Kahramanmaraş’ta kent futboluna yön veren önemli değerlerden biri olan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Şubesi’nin başkanlık görevini yürüten Mesut Çanak, 2019-2020 Futbol Sezonu’nun başlaması sebebiyle gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Yeni sezonun bütün takımlara hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Çanak, son haftalarda Kahramanmaraş’ta futbol adına yaşanan gelişmelerin sevindirici olduğuna dikkat çekti. Başta kentin profesyonel liglerdeki tek takımı olan Kahramanmaraşspor’unantrenör kadrosunun Kahramanmaraşlı hocalardan oluşmasının yanı sıra kent spor camiasının sevilen simalarından Mustafa Orak’ınKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü ve sporun bütün kademelerinde görev alan Mustafa Dağlı’nınPazarcık İlçe Gençlik ve Spor Müdürü olarak atanmasının kendilerini mutlu ettiğine dikkat çekti.

“BİRLİKTELİK ŞEHRİMİZE KAZANDIRIR”

Keşfet, yetiştir, sat felsefesiyle Kahramanmaraşlı anteröner ve sporcuların sayısını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Mesut Çanak, “2019-2020 Futbol Sezonunun ülkemize ve şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca profesyonel ve amatör ligde mücadele edecek tüm takımlarımıza da başarılar diliyorum.TÜFAD Kahramanmaraş şubesi olarak temel amaçlarımızdan bir tanesi ve en önemlisi profesyonel ve amatör takımlarımızda yerli antrenörlerimizin ve oyuncularımızın başarılı bir şekilde yer aldığını görmektir. Yerli antrenörlerimizle birlik ve beraberlik içerisinde çalışmak ve başarılı olmaları için gerekli her türlü desteği vermek temel ilkemizdir. Bilindiği gibi başarılı olmanın temel unsuru istikrardır. İstikrarın temini için en büyük görev Kahramanmaraşspor yönetimine, taraftarlarımıza ve değerli medya mensuplarına düşmektedir. Bu sezon Cemil Usta Süper Lig ve 1. Ligde mücadele eden 36 takımdan 35 tanesi Türk antrenörleri ile çalışmaktadır. Bu da bizim kendi şehrimizin antrenörlerine güvenmemiz konusunda ne kadar haklı olduğumuzu açık olarak göstermektedir. Keşfet, yetiştir, sat felsefesiyle yerli antrenörlerimizinde, yerli futbolcuların sayısını artırma noktasında özel gayret göstererek özellikle profesyonel takımlarda Kahramanmaraşlı genç oyuncularımıza daha fazla destek ve şans vermeleri gerekmektedir. Bu sayede kazanılan gençlerimiz ile takımın iskelet kadrosunun oluşturulması gerektiğine inanıyoruz. Bu birlikteliği yakaladığımız zaman kazanan sadece bir takım değil Kahramanmaraşlı antrenörlerimiz, oyuncularımız ve şehrimiz olacaktır” dedi.

“KURUMLARIMIZDA İDARİ ANLAMDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER OLDU”

Kahramanmaraşlı isimlerin son zamanlarda spor noktasında önemli yerlere geldiğine dikkat çeken Çanak, “Son 10 - 15 gün içerisinde ilimizde spor ile ilgili bazı kurumlarda idari anlamda önemli görev değişiklikleri olmuş ve TÜFAD üyesi bazı antrenörlerimiz yeni görev yerlerine atanmışlardır. Futbolcu ve sporcu bir aileden gelen dernek üyelerimizden Ankara Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Besyo mezunu, Beden Eğitimi öğretmeni olarak özel okul ve devlet okullarında idarecilik görevlerinde bulunan, Futbol antrenörü (C- Kursu), Futbol hakemi, Futbol gözlemcisi, Badminton antrenörü Mustafa Orak kardeşimiz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde Spor Şube Müdürü olarak atanmıştır. Bu atamaya onay veren B.B. Başkanımız Sn. Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum. Futbol antrenörü (A-Kursu mezunu), futbol hakemi ve gözlemcisi, TÜFAD Yönetim Kurulu üyesi olan Hüseyin Eralp çalıştığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak atanmıştır. Beden eğitimi öğretmeni, Futbol antrenörü (B- Kursu mezunu), Basketbol il temsilcisi, ASKF Yönetim kurulu üyesi Mustafa Dağlı, Pazarcık Gençlik ve Spor Müdürü olarak göreve getirilmiştir. Bu kardeşlerimize destek ve onay veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’yateşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“KENDİ İNSANINIZA GÜVENMELİSİNİZ”

Sözlerine, “Başarı hikâyesi yazmak için önce kendi insanınıza güveneceksiniz ki, başkasına da güvenebilesiniz” diyerek devam eden Çanak, “Bu şehir hem sporcu hem de spor idarecisi olarak önce kendi evladına ve insanına sahip çıkarak değerini vermelidir. Tam destek vererek yardımcı olmalıdır. Yeni görevlerine atanmış TÜFAD dernek antrenörlerimiz görevlerini layıkıyla yapabilecek tecrübe ve kabiliyete sahiptirler. TÜFAD yönetim kurulu adına bu üç antrenörümüzün ve spor insanlarının başarılı olacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz