019 Türkiye Yüzme Şampiyonası’na katılan genç yüzücü, yaklaşık 45 üniversite takımının katıldığı yarışmalarda Ondokuz Mayıs Üniversitesi adına yer aldı. Başarılı bir yarışı geride bırakan Doğukan Demir, Koç Fest 2019 Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda 400 metre serbest yüzmede 18 kişi arasından Türkiye 5’ncisi, 400 metre ferdi karışık yüzmede ise 15 kişi arasından Türkiye 6’ncısı oldu. Doğukan’ın yeni hedefi ise 21 Temmuz’da yapılacak olan Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışları’nda genel klasmanda ilk 3’e girmek. Doğukan, aynı zamanda geçtiğimiz gün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Samsun’da düzenlenen etkinliklerde Kahramanmaraş’ı temsil etti. Yaklaşık 13 yıldan bu yana yüzücülük yapan genç Doğukan, aynı zamanda ise yüzme antrenörlüğüyle kendi gibi başarılı sporcular yetiştiriyor.

“YENİ HEDEFİM 21 TEMMUZ’DA İLK 3’E GİRMEK”

Yüzücülükte aldığı başarıları anlatan Doğukan Demir, çalışmalarına aynı azim ve kararlıkla devam edeceğini belirterek, yeni hedefinin 21 Temmuz’da yapılacak olan Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışları’nda ilk 3’e girmek olduğunu söyledi. Genç yüzücü, “13 yıldan bu yana Kahramanmaraş’ta yüzücülük yapıyorum, aynı zamanda yüzme antrenörü olarak görev yapıyorum. 2018 yılında açık su milli takım kamp seçme yarışmalarında 7 bin 500 metrede ve 10 bin metrede Türkiye 3’üncüsü oldum. 2018 yılında İstanbul’da düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda da 18 yaş branşında 2 bin 500 kişi arasında Türkiye 8’ncisi olmuştum. Aldığım derecelerle açık su yüzücüsü olarak 2 kez milli takım kampına çağrıldım. Son olarak da Ondokuz Mayıs Üniversitesi adına Koç Fest 2019 Türkiye Yüzme Şampiyonası’na katıldım. Bu zorlu yarışmada da 400 metre serbest yüzmede 18 kişi arasından Türkiye 5’ncisi, 400 metre ferdi karışık yüzmede ise 15 kişi arasından Türkiye 6’ncısı oldum” şeklinde konuştu.

“50 METRELİK TAM OLİMPİK YÜZME HAVUZU İSTİYORUZ”

Bana maddi ve manevi katkılarından dolayı hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’ya, antrenörüme, babama ve aileme teşekkür ediyorum. Çalışmalarım yine aynı şekilde azimle ve kararlılıkla sürdüreceğim. Daha iyi yerlere geleceğime inanıyorum. Benim yeni hedefim ise 21 Temmuz’da yapılacak olan Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışları’nda genel klasmanda ilk 3 e girmek. Tabi Kahramanmaraş’ta yüzme sporunu daha da geliştirebiliriz, çok önemli sporcularımız var ama daha yenilerini ekleyebiliriz. Bir dünya şampiyonumuz var ki Beytullah Eroğlu hepimiz onu örnek alıyoruz. Beytullah Eroğlu gibi nice dünya şampiyonlarını Kahramanmaraş’tan çıkartabiliriz ama maalesef ki şehrimizde bir tane bile 50 metrelik tam olimpik yüzme havuzumuz yok. 50 metrelik tam olimpik yüzme havuzu için geçtiğimiz günlerde vefat eden Osman Çullu hocamız çok çaba göstermişti ama ömrü görmeye yetmedi. Yine Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı’nın bu konuda önemli çalışmaları var ama maalesef olmuyor. Bu noktada devlet büyüklerimizden de destek bekliyoruz, Kahramanmaraş olarak 50 metrelik tam olimpik yüzme havuzunu hak ediyoruz” dedi.

KABAKCI GENÇ DOĞUKAN’A ÖVGÜLER YAĞDIRMIŞTI

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Doğukan Demir’e Türkiye 3’üncülüğünün ardından yaptığı ziyaretinde övgüler yağdırmıştı. Doğukan’ın her anlamda örnek bir sporcu olduğunu belirten Kabakcı, “Doğukan’a inanıyordum. Gerçekten gecesini gündüzüne katıyor, heyecanla çalışıyordu. Hem eğitim hayatını hem de spor hayatını götürebilmek onun gerçekten azimle çalışmasına bağlıydı. Bir kere örnek bir sporcu olmasından dolayı da kendisini ve ailesini tebrik ediyorum. Ailesinin bizzat kendisine destek olması, motive etmesi herkese örnek olması gereken bir çalışma olarak görüyorum. Başarısının da karşılığını aldı. İnşallah milli takımlarda artık kamp yapacak ve çalışacak. Bundan sonrasında daha iyi çalışarak, Uluslararası Arena’da ve milli takımlarda başarılı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz