Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Liginde heyecan son hızıyla devam ederken, ligde önceki gün oynanan maçlarla 12. hafta geride kaldı.

2016-2017 futbol sezonu Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligi 27 Kasım 2016 tarihinde oynanan maçlarla start almıştı. Toplam 15 takımın katıldığı Büyükler Ligi A ve B grubu olmak üzere 2 grupta oynanıyor. Ligin bitimine son iki maç kılırken, lig sonunda ilk 3 sırayı alan takımlar Bölgesel Amatör Lige yükselme Play-Off maçları oynaya hak kazanacak. Ligde son haftalar yaklaştıkça heyecan daha da arkaya devam ederken önceki gün A ve B grubunda 6 karşılaşma oynandı. Oynanan bu karşılaşmalarda 28 gol atılırken A grubunda Dumlupınarspor, B grubunda ise Pazarcık Aksuspor takımları lider konumda bulunuyor.

A GRUBUNDA 2 MAÇ OYNANDI

A grubu lideri Dumlupınarspor ve ikinci sırada yer alan Afşin Belediyespor takımları haftayı maç oynamadan geçirirken, grupta üçüncü sırada bulunan Pazarcık Kartalkayaspor, Saim Çotur Futbol sahasında Uludazspor’u 4-2 mağlup ederek Play-Off yolunda önemli bir galibiyet aldı. Uludazspor ise, 6 puanla ligin son sırasındaki yerini korudu. Grubun diğer önemli bir maçında da yine Play-Off iddiasını sürdürmek isteyen KM Gençlerbirliğispor ile Kahramansarayspor, takımları Batıpark Futbol sahasında karşılaştı. Karşılaşmaya oldukça iyi başlayan KM Gençlerbirliğispor, maçın 3. Dakikasında rakibi karşısında 1-0 öne geçti. İlk yarının sonlarına doğru KM Gençlerbirliği’nden bir oyuncu kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Maçın ilk yarısı da KM Gençlerbirliği’nin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda sahada 10 kişi mücadele eden KM Gençlerbirliği rakibin atıklarına boyun eğdi. Rakibinin üstünü üstüne giden Kahramansarayspor, geliştirdiği bir atakta golü bularak maçta 1-1’lik eşitliği yakaladı. Bulduğu beraberlik golünden sonrada rakibini kendi yarı sahasına hapseden Kahramansarayspor, girdiği birçok pozisyonu da gole çeviremedi ve maç sonu 1-1’lik beraberlikle tamamlandı.


 

B GRUBUNDA 4 MAÇ OYNANDI

Bu grubunda oynanan maçlarda ise haftanın en önemli karşılaşması Türkoğlu Belediyespor ve Pazarcık Aksuspor arasında oynandı. B grubunda Pazarcık Aksuspor lider Türkoğlu Belediyespor’da ikinci sırada yer alıyor. Play-Off’a kalma maçında bu önemli mücadele de takımlar 1-1 berabere kalarak sahadan 1’er puanla ayrıldı. Puan sıralamasında üçüncü sırada bulunan Elbistan Belediyes ise, Batıpark Futbol sahasında karşılaştığı grubun zayıf takımlarından Kümbetspor’u 4-2 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı. Elbistanspor, bu sonuçla grubunda üçüncü sıradaki yerini korudu. Günün diğer maçında grubun son sırasında bulunan ve küme düşmeme mücadele veren Bertizspor, rakibi Maraşgücüspor’u 3-2 mağlup ederek rahat bir nefes aldı. Grubun bir başka maçında Arsan Sümerspor, rakibi Büyüksırspor’u 7-0 yenmesini bildi.

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Mahmut Beyaz