Oldukça çekişmeli ve büyük bir heyecan içerisinde geçen maçlarda, takımlar bir birine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele ediyor. A ve B grubu olmak üzere 18 takımın katılımıyla 21-22 Ekim tarihlerinde başlayan Büyükler Ligi’nde 3. Hafta maçları geride kaldı. Ligin ilk 2 haftası bol gollü geçerken 3. Hafta maçında ise 17 gol atıldı. 3. Hafta karşılaşmaları, Batıpark, Pazarcık, Afşin, Saim Çotur ve Elbistan sahalarında oynandı. Çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı oynatılan 1. Amatör Küme Büyükler Liginde sezon sonunda puan cetvelinde gruplarında birinci ve ikinci sırayı alan toplam 4 takımın katılımı ile Play-Off maçları yapılacak. Grubunda son sırayı alan takımlarda doğrudan 2. Amatör Küme’ye düşecekler.
 

KÜMBETSPOR SERİYE TAKTI

Ligin 3. Haftasına kentin efsane Kulüpleri arasında yer alan Kümbetspor, 9 puanla lider olarak giriyor. Sezonun 3. Hafta maçında grubun zayıf takımlarından Kahramansarayspor ile Vali Saim Çotur Futbol sahasında karşı karşıya gelen Mavi-siyahlılar, maçın ilk yarısında bulduğu gol ile rakibini zorda olsa 1-0 yendi. Kümbetspor, aldığı bu galibiyetle üçte üç yaparak 9 puanla A grubunda liderliğe oturdu.

TÜRKOĞLU MAÇ OYNAMADI

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Türkoğlu Belediyespor ise, haftayı maç oynamadan geçirdi. Sakaryaspor’un ligden çekilmesi nedeniyle 3. Haftayı maç oynayarak 3 puan alan Türkoğlu temsilcisi, puanını 6’ya yükseltti.

DUMLUPINAR-AFŞİN YENİŞEMEDİ

Grubun bir başka maçı ise Afşin İlçesinde oynandı. Afşin ilçe stadında oynanan maçta Afşin Belediyespor ile Dumlupınarspor takımları kozlarını paylaştı. Her iki takımında mutlak 3 puana ihtiyacı olan maçta, Dumlupınarspor, ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Maçta oldukça üstün bir oyun ortaya koymasına karşın Dumlupınarspor, maçın son dakikalarında penaltı atışından kalesinde golü gördü ve 90 dakika sonu 1-1 eşitlikle tamamlandı.

MAÇ YARIDA KALDI

Geçen sezon Kahramanmaraş 2. Amatör Küme Büyüklerde şampiyon olarak 1. Amatöre yükselen ve bu sezonda yine şampiyonluğu göğüslemek isteyen Ekinözü Celaspor, ligin 3. Hafta maçında Elbistan Stadyumunda KM Gençlerbirliğispor’u konuk etti. Maçı Ekinözü Celaspor takımı 1-0 önde götürdüğü esnada 77.dakikada bir futbolcunun hakeme saldırısı sonrası maç yarıda kaldı. Yapılan bu saldırı nedeniyle kural gereği Ekinözü Celaspor takımının 3-0 hükmen mağlubiyetine karar verilebilir.

PAZARCIK AKSUSPOR LİDERLİĞİ BIRAKMIYOR

B grubunda Pazarcık Aksuspor liderliğini sürdürdü. Geçen sezon şampiyonluğu Play-Off maçlarında kaçıran ve bu sezon işi daha sıkı tutan Pazarcık temsilcisi, ligde üçüncü galibiyetini elde etti. Mavi-beyazlılar, Pazarcık Celal Tekşen Stadında grubun zayıf takımlarından As Vefa’yı konuk etti. Maça iyi başlayan Pazarcık Aksuspor, 13. Dakikada bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Maçta önde olmanın avantajını ikinci yarıda iyi değerlendiren Mavi-beyazlılar, maçın 47, 53 ve 75’inci dakikalarında bulduğu gollerle 90 dakikayı 4-0 önde tamamlayarak, adeta seriye taktı. Pazarcık temsilcisi aldığı bu galibiyetle puanını 9 yaparak liderliği bırakmadı.

GOL SESİ ÇIKMADI

Grupta diğer bir Pazarcık takımı olan Kartalkayaspor ise kendi evinde Çağlayanceritspor’u ağırladı. Her iki takımında mutlak 3 puana ihtiyacı olan maç, Pazarcık Celal Tekşen Stadında oynandı. Maç boyunca kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çeken iki takımın mücadelesi 0-0 beraberlikle tamamlandı.

ELBİSTAN DEPLASMANDA GALİP

Maddi imkânsızlık nedeniyle zor günler yaşayan Elbistanspor, Maraşgücüspor’a konuk oldu. Saim Çotur Futbol sahasında oynanan maçın başlama vuruşunu konuk ekip Elbistanspor yaptı. Saha ve seyirci desteğini arkasına olan Maraşgücüspor, daha maçın 5. Dakikasında rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Maçta öne geçmesine karşın kendi yarı sahasına çekilen Maraşgücspor, 15. Dakikada kalesinde golü gördü. Maçta beraberliği yakalayan Elbistan temsilcisi, atak üstüne atak geliştirirken, bu ataklardan birinde ise 42. Dakikada golü bularak ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısında ise her iki takımın atakları sonuç vermezken karşılaşmayı Elbistanspor, 2-1 kazandı.

BÜYÜKSIRSPOR GALİBİYETLE TANIŞTI

Grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Büyüksırspor ve Bertizspor takımları Batıpark Futbol sahasında karşı karşıya geldi. Büyüksırspor, maçın 12. Dakikasında 1-0 öne geçerken, Bertizspor bu gole 31. Dakikada karşılık vererek durumu 1-1 yaptı. İlk yarıda bu skorla sona erdi. Maçın ikinci yarısında Büyüksırspor fırtınası esti. Maçın 52. Dakikasında Penaltı atışından yararlanamayan Toruncu-beyazlılar, maçın 61 ve 89’uncu dakikalarında rakibi kalesinde bulduğu goller ile haftayı 3-1’lik galibiyetle kapattı. Büyüksırspor, elde ettiği bu önemli galibiyetle 3 puanla tanışabildi.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz