Başkanlığını Akif Yeter’in üstlendiği Doğu Akdeniz Ampute futbol takımı Nisan ayında kurulmuştu. Kahramanmaraş’ı Ampute 2. Liginde temsil edecek olan Doğu Akdeniz Ampute futbol takımı Batıparak futbol sahasında yaptığı çalışmalar ile lige hazırlanırken, yöneticiler ve sporcular iftar yemeğinde buluştu. Batıpark Spor tesislerinde düzenlenen iftar programında gazetecilere açıklamada bulunan Doğu Akdeniz Ampute futbol takımı Kulüp Başkanı Akif Yeter, “Engelli vatandaşlarımızın spor yapabildiğini göstermek, onların sportif faaliyetlerde aktif olarak yer almasını sağlamak için şehrimizde bir ilk olan Ampute Futbol Takımı’mızı kurduk” dedi.

HERKESİM DESTEK VERİYOR

Başkan Yeter, Kulübün kuruluşundan itibaren her kesim tarafından ilgi gösterdiğini ifade ederek, “2019-2020 sezonunda Kahramanmaraş’ı Ampute Türkiye Ulusal 2. Ligi'nde temsil edeceğiz. ''Kahramanmaraş'ta bir ilk olan Ampute futbol takımı büyük ilgi görüyor. Büyükşehir Belediyemiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, kamu kuruluşları ve özel firmalar da oluşuma destek veriyor. Kurulma işlemlerimizi tamamlandıktan sonra ekibimizi kurarak yeni sezon için çalışmalarımıza başladık. Takımımız haftanın belirli günlerinde Batıpark futbol sahasında çalışmalarını sürdürerek lige hazırlanıyor. Yönetim kurulumuz Mehmet Akif Yeter, Muhsin Köse, Hüseyin Eralp, Vedat Dişbudak, Beyhan Yeter, Abdurrahim Dokumacı’dan oluşuyor. Takımımızın antrenörlüğünü Hüseyin Eralp yürütüyor. Şu anda 11 futbolcumuz bulunuyor, 3’de transfer yapmayı planlıyoruz. Amacımız, Kahramanmaraş’ın adını Ampute futbol takımıyla daha yukarılara taşımaktır.”

AMPUTE FUTBOLUNUN ÖZELLİKLERİ ŞÖYLE:

Ampute olmayan sporcular müsabakalarda yer alamaz. Sporcular maç esnasında protez kullanamaz. Oyuncular ampute bacağına ayakkabı giyemez. Oyuncular ampute ayağıyla topa vuramaz, vurduğu anda ceza alır. Sporcular ampute ayağıyla yere basamaz, bastığı anda ikaz alır. Sporcular 2 tane kanedyen (Koltuk değneği) kullanır. Kalecilerin bir kolu ampute olmalı, ampute olmayan elinle de eldiven kullanır. Ampute futbolda ofsayt yoktur, taç atışı ayakla kullanılır. Müsabakalarda hakem, yardımcı hakem ve 3. hakem görev alır. Müsabakalar 25'er dakikadan 2 devre oynanır, 10 dakika devre arası verilir.

Editör: Mahmut Beyaz