Kurulduğu günden bu yana önemli işlere imza atan Büyükşehir Belediyesi Güreş Spor Kulübü, şimdide Türkiye’de güreş alanında büyük bir başarı aldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı, geçtiğimiz günlerde Amasya’da yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında takım olarak Türkiye 3’üncüsü oldu. Takım içindeki bireysel olarak yapılan şampiyonada ise 50 kg da Halil Gökdeniz, 60 kg da Hamza Alaca Türkiye şampiyonu olurken, Ahmet Gizir ve Furkan Üçoluk’da 55 kg da Türkiye 3’üncüsü oldu. Kahramanmaraş’ı Türkiye şampiyonasında temsil eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bu sonuçla birlikte önemli bir başarı elde etmiş oldu. Şampiyon olan Hamza Alaca ve Halil Gökdeniz, 23 Nisan’da Ukrayna’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında hem Kahramanmaraş adına hem de Türkiye adına güreşecek. Aldıkları dereceyle ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Adnan Alagöz, Büyükşehir Belediyesi olarak spor alanında ki çalışmaların sürdüğünü belirterek, güreşin Kahramanmaraş’ta daha çok canlanacağını ve daha çok şampiyonlar çıkacağını söyledi.


“GÜREŞE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Kahramanmaraş’ta çok başarılı güreşçiler olduğunu söyleyen Alagöz, şu ifadelere yer verdi: “Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü olarak güreşe büyük önem veriyoruz. Özellikle alt yapı noktasında gerçekten daha çok çalışmaları yapıyoruz. Özellikle yıldızlar ve gençler kategorisinde Türkiye şampiyonu ile Avrupa ve Dünya şampiyonalarında dereceler alan güreşçilerimiz var. Son olarak Amasya’da yapılan 2018 yılı Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında da güreşçilerimizin iki tanesi yine Türkiye şampiyonu ve iki tanesi Türkiye 3’üncüsü olarak 4 tane madalyaya şehrimize döndüler. Nisan ayında yapılacak Avrupa Şampiyonasında, bunlar Türkiye milli takımında bizleri ver Türkiye’yi temsil edecekler. İnşallah orda da Avrupa şampiyonu olarak şehrimize dönecekler. Arkasından yıldızlar ve gençlerde de yine Türkiye şampiyonluğu bekliyoruz. Orda da milli takıma gidecek güreşçilerimiz var onlardan da hem Avrupa’da hem de Türkiye şampiyonasında dereceler bekliyoruz.”


“GÜREŞ AYAKLANMAYA BAŞLADI”
Güreşin Kahramanmaraş’ta canlandığını söyleyen Alagöz, “Gerek İl Spor Müdürlüğümüz olsun, gerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz olsun bunların güreşe vermiş olduğu çok büyük değerler var. Güreşe verilen değerle tekrar güreş ayaklanmaya başladı. Bu destekler devam ettiği müddetçe artık dünya şampiyonları da Avrupa şampiyonları da olimpiyat şampiyonları da Kahramanmaraş’tan çıkacak. Geçmiş dönemlerde Kahramanmaraş’tan olimpiyat ikinciliği ve dünya şampiyonları çıkıyordu. Daha sonra bir duraklama dönemine girdi ama şuan da tekrar güreş Kahramanmaraş’ta canlanıyor. Bu vesile ile kentte daha çok güreşçilerimiz şampiyon olarak çıkacaktır. Bizlerde büyükşehir belediyesi gençlik spor kulübü olarak bunun bilincindeyiz. Başkanımızın talimatı var; 2020’de olimpiyat çıkmasını istediklerini söyledi. Bizlerde kulüp olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KULÜPLERİNDEN BİRİYİZ”
Alınan dereceler ve şampiyonluklarla ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş Güreş Koordinatörü Mustafa Ağca, Kahramanmaraş’tagüreş alanında çok iyi bir alt yapı olduğunu söyledi. Ağca, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı olarak Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biriyiz biz. Türkiye’de büyük kulüpler var ama büyük kulüplerde, Ankara’da, İstanbul’da, Samsun’da, Tokat’ta, Ordu’da, Türkiye’nin her yerinde kulüpler var ancak, en büyük kulüplerinden biri olduğumuzu söylüyorum. Şunun için; Kahramanmaraş’ta altyapımız var, yıldızlar var, gençler var, süper ligde varız. Yine yeni bir grekoromen takımı kurduk, orada da ikinciliğe çıkma müsabakalarında şampiyon olduk. Ama bu saydığımız yıldızları, minikleri, gençleri ve büyükleri diğer kulüplerde, bir ya da iki tane var. Yani bünyesinde bizim bütün kategorileri topluyor Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi. Kahramanmaraş’ta 20’ye yakın antrenörümüz var. Kahramanmaraş’ta son derece iyi güreşçiler var ve Türkiye’nin her tarafında da Kahramanmaraş’ı temsil etmektedirler. Önceki gün Amasya’da yaptığımız güreşlerde üçüncü olarak kupayı aldık. Önümüzdeki hafta içerisinde Erzurum’da U23 Türkiye Şampiyonası var, orada yine muhtemelen birinci ya da ikinci olabiliriz. Ondan sonraki hafta Çorum’da yine Türkiye Şampiyonası var, orada da iddialıyız. Bu kapsam da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de kendi memleketini temsil etmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un büyük destekleri oldu. O yüzden bu desteklerle daha iyi yerlere geleceğiz” dedi.
Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz