Kahramanmaraş 1. Amatör Kümede Büyükler Liginde 2018-2019 futbol sezonu heyecanı 28 Ekim Pazar günü oynanan ilk hafta maçları ile start almıştı. Toplam 20 takımın katıldığı 1.  Amatör Küme Büyükler Ligi A ve B grubu olmak üzere 2 grupta deplasmanlı oynanıyor. Çift devreli lig usulüne göre oynanan karşılaşmalarda gruplarında ilk 3 sırayı alan takımlar Play-Off maçları oynamaya hak kazanacak. Grubunda son 2 sırayı alan takımlarda doğrudan 2. Amatör Kümeye düşecek. Ligde hafta sonu 4. Hafta müsabakaları geride kaldı. Her iki grupta oynanan 9 maçta kaleleler 49 gol görürken, haftanın en farklı skorunu ise rakibi Uludazspor’u 6-0 yenen Andırın Yeşildağspor elde etti.

GOL VAR, GALİBİYET YOK

A grubunda ligin ilk 3 maçını galibiyetle kapatan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 4. Haftada Dumlupınarspor ile karşılaştı. Fatih Eskalen'in yönettiği müsabakada, Dumlupınarspor 18.dakikada Ahmet Baltacı'nın golü ile 1-0 öne geçti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 20. dakikada İbrahim Karasu ile eşitliği sağladı, 45+3. dakikada Mehmet Ali Kepek'in golü ile skoru 2-1 yaptı ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Dumlupınarspor'da, 85. dakikada Erkan Akkaya skoru 2-2'ye getiren golü attı. Grubunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 10 puanla 1. sırada yer alırken, Dumlupınarspor ise 6 puanla 4.sırada yer alıyor.

ANDIRIN YEŞİLDAĞSPOR DEPLASMANDA GALİP

A grubunun iddialı takımlarından olan Andırın Yeşildağspor, deplasmanda Uludazspor'a konuk oldu. Merkez 1 Stadında oynanan ve Ali Karatutlu'nun yönettiği müsabakada Andırın Yeşildağspor, 3-0 önde kapattı Erdem Kaba 4, Savaş Şekerci ve Ümit Akkaya’nın golleriyle rakibini 6-0 mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü. Oynadığı 3 maçta 15 gol atan Andırın Yeşildağspor, 9 puanla 2.sıraya yerleşirken, Uludazspor ise 4 maçta henüz puanla tanışamadı ve 10.sırada yer aldı.

EKİNÖZÜ CELA, YENİ STADINDAKİ İLK MAÇINDA 3 PUAN ALDI

A grubunun bir başka takımı Ekinözü Cela Belediyespor, yeni tamamlanan stadında ilk maçını Kahramansarayspor ile oynadı. Ekinözü Cela Belediyespor, ilk kez taraftarı önünde oynadığı müsabakayı 16. ve 75.dakikada Halil Yılmaz'ın golleri ile 2-0 kazanarak 3 puanın sahibi oldu.

AS VEFA 1 ATTI,  3 ALDI

Batıpark Futbol sahasında AS Vefa Kümbetspor ile kozlarını paylaştı. Mustafa Barman’ın yönettiği müsabakayı AS Vefa, 40.dakikada Enver Karadoğan'ın golü ile Kümbetspor'u 1-0 mağlup etti. Alınan bu sonuçla AS Vefa, 7 puanla 3.sıraya yerleşirken, Kümbetspor 3 puanda kaldı.

7 GOLLÜ MAÇIN GALİBİ GENÇLERBİRLİĞİ

KM Gençlerbirliğispor, Batıpark Futbol sahasında Büyüksırsporla karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan Gençlerbirliğispor, ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Maçın ikinci yarısında da adeta gol yağmuru olan karşılaşmada Gençlerbirliği, sahadan 4-3 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

 PAZARCIK AKSUSPOR EVİNDE İLK KEZ KAZANDI

B grubunda mücadele eden Pazarcık Belediye Aksuspor, kendi saha ve seyircisi önünde Ferhuş Karacasuspor'u konuk etti. Pazarcık Stadında oynanan ve Ökkeş Gönen'in yönettiği müsabakada ev sahibi ekip, maçı 3-2 kazanarak, bu sezon kendi sahasında ilk galibiyetini aldı. Pazarcık Belediye Aksuspor,  6 puanla 5. sıraya yükselirken, Ferhuş Karacasuspor ise 7 puanla 4.sırada yer alıyor.

AFŞİN BELEDİYESPOR TEK GOLLE 3 PUAN ALDI

Ligin 4. Hafta maçında sahasında Arsan Sümerspor’u ağırlayan Afşin Belediyespor, maçın ilk yarısında bulduğu golle rakibini 1-0 mağlup ederek hanesine 3 puan yazdırdı. Afşin Belediyespor, elde ettiği bu galibiyetle 4 puanla 7. sıraya yükselirken, Arsan Sümerspor ise 3 puanla 9.sırada yer aldı.

MARAŞSPOR, ZİRVEYİ TAKİBE DEVAM EDİYOR

Ligde oldukça genç bir kadro ile mücadele eden Maraşspor, Doğukent Futbol sahasında Çağlayanceritspor’u ağırladı. Halil İbrahim Aydın'ın yönettiği müsabakada, Berkant Işıklı ile 44.dakikada 1-0 öne geçen Maraşspor, ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarıda Çağlayanceritspor, 55.dakikada Cebrail Çetinkaya ile eşitliği sağladı. 62.dakikada Çağlayanceritspor'da, Cebrail Çetinkaya ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Maraşspor 65 ve 77. dakikalarda İrfan Kenger'in golleri ile sahadan 3-1 galip ayrıldı ve zirve takibini sürdürdü.

 ANADOLU GENÇLİK AVERAJLA LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Anadolu Gençlikspor, Batıpark Stadında Pazarcık Kartalkayasporla karşılaştı. Müsabakaya hızlı başlayan taraf Pazarcık temsilcisi olurken İsa Çiçek'in penaltıdan attığı gol ile Pazarcık Kartalkayaspor, 1-0 öne geçti, Anadolu Gençlikspor bu gole Sefa Çınarlıdere ile karşılık verdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi. Anadolu Gençlikspor, ikinci yarıda Alperen Alyans, Ahmet Ak, Sefa Çınarlıdere,  Mutlu Can Kuzu ve Ahmet Ak'ın golleriyle 6-1 öne geçti. Pazarcık Kartalkayaspor'da İsa Çiçek maçın skorunu belirleyen golü attı ve müsabaka 6-2 tamamlandı. Anadolu Gençlikspor,  10 puan ve averajla 1. sıraya yükselirken, Pazarcık ise 6 puanla 6.sırada yer alıyor.

HABER: TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz