Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligi’nde sezonun ilk yarısı hafta sonu oynanan maçlarla tamamlandı.

 2016-2017 futbol sezonu Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligi 27 Kasım 2016 tarihinde oynanan maçlarla start almıştı. Toplam 15 takımın katıldığı Büyükler Ligi A ve B grubu olmak üzere 2 grupta oynanıyor. Hafta sonu da ligin 8. Haftası ve ilk yarının son karşılaşmaları birbirinden çekişmeli maçlara sahne olurken maçlar Batıpark, Afşin, Elbistan ve Pazarcık sahalarında oynandı. Sezonun ilk yarısını A grubunda Dumlupınarspor, B grubunda Pazarcık Aksuspor lider olarak tamamladı. Ligin ikinci yarı karşılaşmaları önümüzdeki hafta oynanacak olan maçlarla başlayacak.

A GRUBU LİDERİ DUMLUPINARSPOR

A grubunu lider olarak tamamlayan Kahramanmaraş’ın köklü Kulüplerinden Dumlupınarspor, hafta sonu Pazarcık Kartalkayaspor’a konuk oldu. Oynanan bu maçta iyi futbolunu sahaya yansıtan yeşil-beyazlı ekip Dumlupınarspor, maçın her iki yarısında da bulduğu goller ile rakibini 3-0 mağlup etmeyi başardı. Böylelikle Dumlupınarspor, sezonun ilk yarısın namağlup 19 puanla lider olarak tamamladı.

AFŞİN BELEDİYESPOR İLK YARIYI GALİBİYETLE KAPATTI

A grubunda ikinci sırada bulunan Afşin Belediyespor ise, KM Gençlerbirliğispor’u konuk etti. Afşin futbol sahasının karla kaplı olması nedeniyle Elbistan ilçesinde oynanan karşılaşmada Afşin Belediyespor, rakibini 2-0 yendi. Afşin Belediyespor, aldığı bu galibiyetle puanını 19’a yükseltirken averajla ikinci sırada yer aldı.

KAHRAMANSARAY HAFTAYI MAÇ OYNAMADAN GEÇİRDİ

Grubun diğer takımı Kahramansarayspor da, Sağlıkspor’un ligden çekilmesi sonrası haftayı maç oynamadan geçirerek 3 puanın sahibi oldu. Haftaya 9 puanla 5’inci sırada giren Kahramansarayspor, KM Gençlerbirliğispor’un mağlup olması sonrası puanını 12’ye yükselterek 4’üncü sıraya yükseldi. Grupta 3 puanla son sırada bulunan Uludazspor, haftayı BAY olarak geçirdi.

B GRUBU LİDERİ PAZARCIK AKSUSPOR

Pazarcık Aksuspor, ilk yarının son hafta maçında Elbistan Belediyespor’u deplasmanda 3-0 mağlup etti. Geçtiğimiz sezon Kahramanmaraş 2. Amatör Küme Büyükler Liginde şampiyon olarak 1. Amatör Küme’ye yükselen Pazarcık Aksuspor, ligde fırtına gibi esiyor. Bu sezon oynadığı 8 maçta hiç mağlubiyeti bulunmayan Pazarcık temsilcisi, B grubunda 22 puanla sezonun ilk yarısını lider olarak tamamladı.

TÜRKOĞLU BELEDİYESPOR İKİNCİ SIRADA YER ALDI

Bu sezon hedefini Bölgesel Amatör Lig (BAL) olarak belirleyen bir başka ilçe takımlarından Türkoğlu Belediyespor da hafta sonu Batıpark futbol sahasında Maraşgücüspor ile karşılaştı. Mavi-beyazlılar, bu maçı 2-0 kazanmasını bildi. Türkoğlu Belediyespor, aldığı bu galibiyetle puanını 19’a yükselterek grubunda ikinci sıradaki yerini korudu.

BÜYÜKSIR KAZANDI

Ligde oldukça genç bir kadro ile mücadele eden Büyüksırspor ise Batıpark futbol sahasında Bertizsporla karşılaştı. İlk yarısı 1-1 tamamlanan mücadelede ikinci yarıda bir gol bulan Büyüksırspor, maçı 2-1 kazanarak sezonun ilk yarısını galibiyetle kapattı. Büyüksırspor, aldığı bu galibiyetle puanını 12 yaptı.

ARSAN, KÜMBET YENİŞEMEDİ

Bu sezon oynadığı maçlarda hiç galibiyeti bulunmayan Arsan Sümerspor, Kümbetspor ile karşılaştı. Her iki takımda girdiği pozisyonları cömertçe harcarken 90 dakika sonu 0-0 eşitlikle tamamlandı. Bu sonuçla Kümbetspor, puanını 8’e yükseltirken, Arsan Sümerspor da, puanını 3’e yükseltti.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz