Büyükler liginin ilk yarısı hafta sonu oynanan 9’uncu hafta maçları ile tamamlanırken A grubunda Türkoğlu Belediyespor, Bgrubunda ise Pazarcık Aksuspor ilk yarıyı lider olarak tamamlayan takımlar oldu. Ligde ikinci yarı karşılaşmaları 2 haftalık aradan sonra tekrar başlayacak.

Toplam 18 takımın katıldığı 1.  Amatör Küme Büyükler Ligi A ve B grubundan oluşurken, Lig 21-22 Ekim 2017 Tarihinde oynanan ilk hafta karşılaşmaları ile başlamıştı. Hafta sonu sezonun ilk yarısının son maçları çekişmeli karşılaşmalara sahne olurken, 8 maçta toplam 40 gol atıldı. A grubunda Türkoğlu Belediyespor, B grubunda ise Pazarcık Aksuspor ilk yarıyı lider olarak tamamladı. Çift devreli lig usulüne göre oynanan karşılaşmalarda gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar Play-Off maçları oynamaya hak kazanacak. Grubunda son sırayı alan takımlarda doğrudan 2. Amatör Kümeye düşecek. Geçtiğimiz sezon Play-Off maçları sonunda şampiyonluğu Türkoğlu Belediyespor elde etmiş ve Bölgesel Amatör Lige yükselme baraj maçında Fidanspor’a mağlup olmuştu.
 

40 GOL ATILDI
Kahramanmaraş 1. Amatör Küme takımları arasında oynanan karşılaşmalar her hafta birbirinden çekişmeli maçlara sahne olurken, her hafta bol gollü geçen karşılaşmalarda bu hafta ise diğer haftalara göre daha fazla gol çıktı. Bu durumla birlikte oynanan 9. Hafta karşılaşmalarında 8 takım mücadele ederken, 8 maçta toplam 40 gol çıktı. 40 golün 10 golüne katkı yapan Pazarcık Aksuspor, rakibi Bertizspor’u farklı şekilde mağlup ederek haftanın en farklı skorunu elde etti.

A GRUBU LİDERİ TÜRKOĞLU

A grubunda hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Türkoğlu Belediyespor, adım adım Play-Off’a gidiyor. Grubunda Lider olarak bulunan Mavi-Beyazlılar, bu sezon oynadığı 8 maçın 7 sini kazanıp birinde berabere kalarak 22 puanla A grubunun liderliğini bırakmadı.

ANDIRIN YEŞİLDAĞSPOR PLAY-OFF’U HEDEFLİYOR

Grubun bir başka takımı Andırın Yeşildağspor’da aldığı galibiyetlerle şampiyonluğun güçlü adaylarından olduğunu gösteriyor. Hafta sonu kendi sahasında konuk etti rakibi Kümbetspor’u 4-0 mağlup eden Mavi-Beyazlılar, iyi bir sezon geçiriyor. Bu sezon oynadığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak 18 puanla ikinci sırada bulunan Andırın Yeşildağspor, Play-Off’u hedefliyor.


PAZARCIK AKSUSPOR DOLUDİZGİN
Geçen sezon Bölgesel Amatör Lige çıkmayı Play-Off maçlarında kaybeden Pazarcık Aksuspor, bu sezon işi daha sıkı tutuyor. İlçe Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’ında büyük destek verdiği Mavi-Beyazlılar, ligde son oynadığı Bertizspor maçını 10-0 gibi farklı bir skorla kazanarak Play-Off yolunda önemli bir adım attı. Pazarcık temsilcisi, B grubunda oynadığı 8 maçın 8’ini de kazanarak, ilk yarıyı 24 puanla lider olarak tamamladı. Pazarcık Aksuspor, ikinci yarıya daha güçlü çıkma planları yapıyor.

ELBİSTAN ŞAMPİYONLUĞU ZORLUYOR

Bir zamanlar Kahramanmaraş’ı Bölgesel Amatör Ligde temsil eden ve maddi imkânsızlık nedeni ile tekrar 1. Kümede mücadele eden Elbistan Belediyespor, eski günlerine doğru gidiyor. Elbistan Belediyespor, grubunda oynadığı 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı, toplamda 19 puanı bulunan Elbistan Belediyespor, grubunda lider durumda bulunan Pazarcık Aksuspor’dan sonra 2’inci sırada bulunuyor.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz