Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligi Play-Off grubunda 2015-2016 futbol sezonunun son maçı Fidanspor ve Sakaryaspor arasında oynandı.
Bölgesel Amatör Lig (BAL)’a çıkmayı haftalar önce garantileyen Fidanspor ve Sakaryaspor, prestij maçında karşı karşıya geldi. Bu sezon hedeflerini Bölgesel Amatör Lig (BAL) olarak belirleyen ve bu doğrultuda da hedefine ulaşan iki takım hafta sonu Play-Off’un son hafta maçında karşılaştı. Karşılaşma öncesinde iki takım oyuncuları da sahaya çıkarken el ele tutuşarak birlik beraberlik mesajları verdi. BAL’a çıkmayı haftalar öncesi garantileyen iki takım Batıpark futbol sahasında karşılaştı. Maçın ilk yarısında bulduğu golle rakibini 1-0 mağlup eden Fidanspor, şampiyon olup BAL’a yükselirken Sakaryaspor’da BAL’a çıkan ikinci takım oldu. Oynanan maç sonrası her iki takımada kupaları verildi.

17 TAKIM İŞTİRAK ETMİŞTİ
Böylelikle Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligi 2015-2016 futbol sezonu tamamlanmış oldu. 14-15 Kasım 2015 tarihinde başlayan 1. Amatör Küme Büyükler Ligi müsabakalarına toplam 17 takım iştirak etmiş A ve B olmak üzere iki grupta oynanan karşılaşmalarda ilk ikiye giren Fidanspor, Sakaryaspor, Dumlupınarspor ve Afşin Belediyespor takımları Play-Off maçları oynamaya hak kazanmıştı. Bu yıl Pazarcıkspor’un Bölgesel Amatör Ligi’ne katılmamasından dolayı ve Elbistan Belediyespor’un küme düşmesi sonucu Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Play-Off maçlarında ilk ikiye giren Fidanspor ve Sakaryaspor takımları BAL’a çıkan takımlar oldu. 3. Lig temsilcimiz 1920 Maraşspor’un küme düşmesi sonucu ise gelecek sezon BAL’da Kahramanmaraş’ı 3 takım temsil edecek.
Haber: Mahmut Beyaz
Editör: Mahmut Beyaz