Kahramanmaraş’ta çim hokeyine olan ilgi gittikçe büyüyor. Kızlarında aktif olarak yaptığı bir spor olan çim hokeyi gün geçtikçe daha da gelişiyor.
Kahramanmaraş’ta Kanuni Orta Okulu takımıyla başlayan ve gittikçe gelişen çim hokeyi aktif bir şekilde Kahramanmaraş’ta devam ediyor. Kanuni Orta Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Vakkas Çelik idaresinde sürdürülen çim hokeyi sporu gelecekte daha da yaygınlaşacağa benziyor. Çalışmalarına devam eden Çim hokeyi takımı bu dalda iddialı olduklarını disiplinli çalışmalarıyla gösteriyor. Kız ve erkek olarak iki takımla birlikte çalışan çim hokeyi takımı Türkiye genelinde Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil etmek için sıkı bir antrenman programı ile çalışmalarına devam ediyor.

'3 YIL İÇİNDE İYİ MESAFE KAT ETTİK'
Çim hokeyi takımı Antrenörü Vakkas Çelik, Kahramanmaraş’ta bu sporun gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Kahramanmaraş'ta daha 3 yıl öncesine kadar bu sporun isminin bile geçmedeğini kaydeden Çelik, “Kısa zamanda iyi mesafe kat ederek, çim hokeyi sporunu Kahramanmaraş'a sevdirdik.3 yıl içinde iyi mesafe kat ettik ve iyi sporcular yetiştirdik. Bu spora başladığımızda 8-10 kişi idik, ama şimdi 45 kişi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu spor Kahramanmaraş’ta fazla bilinmemesine rağmen takımımıza ilgi beklediğimizden daha fazla oldu. Kız takımımızda erkek takımımızda bu konuda oldukça başarılı. Oyuncularımızın hepsi çok istekli ve çok hırslı bu sporu da çok seviyorlar. Bu takımla daha çok başarılar kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

'İLK OLARAK ŞEHRİMİZİN ÇOCUKLARINA SPOR AHLAKI VE ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMALIYIZ'
Takım olarak amaçlarından ve bu spor hakkındaki bilgilerinden bahseden Çelik, “Amacımız ilk olarak şehrimizin çocuklarına spor ahlakı ve alışkanlığı kazandırmak daha sonra sporcularımızı milli takıma yönlendirmektir. Bizim için önemli olan bu çocukların milli takıma alınmasında az da olsa bir katkımız olması. Biliyorsunuz ki çim hokeyinde Profesyonel maçlar ıslak zeminde ve suni çimde oynanıyor. Sebebi, topun daha iyi yönlendirilmesi ve sekmemesidir. Normal sahalar ise neredeyse futbol sahası kadar(55mX91m). Büyükler maçları 11’er kişilik takımlar halinde oynanıyor. Çim hokeyi topunun malzeme özelliği, sıkıştırılmış kağıt ve plastik karışımı ve bilardo topuna benzer. Sopaları özel bir ağaçtan, L biçimli, karbon fiber karışımı, adı da “stick” Yıldızlar okul sporlarında oyuncu sayısı ise 8 ve maçlar yarım futbol sahasında oynanıyor. Çim hokeyinde 3 masa, 2 saha içi hakemle maçlar yönetiliyor. Kartlar yeşil, sarı ve kırmızı. Yeşil uyarı, sarı 5 dakika ve hakem takdirine göre maç bitimine kadar oyun dışı olabiliyor. Kırmızı kartla ihraç cezası ile cezalandırılıyor oyuncu ve takımlar. Bu nedenle tüm teknik ekip arkadaşlarımı sporcularımı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
Haber: Mahmut Beyaz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz