Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Liginde mücadele eden Kahramansarayspor futbol takımı yöneticileri ve sporcuları yemekte bir araya geldi. Sezonun başlamasıyla birlikte takım içerisindeki birlik ve beraberliği artırmak amacıyla düzenlenen programda sporcular birbirleriyle kaynaştı. Kervanhan tesislerinde düzenlenen programda konuşan 1905 Kahramansarayspor Kulüp Başkanı Yahya Canlı, başarılı bir sezon geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

BİZİM AMACIMIZ KAHRAMANMARAŞ'TA ÖRNEK BİR KULÜP OLMAK

Başarının birlik ve beraberlik ortamıyla geleceğine vurgu yapan Canlı,  “Futbolda galibiyette var, beraberlikte var, mağlubiyette var. Biz geçmişte futbolun her kademesinde bulunduğumuz için onun olgunluğuna erişmiş kişiyiz. Bunu sizde yaşadınız, defalarca futbol oynadığımız dönemlerde de yaşadık. Ama bizim önümüzde ki yıl üst sıralarda, olmamız gerektiği inancındayım. Futbolda her şey olur. Hatalarda olur, iyi hareketler de olur. Hiç kimse art niyetli değildir. Biz yenildiğimiz maçlarda bile hakemi tebrik etme olgunluğunu sporseverlere gösterdik. Aynı zamanda rakibi de tebrik ederek mağlup olduğumuz bir maçta da bu olgunluğu bütün herkese gösterdik, bu takdiri herkesten aldık çok şükür. Biz burada rakibe bile sevgi saygı çerçevesinde hitap etmeyi futbolcu kardeşlerimize öğrettik. Böylelikle en büyük amacımıza ulaştık. Kahramanmaraş'ta bu yönde çok önemli şeyler yaptığımıza inanıyorum. Bunu da zaten önümüzdeki yıllarda aynı şekilde herkes görecek. Bizim amacımız Kahramanmaraş'ta örnek bir Kulüp olmak” dedi.

BELEDİYELERİMİZ SAYESİNDE BUGÜN KULÜPLERİMİZİN SAYISI ARTIYOR

Amatör Kulüplerin ne zorluklar ile sahaya çıktığının altını çizen Başkan Canlı, “Geçmiş yıllarda özelikle mahalle Kulüplerimiz maddi imkânsızlık nedeniyle sahaya bile çıkamazdı. Ama artık Belediyelerimiz sayesinde bugün Kulüplerimizin sayısı artıyor. Bunun en büyük nedenleri ise Belediyelerimizin Kulüplere sahip çıkmasıdır. Önceden Kulüpler sahaya çıkacak forma dahi zor bulurken, bugün Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimizin yapmış oldukları malzeme yardımları sayesinde takımlarımız varlık içinde yüzüyor. Yapılan bu malzemelerin yanında Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un direktifleriyle Kulüplerimizin gerek lige katılım payı, gerekse antrenör sözleşme ücretinin karşılanması futbol Kulüplerimizin sayısının artmasına neden oluyor. Bende bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a spor ve sporcuya yaptıkları destekten dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz