2018-2019 sezonu Büyükler Ligi, 28 Ekim Pazar günü oynanan ilk hafta maçları ile başlarken, hafta sonu ise ligde 3. Hafta karşılaşmaları oynandı. Toplam 20 takımın katıldığı 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A ve B grubu olmak üzere 2 grupta deplasmanlı oynanıyor. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak olan karşılaşmalarda gruplarında ilk 3 sırayı alan takımlar Play-Off maçları oynamaya hak kazanacak. Grubunda son 2 sırayı alan takımlarda doğrudan 2. Amatör Kümeye düşecek. Ligde 3. Hafta maçlarında 9 karşılaşmada 34 gol atılırken, haftanın en farklı skorunu A grubu takımlarından rakibi Uludazspor’u 7-0 yenen Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü elde etti.

BÜYÜKŞEHİR TUTULMUYOR

Geçtiğimiz sezon Kahramanmaraş 2. Amatör Küme Büyükler Liginde namağlup şampiyon olarak 1. Amatör Kümeye yükselen Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bu sezon A grubunda adeta durdurulamıyor. Oynadığı İlk 2 maçta 6 puan çıkartmayı başaran mavi-beyazlılar, 3. Hafta maçında ise Batıpark Futbol Sahasında Uludazspor ile karşılaştı. Rakibini 7-0 mağlup etmeyi başaran Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü takımı, puanını 9’a yükseltti. Büyükşehir Belediye Gençlikspor'a galibiyeti getiren golleri Coşkun Güney [3] İbrahim Karasu [2] Ertuğrul Kesmepaludu ve Mehmet Ali Kepek kaydetti.

ANDIRIN YEŞİLDAĞSPOR EVİNDE FARKLI

A grubunun en iddialı takımlarından olan ve ligin 2. Hafta maçını erteleme dolayısıyla boş geçiren Andırın Yeşildağspor, 3. Haftada kendi saha ve seyircisi önünde Büyüksırspor’u konuk etti. Andırın İlçe Stadında oynanan müsabakanın ilk yarısını 1-0 önde kapatan Andırın Yeşildağspor'da Erdem Kaba [2], Buğra Gökşen, Abdullah Kürtül, Hasan Temiz ve Kutay Aksu galibiyeti getiren golleri atarken Andırın temsilcisi maçı 6-0 kazandı. Bu sonuçla oynadığı 2 maçta 2'de 2 yapan Andırın Yeşildağspor, 1.Küme Büyükler A grubunda 6 puanla 2.sırada yer alırken, Büyüksırspor ise 3 puanda kaldı.

PUANLAR PAYLAŞILDI

Ligin 3. Hafta maçında kentin Köklü Kulüplerinden olan Dumlupınarspor, AS Vefa ile kozlarını paylaştı. Vali Saim Çotur Stadyumunda oynanan maçta, 38.dakikada AS Vefa Bekir Gülebenzer'in golü ile ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Erdağ İnşaat Dumlupınarspor bu gole 82.dakikada Fatih Topal ile karşılık verdi ve müsabaka 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Erdağ İnşaat Dumlupınarspor, A grubunda 2 puanla 3.sırada yer alırken, AS Vefa ise 4 puan ve averajla 5.sırada yer alıyor.

KAHRAMANSARAY, KÜMBET YENİŞEMEDİ

Geçtiğimiz hafta rakibi KM Gençlerbirliğispor’a 5 gol atan Kahramansarayspor, 3. Haftada Kümbetspor ile karşılaştı. Doğukent Futbol sahasında oynanan maç, 2-2’lik beraberlikle tamamlandı. Alınan bu sonuçla Kahramansarayspor, puanını 4 yaparken, Kümbetspor, 4 puanda kaldı.

KM GENÇLERBİRLİĞİ 1 PUAN ALDI

Grubun bir başka maçında KM Gençlerbirliği, Ekinözü Cela Belediyespor’u ağırladı. Saim Çotur Futbol sahasında oynanan maçın 30.dakikasında Gençlerbirliği Ali Arslan ile 1-0 öne geçti, 35. ve 42.dakikada Cemal Eren ile Ekinözü Cela Belediyespor 2-1 öne geçti. ilk yarı da bu skorla sona erdi. Gençlerbirliği ikinci yarıda Hakan Kazpınar ile 2-2 eşitliği sağladı. Müsabakanın 60.dakikasında Ekinözü Cela Belediyespor'da Mahmut Aydın kırmızı kart gördü ve 90 dakika sonu beraberlikle tamamlandı.

FERHUŞ KARACASUSPOR, MARAŞSPOR MAÇINDAN GOL SESİ ÇIKMADI

B grubunda Ferhuş Karacasuspor ile Maraşspor Saim Çutur Futbol sahasında karşılaştı. Maç boyunca her iki takımda kontrollü oyunu elinden bırakmazken 90 dakika sonu gol sesi çıkmadı ve takımlar puanları paylaştı. Bu sonuçla Ferhuş Karacasuspor, B grubunda 7 puan ve averajla ligde zirvede yer alırken, Maraşspor ise 5 puanla 5.sırada yer alıyor.

TÜRKOĞLU 3 PUANI TEK GOLLE ALDI

Geçtiğimiz yılın flaş takımlarından olan Türkoğlu Belediyespor, bu sezonda işi sıkı tutuyor. B grubunun 3.haftasında Pazarcık Kartalkayaspor’u golcüsü Mehmet Güneş'in golüyle 1-0 mağlup eden Türkoğlu temsilcisi puanını 7’ye yükseltti. Türkoğlu Belediyespor müsabaka öncesinde her türlü koşullarda sahada görevlerinin başında olan polisler ile birlikte takım fotosu çektirdi. Pazarcık Kartalkayaspor ise 6 puanla 4.sırada yer aldı.

ANADOLU GENÇLİKSPOR FARKLI KAZANDI

Anadolu Gençlikspor, Afşin Belediyespor'u konuk etti. Batıpark Futbol sahasında oynanan karşılaşmanın 90 dakikası Anadolu Gençlikspor’un 5-1’lik galibiyetiyle tamamlandı.Anadolu Gençlikspor'a galibiyeti getiren golleri Ahmet Ak, Mehmet Traş, Onur Küçükkaya, Alperen Alyas ve Ömer Aşcı attı. Afşin Belediyespor'un tek golünü ise Ali Özer attı. Anadolu Gençlikspor 7 puan ve averajla 2.sırada yer alırken, Afşin Belediyespor ise 1 puanla 9.sırada yer alıyor.

PAZARCIK AKSU BELEDİYESPOR İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Geçen sezon 1. Amatör Kümede Play-Off oynayan Pazarcık Aksu Belediyespor, 3. Hafta maçında Arsan Sümersporla Batıpark Futbol sahasında karşılaşırken, Pazarcık temsilcisi rakibini 5-1 mağlup ederek, sezonun ilk galibiyetini aldı. Müsabakada, Pazarcık Aksu Belediyespor'a galibiyeti getiren golleri Ali Yeşiltaş [3], Ahmet Nedimoğlu ve Ömer Percin attı.

Haber: Mesut Benli


 


 

Editör: Mahmut Beyaz