Geçtiğimiz sezonlara oranla bu yıl Büyükler Ligine katılan takımların sayısında artış yaşanırken, Kulüpler sezon öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Genelde 3,5 Kulübün şampiyonluk için transfer yaptığı ligde, bazı Kulüpler ise kendi alt yapısından yetiştirdiği ve elindeki mevcut kadroyla lige katıldı. Geçtiğimiz Pazar günü start alan Büyükler Ligi, 18 takımın katılımıyla A ve B grubu olmak üzere 2 Grup’ta oynanıyor. Ligde ilk hafta maçları birbirinden çekişmeli maçlara sahne olurken, karşılaşmalar, Elbistan, Batıpark, Vali Saim Çotur ve Pazarcık sahalarında oynandı. Çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı oynatılan 1. Amatör Küme Büyükler Liginde sezon sonunda puan cetvelinde gruplarında birinci ve ikinci sırayı alan toplam 4 takımın katılımı ile Play-off maçları yapılacak. Grubunda son sırayı alan takımlarda doğrudan 2. Amatör Küme’ye düşecekler.

LİDER KM GENÇLERBİRLİĞİ

Büyükler Lig A grubunda haftanın en farklı skorunu KM Gençlerbirliğispor elde etti. Güçlü alt yapısı ile dikkat çeken ve yaptığı transferlerle grubun iddialı takımları arasında bulunan Kahramansarayspor ile Vali Saim Çotur futbol sahasında karşı karşıya gelen KM Gençlerbirliğispor, rakibini 3-0 yenmesini bildi. Aldığı galibiyetle sezona iyi bir başlangıç yapan Kırmızı-siyahlılar, aynı zamanda da ilk hafta liderlik koltuğuna oturdu.

ANDIRIN DEPLASMANDA GALİP

Grubun bir başka maçında ise Geçtiğimiz sezon 1. Amatör Kümede grubunu lider bitirip Play-Off maçları oynamaya hak kazanan Afşin Belediyespor, kendi sahasında Andırın Yeşildağspor’u konuk etti. Yeni sezonda hedefini şampiyonluk olarak belirleyen ve yaptığı transferlerle dikkat çeken Andırın temsilcisi, Afşin İlçe Stadından oynanan maçta rakibini 3-1 mağlup etmesini bildi.

EKİNÖZÜ İDDİALI

2016-2017 futbol sezonunda 2. Amatör Kümeyi namağlup şampiyon olarak tamamlayan Ekinözü Cela Belediyespor, Elbistan İlçe Stadında Mağralı Fidanspor’u ağırladı. İlçe Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’in büyük destek verdiği Ekinözü Cela Belediyespor, bu sezon yine şampiyonluğu hedefliyor. Sezonun ilk hafta maçında Mağralı Fidansporla karşı karşıya gelen Turuncu-beyazlılar, rakibini 3-1 yenerek sezona galibiyetle başladı.

KÜMBETSPOR HÜKMEN GALİP

Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden ve sezon sonunda da küme düşen Sakaryaspor, haftanın ilk maçında Kümbetsporla Batıpark futbol sahasında karşı karşıya gelecekti. Sakaryaspor, oynanacak bu maça çıkmazken hükmen 3-0 mağlup sayıldı.

B GRUBU LİDERİ PAZARCIK AKSUSPOR OLDU

Büyükler Ligi B grubunda haftanın en farklı skorunu ise Pazarcık Aksuspor, elde etti. Geçtiğimiz sezonun iddialı takımları arasında yer alan Pazarcık temsilcisi, bu sezonda iddiasını sürdürüyor. Ligin ilk hafta maçında kendi sahasında Elbistanspor’u konuk eden Pazarcık Aksuspor, maçtan 6-0’lık gibi farklı skorla ayrılmasını bildi. Pazarcık temsilcisi elde ettiği bu farklı skorla B grubunda sezonun ilk haftasında liderlik koltuğuna oturdu.

KARTALKAYA BU SEZONDA İDDİALI

Diğer bir Pazarcık temsilcisi ise kendi saha ve seyircisi önünde grubun zayıf takımlarından Bertizspor’u konuk etti. Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda şampiyonluk yarışında ‘bende varım’ diyen Pazarcık Kartalkayaspor, maçın her iki yarısında da bulduğu gollerle rakibini 6-1 yendi.

MARAŞGÜCÜ GALİBİYETLE BAŞLADI

Kadın futbol takımıyla Kahramanmaraş’ın ismini duyuran Maraşgücüspor ‘da, sezonun ilk maçında Batıpark futbol sahasında grubun zayıfı takımlarından Uludazsporla karşılaştı. Her iki takımda sahaya oldukça genç bir kadro ile çıkarken, Maraşgücüspor, rakibini 3-2’lik bir skorla geçti.

ÇAĞLAYANCERİT, AS VEFA YENİŞEMEDİ

Geçen sezon iyi bir yapılanmaya giden ve 2. Amatör Kümede şampiyon olarak 1. Amatör Kümeye yükselen Çağlayanceritspor’da, As Vefa'ya konuk oldu. Bu sezonda hedefini Büyükler Liginde şampiyonluk olarak belirleyen Mavi-beyazlılar, rakibi ile Vali Saim Çotur futbol sahasında karşılaştı. 90 dakika sonu 2-2 beraberlikle tamamlandı.

AMATÖRE DESTEK VERİLMİŞTİ


Kahramanmaraş’ta amatör spor kulüplerinin en önemli ihtiyaçlarından biri olan spor malzemeleri merkez ilçe belediyeler ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan yardımlarla karşılandı. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda amatör spor kulüplerine yardım yapan Onikişubat, Dulkadiroğlu Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş’ta yer alan amatör kulüpler ayakkabı, forma, şort, krampon, kaleci eldiveni ve tozluktan oluşan yardım paketi verildi. Sezon öncesi verilen malzemeler takımların ihtiyacını büyük ölçüde gidermiş oldu.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz