Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek amacıyla yürüttüğü proje Kahramanmaraş’ta 4 yıldır devam ediyor. Antrenörleri eşliğinde haftanın belirli günlerinde Batıpark Spor Salonu'nda çalışarak, şampiyonalarda derece yapmak için ter döken 15 ila 17 yaş arasındaki sporcular, çalışmalarda antrenörlerinden güreşin inceliklerini öğreniyor. Güreş branşında daha iyi şartlarda spor yapabilmeleri için imkân sağlanan sporcuların her türlü ihtiyaçları da Bakanlık tarafından karşılanıyor. Antrenmanlarda elit sporcuları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ve TOHM Koordinatörü Kadir Gemci’de yakından takip ederek birebir ilgileniyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan Müdür Kabakcı, Yakın zamanda Kahramanmaraş’ta yüz yataklı bir Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi tesisinin temelinin atılacağı müjdesini verdi.

“ÇOK İYİ BİR ALTYAPIMIZ VAR”

Kahramanmaraş TOHM Merkezi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, burada ki sporcuların temel alt yapıyı oluşturduklarını belirtti. Kabakcı, “Kahramanmaraş Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi tam anlamıyla 4 yıl önce harekete geçti. Şuanda da Kahramanmaraş’ta yaklaşık 40 sporcuyla devam ediyor. Sporcularımız otel merkezinde konaklıyor ama antrenmanlarımızı Batıpark Güreş Salonu’nda gerçekleştiriyoruz. Yakın zamanda da yüz yataklı bir Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi temeli atılacak, şuan ihale aşamasında. Buradaki nihai amacımız; Kahramanmaraş’ta güreşin hem ana merkezi olarak, hem de Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nin en alt piramider sistemin içerisindeki alanı itibari ile bizler çocuklarımızın Türkiye’nin muhtelif yerlerinden gelerek çalışmalarını burada imkânlar sağlayarak devam ettirmesini sağlıyoruz. İyi bir oturmuş merkez konumunda şuan. Bundan sonrasında da Milli Takım düzeyinde de buralardan alt yapıya ve üst yapıya sporcu kazandırıyoruz. Devamı niteliğinde de farklı illerde TOHM merkezileri gerçekleştirilecek bunun üst bir versiyonu olarak. Bizler burada temel alt yapıyı oluşturuyoruz aynı eğitim merkezleri gibi. Bu temel alt yapıda 2020-2024 Olimpiyatlarına üst düzey sporcunun çıkarılmasını sağlamak adına. Teknik, Antrenör, Fizyoterapist, Masör ve Koordinatör şeklinde çok iyi bir alt yapımız var. Ekibimiz senkronize şeklinde çalışıyor, hiçbir eksiklikleri yok. Devletimiz gerekli desteğini çok büyük bir şekilde TOHM merkezlerine Bakanlık olarak veriyor. Geleceğin şampiyon sporcularını dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonlarını bu merkezlerden çıktığını da yakın zamanlar da göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“SPORCULARIN BÜTÜN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ”
TOHM Merkezi adı altında bulunan sporcuların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Kabakcı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bunların tüm okul giderleri hem parasal kaynaklar, hem malzemeler hem de konaklamalar, tamamen teşkilatımız tarafından karşılanıyor. Her şey kendilerine imkânlar olarak sunuluyor. Bu projenin devamında da bir üst versiyonuna hazırlık yapıyoruz. Sporcularımızın konaklamadan tutun, tüm malzeme ihtiyaçları da dâhil eksiksiz bir şekilde karşılanıyor. Birçoğu şuan lise seviyesinde ve okullarını devam ettiriyorlar. Hem eğitim hem spor çalışmaları hem de tüm konaklama ve diğer giderleri devletimiz tarafından karşılanıyor.”

“TOHM İLE BİRLİKTE KAHRAMANMARAŞ’A CANLILIK GELDİ”
Kahramanmaraş TOHM Güreş Antrenörlerinden biri olan Mehmet Çıra ise Kahramanmaraş’ın Türkiye’ye bu alanda çok madalya kazandırdığını belirterek, TOHM merkezinin Kahramanmaraş’ta açılmasının diğer ilçelerde ki sporculara da canlılık getirdiğini söyledi. Çıra, “11-13, 14-15 ve 16-17 yaşta her yıl takım halinde Türkiye şampiyonu oluyor Kahramanmaraş. Bu anlamda Bakanlığımız pilot bölgelerde Olimpik merkezleri, branşlara uygun açarlarken, Kahramanmaraş’ta alt yapıda tabi ön planda olduğu için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı beyinde, yıldızlarda da bakanlığımızın uygun görmesi ile birlikte TOHM merkezi Kahramanmaraş’ta açıldı. Dolayısıyla güreş anlamında burası Lokomotif oldu. Diğer Belediyeler olsun, güreş eğitim merkezleri olsun ilçelerde ki alt yapı çalışmaları adına bir canlılık getirdi. Burada geçen yıl Avrupa Şampiyonasında 8 madalyanın 4’ü burada ki Olimpik Eğitim Merkezinden çıktı. Hatta Milli Takımın yüzde 60 başarısını Kahramanmaraş oluşturdu. 1 Avrupa Şampiyonu, 1 Avrupa İkincisi ve 2 tane de Avrupa üçüncüsü çıkarttık buradan. Dünya şampiyonasında yıldızlarda 4 madalya aldı Türk milli takımı, bunun ikisi Kahramanmaraş TOHM merkezinde ki sporcular aldı, biri dünya ikincisi diğeri de dünya üçüncüsü olarak. Bundan dolayı da bakanlığımızın yapmış olduğu bu proje tutmuş oldu. Biz önceden 15-17 yaş aralığında sporcu alıyorduk şimdi 16- 23 yaş aralığında sporcu alacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz